|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
U principu, pricao sam s covjekom koji prodaje starije adame sa prvim serijskim brojevima. Kaze da na starijima pise Made in Germany dok na novim Tested in Germany il tako ne?to, a da se proizvode u negdje na istoku. Dali postoji stvarno vidljiva razlika i kolika je ona u monitorima novijeg i starijeg datuma?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Razlike postoje kod gotovo svih proizvodjaca. Pa cak i kod daleko skupljih!
Ali, te razlike nisu tolike da bi smo govorili o "mnogo boljim" monitorima. Mislim da je to sa aspekta eksploatacije potpuno zanemarljivo... A7 je definitivno najbolji u svojoj klasi i znam da ga jako puno ljudi poseduje i slusao sam i starije i novije i to je to. To je taj sound... Sa druge strane ,ako pokusas da uradis test, imaj na umu da svaki monitor vremenom menja osobine. Svaki monitor kada je nov, prvo treba da "se usvira", odnosno radi neko vreme (15 - 20 do mesec dana) i tek onda poprima svoje "prave" zvucne osobine. Monitor je takodje "potrosna" roba i nakon odredjenog duzeg vremena (2-3 ili vise godina) gubi svojstva koja je imao. Nesto je bolja situacija sa novijim membranama od kevlara. Poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 14-03-2010 at 10:41 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
Men i je Adam dobar monitor. Cuo sam da treba biti pazljiv zbog ribonskih visokotonaca.
Neko tvrdi da su mu bolji Dynaudio BM5a bolje resenje od Adama, mislim da je to je izbor za te novce, sasvim pristojan. Ja sam uzeo BM6a, zadovoljan sam. Nesto je skuplji, stvar ukusa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
BM5 nije u klasi A7 iz prostog razloga sto je skuplji,napolju je nesto ispod 950 e par! Mislim da se kod nas cak moze i jeftinije naci, treba pitati Leshu ![]() Ali, opet, Dynaudio NIJE tema threada,vec A7...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 15-03-2010 at 03:26 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ima li razlike? | quadrifoglio | Audio Software | 0 | 25-10-2009 02:24 PM |
Jel postoje? | SumAnuT | Pricaonica | 0 | 28-08-2009 07:40 PM |
M-audio, Digidesign, Pinnacle, a bogami i Sibelius prestaju da postoje!!! | dejankuki | Computer Hardware | 4 | 05-05-2009 01:01 PM |
Razlike izmedju HI-FI i studijskih kutija | Klon | Monitoring | 27 | 08-06-2007 05:50 PM |
Razlike izmedju maticne ploce od 80 i 200 eura? | drzox | Computer Hardware | 9 | 11-02-2007 07:57 PM |