Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-02-2010, 12:29 AM   #31
milos
Pro Member

milos's Avatar

Default Re: Lexicon PCM Native Reverb

Mnogo dobrih izdanja u zadnje vreme...
Lex,SPL,Softube,Abbey
milos is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2010, 12:47 AM   #32
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Da. Neznam sta im je

Dexxy is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2010, 01:18 PM   #33
Hepek
Member

Quote:
Originally Posted by milos View Post
Mnogo dobrih izdanja u zadnje vreme...
Lex,SPL,Softube,Abbey
Pozz jesi isprobao ovaj softube, kako radi, najvise me zanima kako radi kompresor i ove simulacije pojacala(kako sjedaju u mix gitare)??
Hepek is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2010, 02:00 PM   #34
ddst
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
Da, na kraju je ipak tako .. jedan dan sam izdvojio i posvetio se testiranju NATIVE vs PCM Hardver ..

Zakljucak je i kod mene isti .. pored krajeva koji nisu isti, kod mene se i stice efekat jako blagog chorusa u samom reverbu u native verziji koja mi jednostavno uvlaci dry .. dok na hard verziji dry je i dalje u prvom planu,bas onako kako ga i stavim .. a reverb pliva oko njega .. pokusao sam i sa editom u native da postignem kvalitet harda ali bezuspesno

Pri prvom slusanju i uporedjivanju zaista je delovalo isto,ali kada bolje poslusas cujes razliku koja u mixu recimo nije zanemrljiva ipak ..

Dakle radi se o tome da je native verzija nesto sto je totalno promenilo pricu o soft reverbima, jako slicno uradjeno i POTPUNO iskoristljivo .. ali sa velikim zaljenjem moram da kazem da je skoro isto .. a to skoro je kako kaze moj drug i prijatelj Nokash u produkciji mnogo novca
Bavio sam se mi?lju da u dana?njem mixu koristin native umjesto hardwarea, da vidim ?to će se dogodit, ali odustajem.
To koliko je iskoristivo je opet upitno... naravno da je ako se igra? s softwerom, ali mislim da je i TC PWCore DVR2 ili VSS3 kudikamo iskoristiviji, iako su software-ski izvađene i zapakirane u VSTPlug in (s powercore-om). Nisam slu?ao original TC 6000, ali u TC Powercore 6000 pluginovima ne čujem "jeftine" krajeve kao u Lexiconu plugin verziji...
ddst is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2010, 03:09 PM   #35
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by ddst View Post
Bavio sam se mi?lju da u dana?njem mixu koristin native umjesto hardwarea, da vidim ?to će se dogodit, ali odustajem.
To koliko je iskoristivo je opet upitno... naravno da je ako se igra? s softwerom, ali mislim da je i TC PWCore DVR2 ili VSS3 kudikamo iskoristiviji, iako su software-ski izvađene i zapakirane u VSTPlug in (s powercore-om). Nisam slu?ao original TC 6000, ali u TC Powercore 6000 pluginovima ne čujem "jeftine" krajeve kao u Lexiconu plugin verziji...
I ja za sad imam dojam da mi VSS3 zvuci malo ozbiljnije, iako je PCM puno bolji od svega native.... ali treba se poigrati jos, svakako
Old 01-02-2010, 06:24 PM   #36
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
I ja za sad imam dojam da mi VSS3 zvuci malo ozbiljnije, iako je PCM puno bolji od svega native.... ali treba se poigrati jos, svakako
ja nisam stekao uvid da je PCM toliko bolji od svega native. Mozda se ljudima to cini jer pise lexicon, ne znam...

Ima nekoliko dobrih preseta, ali daleko od toga da svi kidaju i da su zasenili svaki verb do sada
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2010, 06:27 PM   #37
milos
Pro Member

milos's Avatar

Quote:
Originally Posted by Hepek View Post
Pozz jesi isprobao ovaj softube, kako radi, najvise me zanima kako radi kompresor i ove simulacije pojacala(kako sjedaju u mix gitare)??
Ja sam na Mac OS X
Mozda probam preko VMWAre Fusiona pa javim.
milos is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2010, 07:11 PM   #38
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
ja nisam stekao uvid da je PCM toliko bolji od svega native. Mozda se ljudima to cini jer pise lexicon, ne znam...

Ima nekoliko dobrih preseta, ali daleko od toga da svi kidaju i da su zasenili svaki verb do sada
Od onoga sto ja imam, cini se da jeste. Altiverb (koji je fakat drugacija naprava) ne koristim odavno jer mi pravi probleme.... a oxford nije ta klasa.
Old 01-02-2010, 09:43 PM   #39
Gmile
Member

Gmile's Avatar

Ako Ivan (koji i nije bas pocetnik) nije zalio izdvojiti jedan radni dan da bi pravio uporedne testove i dokazao da (ipak) postoji razlika, to nesto govori. Sama cinjenica da je software verzija vrijedna poredjenja sa hardverskim burazerom daje veliki optimizam ljudima koji jos ne cuju te nijanse i zasad nemaju ambiciju da zarade tu dodatnu veliku kolicinu novca. A ruku na srce, ni cijena ovog plug-a nije maciji kasalj...
Gmile is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2010, 12:44 PM   #40
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post

+1 .. I ja mislim tako..Iako pretezno radim na OSX-u, morao sam da probam to "cudo" od reverba i uopste se nisam odusevio..Toliko je hvaljen da ne znam ni sam jesam li ja gluv ili je lexicon precenjen zbog branda kojim "isijava" ..
Meni je i dalje 2C Aether najbolji algoritamski reverb uopsteno, odnosno, najbolje sluzi mojim potrebama..Kod lexicona mi se najvise svidja hall algoritam, ali sto se tice plate algoritma (za perkusije), tu mi je najbolji Classic Studio Reverb Plate od IK Multimedia. To je moje subjektivno misljenje ..

Pozdrav ..
euphoric is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules