|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
Na Exit festivalu je propisani SPL na mestu mixing inženjera 115db maximalno. Ortak koji je proputovao evropu sa grupom Kal mi je rekao da napolju dolaze da se žale već kad je preko 105db na mernom mikrofonu za mix pultom. Ja sam nedavno na tonskoj probi u Areni poterao meyer-a na 120dB ne primetivši, pa me je glavni tehničar sistema zamolio da malko olabavim master
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Ljudi zahvaljujem vam se na korisnim informacijama i savetima pouceni iz licnog iskustva ali sta vi meni predlazete da uzmem ??
![]() Vezano za glasnocu,bas zato i hocu da uzmem neke sluske sa Noise-cancelling tehnologijom.Sto znaci da sluske imaju mic koji registruje zvukove iz spoljne sredine i salje "antinoise" signal i tako ponistava tu buku te ih cini idealnim za autobuse tj zvuk njihovog motora ![]()
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
vidi uglješa, ne moš doći na pro-audio forum gde se ljudski sluh ceni kao svetinja, pitati koje sluške da kupiš i očekivati takvu preporuku. Ovde ćeš jedino dobiti unison glas protiv korišćenja slušalica u te svrhe. Bilo koje vrste. Pitaj me koje sluške za mix, za bubnjara ili in-ear monitoring na bini, to će ti hiljadu ljudi reći. Ali nama religija brani da preporučujemo išta za svakodnevno nošenje okolo po prevozu jer to SIGURNO i dokazano JAKO LAKO oštećuje sluh. Barem ovaj nivo zdravlja sluha koji je potreban za našu profesiju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Kapiram ja vas sve ali to se odnosi na pojacano slusanje koliko ja kapiram.Mislim da pri normalnoj jacini ne dolazi do ostecenja ... Necu sada da ispadne da zaguljujem nesto nego ajmo malo da raspravimo o ovome . .. Nemojte da me shvatite kao neko matoro gunadjalo koje tera mak na konac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Citam ovaj thread i kontam da treba sesti ispod stola sa cebencetom i palac u usta...
![]() Evo jedno upu'stvo iz Mackie Onyx serije...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 05-03-2010 at 11:28 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zvucna karta za slusanje muzike | discofilman | Computer Hardware | 33 | 24-11-2014 02:42 PM |
dj sluske do 200e | geckonium | Monitoring | 29 | 19-03-2010 10:31 AM |
Mala soba za slusanje muzike | Little Alex | Dizajn i konstrukcija studija | 5 | 31-10-2007 10:31 PM |
Akustika prostorije za slusanje muzike | Tiki the Boyler | Dizajn i konstrukcija studija | 13 | 25-11-2004 02:12 PM |