|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#141 |
Ivan Lekic
|
![]()
Jedan od ova dva primera je LEXICON PCM96 HARD preset LargePlate3(light)
A drugi je PCM NATIVE PLATE istoimeni preset http://www.sendspace.com/file/vpg4lb Aj koji je koji? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Member
|
![]()
Pa drugi neuporedivo bolje zvuci..skapirao sam da je hardware primer 2...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Member
|
![]()
mislis kupis....
![]() ![]() ![]() pa drugi je leprsaviji.. ima ga vise, da ne kazem jos i da je visochiji..... al mozda je bas to fora... pa cu reci da je hard primer br1 jer je nekako ujednaceniji ali kako se ukalpa u mix koji, to je bitnije nego kako zvuci kao solo ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Administrator
|
![]()
Hm...meni zvuci kao dva razlicita preseta, tako da mi je tesko uporedivo.... Prvi zvuci kao veca prostorija (reverb je duzi), koncentrisan je u sredini, difuzija i damping je veca (prostor se jasno osjeca i na slusalicama), dok drugi zvuci kao manja prostorija, koncentrisan je udesno, i kao da je malo prezentniji (mokriji, iliti vise wet, sto je i normalno, posto se izgleda simulira manja prostorija kod koje ima vise "ravnih" objekata).
I jedan i drugi mogu da posluze svaki svojoj svrsi, a uporediti se tesko mogu kada im je toliko parametara razlicito... A posebno je nezahvalno pogadjati samo sa jednim primjerom (ne znam da li ima jos primjera na prethodnim stranama, posto nemam bas vremena sve da citam ![]() btw. u 5oj sekundi cujem u lijevom kanalu malu distorziju (u prvom primjeru)? Jel to do moje opreme ili ? Last edited by diviner; 20-01-2010 at 01:05 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Moderator
|
![]()
odgovor le?i u rubrici mali oglasi...
![]() |
#147 |
Member
|
![]()
hahaahahaahhahahaaha
|
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Senior Member
|
![]()
Ajd da se igramo..ak neko mo?e da "nabavi" Timeworks 4080L, zatim 1:2c-aether(2c audio), Fusion Filed... pa onda Lexicon..pa onda hard lex.
Kakav bi test ispao...to su probavali i imam rezultate..vrlo ..vrlo interesantne.
![]() |
#149 |
Member
|
![]()
Skapirah da vi drugari ne cujete hardware ali ozbiljno...sta reci?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Banned
|
![]()
Mislim se kod hardvera bolje cuje dry, tako da je verovatno hardver 1. primer, iako mi drugi bolje zvuci, i mislio sam da je 2. primer hardver mada verovatno nije.
Ako je 2. vst, onda su ga napravili do oo. U drugom mi mnogo bolje zvuci odjek, i to je taj zvuk, ili blizu tog zvuka koji mi se svidja. Dakle, 1. je hardver, a drugi softver. Ali to predpostavljam samo na osnovu dry signala. Naravno da cemo svi posle reci da smo znali sta je sta, ali mi se ne svidja definitivno ni jedan od ta dva. I ne primetim bitnu razliku izmedju njih. U 1. mi smeta jedano, u drugom mi smeta nesto drugo. Last edited by google; 20-01-2010 at 06:01 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Reverbi! | korenjak | Audio Software | 80 | 23-10-2008 12:41 PM |
Sonar vs ostali | allegrosteva | Audio Software | 23 | 16-04-2008 01:31 PM |
Sample Rate Conversion (SRC) testovi | kejkz | Audio Software | 7 | 20-12-2006 08:33 AM |