|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ?to se mene i mojih iskustava tiče, sa spoljnjim saradnicima (muzičarima i producentima) sam se dogovarao na tri načina: 1. Oni ka?u cenu po kojoj bi radili, a ja tu cenu prihvatim ili ne. Nema cenjkanja. Ako zaista ?elim da sarađujem sa nekim, platiću mu punu cenu. Respect ![]() 2. Ja ka?em koliko mogu da im platim, a oni tu cenu prihvate ili ne. Nema cenjkanja. Ako neko ?eli da sarađuje sa mnom, prihvatiće onoliko novca koliko mogu da mu ponudim. Respect ![]() 3. Napravimo ekipu i uđemo u zajednički rizik. Respect ![]() Nikada me nije zanimalo koliko neko inače uzima novca. Razgovarao sam (ili su dogovori i?li preko izdavača) sa potencijalnim saradnicima o konkretnim poslovima. Na taj način sam funkcionisao dvadesetak godina, i onog momenta kada mi je to postalo neisplativo prestao sam da se bavim popularnom muzikom. To svakako nije razlog za divljenje ili prezir, to je eto tako... A oba?ka mi idu na ?ivce priče tipa: "Bate, ja to inače radim za XYZ kinti, ali tebi ću da učinim cenu jer te gotivim". Mislim, ja ljudima koje gotivim radim za D?, a poslove radim za... novce. Upravo iz tog razloga radim mnogo za D? (tj. za prijatelje koji i sami rade za D?), a retko za pare... Po?to neću da radim za BILO KOJE pare, ?to je Vrač već objasnio par postova unazad. Pozdrav, Vasa
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |
Kako Mix na CD?? | idvi | Audio Software | 4 | 29-04-2005 11:04 AM |
kako | File | Audio Software | 25 | 10-04-2004 12:16 PM |
Kako vam ide? | zmaj | Promocija radova | 7 | 24-02-2004 08:32 PM |
Kako je to u svetu a kako kod nas | dr.Ru | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 23-06-2003 08:45 AM |