| 
 | |||||||
| Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  06-04-2010, 11:12 AM | #1 | 
| Member Join Date: Oct 2005 
				 |  Prstom udubljena membrana na monitorima 

Juče sam zapazio za da mi je sredina membrane (onaj srednji ispupčeni dio bas membrane) udubljen, što je (ne)djelo uboda dječjeg prsta u istraživanju okoline. E sad, znam da (tuđu) djecu nisam trebao puštati u blizinu opreme, ali to mi sad ne pomaže. U pitanju su monitori Krk RP5. Pokušao sam da puštam neke basove i subkick zvukove ne bih li rastresao membranu, ali nema efekta. Da li neko ima ideju šta s tim? Last edited by vlaad; 06-04-2010 at 11:14 AM. | 
|   |   | 
|  06-04-2010, 11:23 AM | #2 | |
| Moderator Join Date: Sep 2005 Location: Beograd 
				 |  Re: Prstom udubljena membrana na monitorima Quote: 
 Treba biti vrlo pazljiv da se ne napravi gori problem od ovog kozmetickog drugih nacina nema bez skidanja dust-capa pozdrav bogi 
				__________________ Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) | |
|   |   | 
|  06-04-2010, 11:47 AM | #3 | 
				 |  Re: Prstom udubljena membrana na monitorima 

Da, upravo sam maloprije pokušavao to i nije mi išlo sa mojim usisivačem. Moraću da posudim neki jači, samo da ne iščupam čitavu membranu...
		 | 
|   |   | 
|  06-04-2010, 11:52 AM | #4 | 
| Moderator Join Date: Mar 2005 Location: Novi Sad 

a da li si primetio neku promenu u zvuku ili to radiš samo zbog kozmetike?

__________________ http://audiojungle.net/user/daddy_z/portfolio http://soundcloud.com/noisedestruction http://www.discogs.com/artist/Noise+Destruction "POZDRAVITE MAMU VAĆ U" | 
|   |   | 
|  06-04-2010, 12:23 PM | #5 | 
| Junior Member Join Date: Mar 2008 Location: Novi Sad 

Na cev ususivača stavi onaj najuži usisnik, pa još dodatno smanji otvor prstom, pa onda kreni ubazrivo. Neka ti neko asistira u pojačavnaju snage usisivača, a ti obazrivo drži usisnik kod udubljenja. I ja sam imao takvo "istraživanje" zvučnika... pa sam uspeo da ih "oporavim". A  klinka - komšinica umalo da strada! Mada, da se mama prijavila da odmazda bude nad njom - oprostio bih maleckoj    | 
|   |   | 
|  06-04-2010, 01:22 PM | #6 | 

Bogami Krk ga je napravio baš solidno: pokušavah sa 2 usisivača i ni makac. Moram da nađem neki kirbi/zepter, nešto iz gornje klase. Na svu sreću nema promjene u zvuku, za sada... | 
|   |   | 
|  06-04-2010, 02:18 PM | #7 | 
| Moderator Join Date: Sep 2005 Location: Beograd 

Ako nista ne uspes probaj kod: Sini?a Rankov "SineVoice", Zemun +381641108171 +381113163467 mada... ako nemas zvucnih problema.. bolje je ostaviti tako kako jeste... svaki drugi zahvat moze promeniti stanje zvucnika. pozdrav bogi 
				__________________ Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) | 
|   |   | 
|  06-04-2010, 02:43 PM | #8 | 
| VIP Member Join Date: Aug 2003 Location: Bački Petrovac 

Probaj i staru foru sa najlonom za pecanje ili nesto slicno i super lepkom.kapni jako malu kap na vrh najlona i zalepi za sredinu ulubljenog dela pa za lapo minuta,minut  lagano ga probaj izvuci ali pridrzavaj membranu da je celu ne povlacis.meni je uspelo par puta tako...

__________________ "Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." | 
|   |   | 
|  06-04-2010, 06:02 PM | #9 | 

Ok, hvala svima na savjetima. Probaću još par puta sa usisivačem, a ovo sa ljepilom ostavljam kao krajnju soluciju    | 
|   |   | 
|  06-04-2010, 06:07 PM | #10 | 
| Stara Rumski Elita 2003. Join Date: Nov 2003 Location: Zagreb 

duck tape! ali mala trakica jer ne zelis da se previse povrsine zaljepi za karton izvlaci ga 100% ali je pipav posao poslje ju odljepiti bez posljedica 
				__________________ - -= - =- = - = - = - = - = - - SHOT http://www.elemental.hr - -= - =- = - = - = - = - = - - | 
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Misljenje o Yamaha Hs80 monitorima | Monitoring | 23 | 23-12-2009 11:16 PM | |
| Pomoc !! Deformisan zvuk na monitorima :-( | ugljesa | Computer Hardware | 6 | 26-05-2009 01:13 AM | 
| Da li imate iskustva sa genelec monitorima | psionic | Audio Produkcija - Tehnike | 44 | 19-08-2008 08:49 PM | 
| Opet o monitorima | Daddy_o7 | Monitoring | 5 | 05-06-2006 03:10 PM |