|
|||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Moderator
|
Quote:
Au, pa ne trebam vam ja ljudi da bi ste znali da li ste "kompletno" pogresili...! Opustite se, to i sami znate. Dakle kada se radi mix, bitno je "odmarati" usi i glavu od materijala. Zavisi koliko ko izdrzi,ali ja svakih 40-tak min do 1h maksimalno napravim 10-15-tak min pauze ili cak vise ako imam vremena. Moram... Posle kad preslusas, sve vec znas. Pa i ako nisi siguran, pusti neku slicnu muziku ili promeni ozvucenje, pusti na hi-fi, na dvd-u pa na TV,u kolima i slicno... Dakle NISI "kompletno" pogresio, sta vise, odlican rad, jedan od retkih gde je bas prvo ispravljen pred kraj pesme gde je covek promasio ton,a potom i dobro "uvucen" u pesmu, ima ga "taman kako treba"... Sve ostalo moze i ovako i onako, ali je bitno da ima gruv, dakle pesma "radi"...!
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Moderator
|
Quote:
E pa ne mogu bas to... To ti treba da kazes...ili cutis o tome...he,he... ![]() ![]()
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
ma ovo "gde je bas prvo ispravljen pred kraj pesme gde je covek promasio ton,a potom i dobro "uvucen" u pesmu" nisam radio,. pojma nisam imao da je proma?en ton, bas kako je na početku, nisam ga dirao do kraja pjesme, tako da si me zbunio.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Molio bih usporedbu i osvrt na ova dva mixa.
http://www.sendspace.com/file/drmck0 http://www.sendspace.com/file/7vxxha Unaprijed hvala svim dobronamjernim kritikama i komentarima. Pozdrav (multitracking nije s ovog foruma. Jedan mix je "original", a jedan je moj)
U radu je spas. Ali ja se ne ?elim spa?avati. Last edited by DLR; 20-08-2010 at 05:31 PM. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
Last edited by DuciNS; 31-03-2012 at 05:53 PM. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Moderator
|
Quote:
Nisi dobar link stavio! U dropboxu moraš stavljati sve što želiš da "objaviš" u folder "Public", pa tek onda desni klik na taj fajl => dropbox => "copy public link"... I onda objaviš taj link... poz'
|
|
|
|
#9 |
|
Member
|
|
|
|
|