Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Dejan Vučković

Dejan Vučković

Jedan od naših najboljih i najaktivnijih snimatelja, producenata, jedan od glavnih ljudi studia Barba, razgovara sa vama na temu muzičke produkcije.

Sarađivao sa: Duško Gojković, Partibrejkers, Ritam Nereda, Kal, Sergej Ćetković, Darkwood Dub, Vlado Georgiev, Francois Jeanneau, Rambo Amadeus, ChBS, Aleksandra Kovač, Kristina Kovač, ?eljko Vasić, Marija Serifović, Belgrade Film Orchestra...

Thread Tools Display Modes
Old 09-01-2010, 05:09 PM   #31
Komplex
Member

Default Re: Preampi..........

kad bi mogao da biras izmedju Great Rivera ME-1NV i Chandler Germanium Limited-a (One Channel) koji bi izabrao?

Imao sam prilike da cujem great river, jedva cekam da ga isprobam i imao sam prilike juce da isprobam germanium i prosto sam se odusevio. Taj preamp mi je prosto pomerio mozak.

Pozdrav
Komplex is offline  
Old 09-01-2010, 05:26 PM   #32
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
Evo malo primjera, API 550A i 2500 na dobosu i isti setting na Waves pluginovima.

Uradicu i na jos nekim instrumentima kad stignem.

http://www.bozoel.com/images/rumski/RumskiAPI.rar
Hvala Dejo za ovo, ja sam slusao ove primere sto si okacio na dva slusanja i boga mi jako su blizu, cak sam okretao faze da se uverim da nije sve isti fajl. Oba slusanja su mi bila bedna, jedno su slusalice AKG K44, a drugo Alesis M1 Active, ali sve jedno jedva sam cuo razlike . ALi moj sluh tu nije merodavan, meni su i onako konstatovali da cujem "u granicama normale". Sad sam pustao prijatelju, koji se ne bavi produkcijom, ali se bavi muzikom, i pitao me je da li mu pustam jedan isti fajl, znaci izmedju waves vs real deal ne cuje razliku, ali da ne bude zabune, cuje razliku dry signala od ostalih...
Ne znam koji ti stav imas, mozda jedan snare nije dovoljno za zakljuciti bilo sta, ali ti si taj koji ima pristup spravama, pa bih stvarno voleo, ako ti nije problem edukativno da nam kazes u kojim situacijama ti pravi hardver ima prednost u odnosu na soft emulacije, i u cemu ti prvenstveno primecujes razliku izmedju ova dva, konkretno na ovom primeru sto si okacio.

Pozdrav!
Jan is offline  
Old 09-01-2010, 05:42 PM   #33
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Mene bi vise interesovalo poredjenje API2500 vs plug na nekom mix-buss, ali da bude malo jaca kompresija (oko 3-4db GR)

U svakom slucaju hvala Deji i na ovim fajlovima!
Everbeatz is offline  
Old 09-01-2010, 08:54 PM   #34
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Hvala mnogo za ovo.
Da budem iskren, uvijek sam smatrao da su VSTfx poku?aji hvatanja karakteristike hardvera samo reklamni ?tosovi. Međutim, makar i da je snare u pitanju, veoma sam (prijatno) iznenađen.
alfom is offline  
Old 10-01-2010, 02:45 PM   #35
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
Evo malo primjera, API 550A i 2500 na dobosu i isti setting na Waves pluginovima.

Uradicu i na jos nekim instrumentima kad stignem.

http://www.bozoel.com/images/rumski/RumskiAPI.rar
koliki GR bio?

taj punch nikad ne mozes postici sa pluginom kao sa hardverom... svidja mi se kako eq lepse dodaje te visoke i nekako mi ustrojenije zvuci dobos sa waves plugom (EQ)... mada mislim ni da nije neka frka kako plagovi rade vec je frka u tome sto ITB sabira uzasno i dodaje smece i oduzima lepe stvari... al necu da pocinjem temu

EDIT: e da... probaj sa tim malo vecim GR i sa ekstremnijim GR tu mislim da je razlika drasticnija... mada ni ova nije mala i ako mozes da napises koji je preset koriscen sa parametrima
pozdrav!
Old 10-01-2010, 04:18 PM   #36
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

????
Pa ja sam smatrao da je napravio potpuno iste postavke i na plagu i na hardveru !?! Mislim, zar se ne podrazumijeva da se bilo kakvo ispitivanje ovog tipa vr?i na takav način
alfom is offline  
Old 10-01-2010, 04:26 PM   #37
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Quote:
Originally Posted by alfom View Post
????
Pa ja sam smatrao da je napravio potpuno iste postavke i na plagu i na hardveru !?! Mislim, zar se ne podrazumijeva da se bilo kakvo ispitivanje ovog tipa vrši na takav način
Postavke su apsolutno iste, fajlovi su samo normalizovani na isti peak zbog razlike od 0.7dB pri procesingu.

dvuckovic is offline  
Old 10-01-2010, 04:32 PM   #38
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

evo slika
Attached Images

dvuckovic is offline  
Old 10-01-2010, 06:01 PM   #39
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

mrzim te.

HeatMan is offline  
Old 10-01-2010, 06:02 PM   #40
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
mrzim te.

Koliko, na skali od 1 do 10 ? -
alfom is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules