|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
banned
|
![]()
Kostisti jednu od tih particija za instalaciju boot loadera, ili kao temporary storage. Verovatno te je zbunilo, pa si prekinuo instalaciju. Da si nastavio, posle instalacije bi ostao sa jednom.
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Kad sam rekao nije mi jasno... mozda sam se lose izrazio.. jasno mi je sta su uradili jedino mi nije sasvim jasno zasto su tako uradili... u Win7 primetih previse promena za moj ukus koje nemaju logicno obajsnjenje. Obaska i pored svih antialijasinga i ostalih "munja"... Win 7 izgleda prilicno nedoradjeno i "zbudzeno"... sa sistemskim porukama, ispisima, formatiranjem istih... (win) explorer izgleda gore nego ikad (barem je mogao da ostane pregledan).. "run as administrator" i "you cannot change this because .... bla bla" me malo nervira (jer sam sebi dodelio admin privilegije!), "read only flag" na celi Windows folder mi je prevrsio! sve u svemu.. odo' ja da probam xp x64 ![]() ![]() ![]() pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 14-11-2010 at 06:31 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Superoperater
|
![]()
Win7 je po meni najbolji win do sada. Znam da se neces sloziti, ali daj mu malo vremena. Moc navike je cudo. Treba ga malo podesiti, onako iz kutije ume malo da iznervira.
1. Udji u user accounts (nemam pojma gde da se klikne, samo ukucas "user accounts" u onom search baru u start meniju - jedan od kurioziteta sedmice) i tamo na opciju Change User Account Settings. Slajder koji ce se pojaviti skini na minnimum i nece te vise nikad nista pitati sto ne treba. Neces imati problema sa administratorskim pravima, privilegijama i sl. 2. Na desktop desnim klikom pa na view pa na small icons (da ikone ne budu ruzne i ruzno formatirane) 3. Moj HP laserjet 1010 - dakle isti kao tvoj - radi savrseno pod Windowsom 7 ali 32bita. Nisam uopste pokusao da instaliram na 64bit. ali da je to u okviru poslovne politike, kapiram da ni za 32 bitnu sedmicu ne bi izbacili drajver ? 4. U windowsu 7 je ubacen novi video interfejs sistem i zbog nekih DRC (digital rights bla bla...) izbacen je nacin renderovanja slike - overlay - koji je bio glavni nacin na XPu, a ubacen je novi EVR renderer i zbog toga ne radi doticni plejer. Gom ima podrsku za 7, tako da radi sasvim ok. Dakle taj plejer je jednostavno zrtva nekompatibilnosti, ali ja nisam zaista naisao ni na jedan softver koji nije proradio na mojoj 7 - pogledaj na sajtu plejera, verovatno je odavno izbacena verzija koja radi i na 7... Eto toliko za sada... Ja sam na primer toliko navikao na 7 da sam dosao dotle da mi XP deluje prilicno ruzno, neupotrebljivo i nezgodno (npr, krenem da se nerviram sto nema necega na sta sam navikao da ima na sedmici). Dakle veliki faktor svidjanja - ne svidjanja je i ta navika.
![]() |
#4 |
Ivan Lekic
|
![]()
ma meni je glavni sistem i dalje xp 32
![]() ali to da je win7 najbolji od svih je sigurno, na drugom kompu gde imam internet i nesto zahtevnih programa za video, masina i5 , 4gb rama.. odlicno radi, ocekivano .. Nego , hteo sam reci .. dok win7 uzme zalet doci ce taj 21.12.2012 .. i onda ti nece pomoci ni mac ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Duplo manje memorije se trosi za iste aplikacije.... i aplikacije manje opterecuju procesor pod istim uslovima (ako je 10% zauzeca CPU pod xp-om onda je na Win 7 oko 15% pod istim uslovima) Nisam sasvim siguran jer sam kratko probao i nemam puno vremena da se igram.. ali mislim da za Win 7 treba 8GB RAMa, ako zelis duplo vecu "komociju" nego pod XP x86 sa 2GB. Sto se tice najboljeg Windowsa... relativno je to... r/o flag na Windows folderu i prestanak funkcionisanja operativnog sistema (bez upozorenja!!!) zato sto sam kompresovao butabilne fajlove je brljotina kakvu odavno nisam video... ![]() Quote:
Quote:
A ako cemo o ikonicama... nerazgovetne su kada su male... male su bile bolje u XP. Quote:
Quote:
Uglavnom... na xp x64 radi opet perfektno kao i pre. Quote:
pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 15-11-2010 at 12:01 AM. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...ubmit=Go%20%BB pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#7 | |
Ivan Lekic
|
![]()
i meni odlicno radi hp 1010 na win7 64
evo Boggy Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Superoperater
|
![]()
Greska u koracima! Imam HP LJ 1020 - ne znam ni koji stampac imam, bio sam ubedjen da mu je oznaka 1010
![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 15-11-2010 at 10:48 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ivan Lekic
|
![]()
Ja nisam pogresio i korake koje sam napisao apsolutno vaze i sve odlicno radi za hp laserjet 1010 win7 32,64
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Hvala!
Najverovatnije sam odustao od Win 7 x64 posto mi je proradio na Win XP x64 jako vazan stari program koga nisam nikako uspeo da osposobim na Win 7 a i utrosak memorije i manje opterecenje procesora su znacajni... ali cu probati ovo i na XP ... nista me ne kosta (iako su male sanse) pozdrav bogi
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dali postoje razlike u starijim ADAM A7 sa novijim. | Midi | Monitoring | 4 | 15-03-2010 01:42 PM |
dosta vise | alavuk | Pricaonica | 16 | 20-09-2008 10:09 AM |
Ni HI FI nije vise ko sto je bio.... | DaBear | Razno | 6 | 01-05-2008 12:19 AM |
Da vise ne bi lutali | AcaHari | Tutorijali | 0 | 10-04-2008 02:29 PM |
umrezen rad vise racunara | milanCHE | Computer Hardware | 5 | 30-12-2007 12:50 AM |