|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Samo malo podsecanje...:
Svaki monitor laze! Na svaki monitor se covek mora nauciti,makar platio 100000$ komad...
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() "Svako uvo laze" Neko cuje recimo -1 ili -2db manje (od nekog standarda) frekvencije od 14-20 Khz pa ce imati subjektivan utisak da su mu detaljniji oni monitori koji imaju malo izrazenije visoke (sto za tu osobu i jeste tako), dok ce drugom ti monitori imati neprirodne HI-FI visoke... A nemamo svi bas usi po standardu ![]() Last edited by shigumicu; 12-01-2010 at 01:01 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Ma, monitori su prevara!
![]()
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, ali imaju kr? monitore...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]() Ne bih se bas slozio sa ovim...Kazem iz iskustva...Ne mora uvek znaciti da su skupi monitori i dobri monitori...Jedno vreme sam radio na Adamu S3A,za koje sam dobio sve preporuke prijatelja (teoreticara ![]() Naravno "takvi" mi nisu odgovarali... Iz ovoga se moze zakljuciti da ni skuplji monitori ne moraju uvek biti dobri, a jeftini monitori Krsh....Jedan nas kolega poznatiji u ovoj oblasti (ne bih ga sada imenovao)...jednom prilikom kada smo pricali o monitoringu rekao je: "Ja nosim pri svakom miksu svoj HiFi "Krsh" sa sobom i samo njemu verujem! Mozda znate o kome je i rec... ![]() Naravno iz ovoga se moze izvuci i to da svako ima specifican "ukus" i odredjene zahteve kada su monitori u pitanju....zato mislim da cena nije ono sto bi trebalo da bude presudno...i monitore ne treba deliti na jeftini krsh i one skupe...vec odgovarajuce i neodgovarajuce sopstvenim zahtevima. P.S. Meni su npr. kao sto sam i rekao Behringer totalno ne odgovarajuci..ali zato su mi KRK ok...Pa sam mu i rekao da je najbolje da ode i poslusa... Last edited by Nemania; 13-01-2010 at 02:12 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Zar niko ne primećuje referencu...?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Zahvaljujem se svima na savjetima, sugestijama i predlozima, zaista ste mi mnogo pomogli
![]() Naravno da svako zna ?ta mu le?i, i za koju vrstu poslova mu trebaju određeni monitori, i na kraju dali proizvode ?eljeni rezultat. Ja sam ovu temu i postavio da čujem va?a iskustva i mi?ljnja, i svi ste se slo?ili da je Behringer ipak bolji od Alesis-a. Ja sam danas oti?ao do prodavnice muzičke opreme, ponijeo neke svoje radove i preslu?ao ih na oba monitora. I meni se čini da je Behringer malo bolji. Slu?ao sam i KRK RP5 G2 koji je ne?to malo skuplji ali valja i razmisliti o njima. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Yamaha HS80M aktivni monitori | FrankoPanko | Monitoring | 19 | 22-04-2007 12:34 PM |
Aktivni monitori - uklj-isklj. | Gulanfer | Monitoring | 14 | 07-02-2007 12:24 PM |
Mali aktivni monitori | OFF | Monitoring | 21 | 12-04-2005 10:26 AM |
aktivni monitori u bg-u do 700e (par) ?? | pinga | Monitoring | 7 | 24-01-2005 07:21 PM |
Aktivni monitori (300 - 600 ?) - na okupu | Nocni | Monitoring | 5 | 21-10-2004 02:54 PM |