|
|||||||
| Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Banned
|
Quote:
, mada oni za 1000e u sustini hoce "isto" kao Metallica .A u pravu si da danas svaki supak otvara studio i snima za bud zasta,tako je to na zalost.Takodje si u pravu da su se nekada i kojekakvi buzdovani slepali kao studiski magovi samo zato sto su jedini u gradu imali da kupe preskupe studiske sprave ili zato sto ga je teca zaposlio u drzavnom studiju.Danas svako normalan moze kroz par godina rada,truda i odricanja da obezbedi sebi dobre alatke,posle toga dolaze znanje i talenat......pa kom obojci,kom martinkeLast edited by quake2; 25-12-2010 at 04:03 PM. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
to je valjda glavni problem....hoce zvucati isto ko metallica a nisu sposobi za ni?, bez ideja, bez pjesama...kompjuter, amplitube i ez drummer...glavno je pitanje "kako da mi snimka zvuci glasno i ?iroko?" Jako puno kultnih albuma (a govorim o nekoj alter, hard core, rock, metal sceni) je snimano u rupama za sitnu lovu...ali je postojala svjest da se ne mo?e zvućat dobro kao "mainstream" bendovi tako da se nije ni poku?avalo..i?lo se na ne?to drugo, na ideju, na neki kreativno kori?tenje "lo fi " sounda, na namjernu distorziju, na uvje?banost...koristi? ograničenja i je*e ti se za "dobar sound" |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Pro Member
|
Quote:
.....
|
|
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
VIP Member
|
Quote:
Quote:
Onda u pedesetoj napi?e? ovako besmislen post poput mog, poslu?a? Diskomer na Studiju B (moj omiljeni referentni kanal za domaću pop mainstream produkciju), ode? u podrum da proveri? stanje kiselog kupusa i usput se pita?: "za?to sve ove pesme zvuče kao da su iza?le iz istog studija?" Pozdrav, Vasa
|
|
|
|
#5 |
|
Pro Member
|
Da, samo ?to Arthur misli da je jedino pozitivno u tome "tehnika narodu" proces dovođenja pameti iz dupeta u glavu, sa krajnjim ciljem da svi debili na kraju opet odu u profi studio i od debila postanu cenjene mu?terije. A ima mnogo solidno produciranih domaćih albuma urađenih u domaćoj radinosti, da ne nabrajam sad, znate bolje od mene ko je sve snimao u sopstvenoj re?iji.
|
|
|
#6 | |
|
VIP Member
|
Quote:
A Arthur će sam da objasni na ?ta je mislio. Ja sam pak imao u vidu onu temu: http://www.rumski.com/forum/showthre...ight=akademija Pozdrav, Vasa P.S. Word! Mada, mnogo hiljada dolara za "pro studio" je i dalje u igri - prostor, akustika, mikrofoni, sva?ta ne?to. Skupo. I va?no.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 25-12-2010 at 08:12 PM. Reason: Word |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Banned
|
Aposlutno ! Baš sam to htio da kažem...od stotina hiljada je sada to u hiljade svedeno...po mojim nekim procjenama , doduše računajući da čovjek već ima neki prostor, nekih 10 000 e može da stvori jako pristojan studio! Ne kažem vrhunski ali prilično dobar...normalno...ITB sa minimuom outborda...kasnije naravno da se dokpi mikrofona preampa i šta čovjeku treba...
Last edited by balthazaar; 25-12-2010 at 08:29 PM. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Sa 10.000 ne mo?e? da napravi? NI?TA osim ličnog "ateljea" (?to samo po sebi nije lo?e). Jebiga, "profesionalni studio" je oduvek ko?tao od 50.000 pa navi?e. Izolacija + akustička obrada + klonja + čajna kuhinja + "chill out room" + svetlo + kablovi + gomila gluposti koje mi ovog trenutka ne padaju na pamet... Ona "oprema" koju klijenti vide kad uđu u studio je cca 1/4 celokupnog ulaganja. Čak i to je prilično optimističan pogled na "biznis". Mislim, to ?to je danas moguće u?tedeti prostor u racku jerbo svi imaju neku ITB verziju SSL i 1176 ne znači ni?ta. Klijentima naplaćuje? utisak da su u?li u studio, a ne u nekakvu prostoriju sa nagomilanom opremom. A to ko?ta. Nisam ba? najbolje objasnio, ali cenim da kapira? ?ta pričam Pozdrav, Vasa
|
|
|
|
#9 |
|
Pro Member
|
Recimo Veliki prezir, Rebel Star...
|
|
|
#10 |
|
Banned
|
Lovu ne bih žalio za preampe i mikrofone! A centa ne bih dao za kompresore i ostali outboard na na koji je nekad išlo puno love...Bazirao bih sve na midi mikseru , a dobro bi bilo imati API ili SLL channel strip...ili oba...koje će mi vrag onda bilo kakva konzola...!? Channel stripove bih koristio samo u lancu snimanja i kad mi sve uđe u komp - tu bih definitino završavao priču sa kablovima
Lanac bi mi se naravno zavšavao direktno u karti, bez ikakvog miksera kao posredinka...i ne idu te trake više nigdje iz kompa....nikakva provlačenja, ni presvlačenja... Pa udri po plagovima! ![]() Takođe...doboro bi bilo, imati odvojene kompove za miksanje i neke druge djelatnosti...npr...ko radi sa midijem - jedan poseban komp iz koga će da vuče velike biblioteke, tako da se resursi kompa za miksnanje ne opterećuju time...i bog te veselio! ![]() Tako će i biti ako budem pravio svoj studio... Last edited by balthazaar; 25-12-2010 at 08:58 PM. |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|