Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Mastering

Mastering Tehnike postprodukcije i masteringa...

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 31-12-2010, 01:25 PM   #1
marcos
Member

Default Re: Loudness War

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Odličan je taj video na sajtu, tačno pokazuje koliko se dinamike, pa čak i realne jačine gubi kompresijom.

Evo linka i ovde:
http://www.youtube.com/watch?v=3Gmex_4hreQ

po meni previ?e pojednostavljeno i karikirano...mastering se ne radi tako da napuca? limiter i pozdrav...puno je tu vi?e finetuninga.

poslu?aj Radiohead "In Rainbows" koji je stvarno glasan album al ima po meni odličan otvoreni sound, i ne osjeća se da fali dinamike ili da je naga?en...kings of leon (only by the night) je isto tako jako glasan i dobro zvući

ko i su svemu ima i u masteringu mastora i kriminalaca tako da treba samo dobro birat i mo?da malo vi?e platiti...
marcos is offline  
Old 31-12-2010, 01:56 PM   #2
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: Loudness War

Quote:
Originally Posted by marcos View Post
po meni previ?e pojednostavljeno i karikirano...mastering se ne radi tako da napuca? limiter i pozdrav...puno je tu vi?e finetuninga.

poslu?aj Radiohead "In Rainbows" koji je stvarno glasan album al ima po meni odličan otvoreni sound, i ne osjeća se da fali dinamike ili da je naga?en...kings of leon (only by the night) je isto tako jako glasan i dobro zvući

ko i su svemu ima i u masteringu mastora i kriminalaca tako da treba samo dobro birat i mo?da malo vi?e platiti...

Ovaj video i nema pretenziju da u minut i po objasni sve aspekte masteringa, ali odlično ilustruje ?ta se generalno de?ava prilikom te vrste kompresije.

Tags
loudnes war

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules