Quote:
Originally Posted by ddst
Slažem se. Prvo sam bio iznenađen, nisam mislio da će Lexicon tek tako dati "sve šta ima". Onda, gledam, isti preseti, isti parametri... A onda učitam isti preset u native i u hardware, pustim neki milozvučni vokal.. i eto čuda.. sound je donekle isti, ali dojam nije uopće. Kao da je druga sprava ( a i je)... 
Razlika: plug in na kraju reverba postaje mutan (odvratan), a hardware ostaje "svilenkasto" čist. Što je preset kraći (room), manje se čuje razika.
Eto, možda sam gluh, možda nije tako, ali to se čuje i na smeću od komp zvučnika, a kamoli ne u studiu... pozdrav svima
|
Da, na kraju je ipak tako .. jedan dan sam izdvojio i posvetio se testiranju NATIVE vs PCM Hardver ..
Zakljucak je i kod mene isti .. pored krajeva koji nisu isti, kod mene se i stice efekat jako blagog chorusa u samom reverbu u native verziji koja mi jednostavno uvlaci dry .. dok na hard verziji dry je i dalje u prvom planu,bas onako kako ga i stavim .. a reverb pliva oko njega .. pokusao sam i sa editom u native da postignem kvalitet harda ali bezuspesno
Pri prvom slusanju i uporedjivanju zaista je delovalo isto,ali kada bolje poslusas cujes razliku koja u mixu recimo nije zanemrljiva ipak ..
Dakle radi se o tome da je native verzija nesto sto je totalno promenilo pricu o soft reverbima, jako slicno uradjeno i POTPUNO iskoristljivo .. ali sa velikim zaljenjem moram da kazem da je skoro isto .. a to skoro je kako kaze moj drug i prijatelj Nokash u produkciji mnogo novca