Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 17-11-2009, 08:37 PM   #20
Hollywood
Senior Member

Hollywood's Avatar

Default Re: kako stici do vrha???

Quote:
manje vise - sve sto si rekao stoji...sem par sitnica.
Na pr, da si izdao plochu u zlatno doba...mozda bi prodao 10-20.000 (sirom sveta) ..max...30-50K..tesko. ali nema veze..
tako mi rekli sa Juno.co.uk ljudi koji tamo rade i meni je bilo previse, ali valjda oni bolje znaju.

Quote:
I sam vidis da su cifre prodatih ploca male...to 500-600 komada je SADA WORLDWIDE!!! A pre 3-4 godine, toliko se prodavalo samo u Engleskoj za jedan weekend!!

To "nekad" o kome pricam je bilo svega pre 3-4 godine...nije pre 20 godina!!
Klubovi su bili isti i tad i sad (samo sad ih ima manje i ima manje ljudi po klubovima..-oficijelni podatak !)
ljudi sve skidaju sa neta za dz, a sto se tice klubova omladina sirom sveta slusa hiphop, house je malo dovidjenja.

Quote:
Ti ljudi o kojima pricam, rade i danas...jedan je Grant Nelson (sigurno si cuo za njega...legenda!), drugi je MJ Cole...obojica i dalje DJ-ishu...odlicni su producenti i muzichari, MJ pogotovu...i obojica izdaju svoju muziku ali je to samo 5% od onoga sto su radili i zaradjivali pre 3-4 godine!!
Obojica su mnogo podrzali traku, Grant posebno. Ali oni nisu napravili nista specijalno novo zadjih par godina, MJ cole je mogao da ode u komerc, ne znam zasto to nije uradio. A Grant je skoro napravio jednu "moderniju" pesmu i odmah je bio u top10 svih online prodavnica. Imam utisak da su se oni smorili i umorili od cimanja. Moj licni utisak.

Quote:
kad smo (sami) izdali Doobie Bros bootleg (Zanzibar - Rock Stars)..poceli su da ga vrte svi DJ-i..(samo smo poslali 100 komada "taste maker-ima)..od Dave Clark-a, Full Intention, Pete Tong-a, Boy George-a, jako sirok dijapazon DJ-a..svima je radilo po nesto...prodali smo sami preko 8,000 komada i na kraju (2 godine posto smo je uradili) potpisali za Warner Bros (za velike pare!)...koju su ga opet na kraju zabrljali...(njihov dance pod-label, ostao bez para, remix kasnio (Space Cowboy ga uradio)..nisu izdali singl, i samo je zavrsio na gomili kompilacija...
los trenutak su zaboli, drugo mislim da je problem sa velikim izdavackim kucama sto rade jako sporo. Treba im realno od 8-12 meseci da nesto sto ima potencijal da prodje komercijalno dobro preuzmu i podignu na visi nivo i cesto se desi da hype oko pesme prodje. To je jedina stvar oko koje se plasim za moj trek, jer su ga svi zivi vec vrteli i izvrteli, doduse jos uvek ga pustaju svuda, ali opet.

Quote:
Ne zelim da "ubijam" niciji rad i uspeh, ali samo kazem da PO MENI, bavljenje dance muzikom nije vise vredno kao nekad. Rezultati (a i nagrade za sav taj trud, putovanje, rad u studiju itd...su smesne...da kazem opet, u poredjenju kako je bilo pre. !)
E sad ko hoce i dalje da se bavi house muzikom pod tim uslovima - fair enough ! (sto bi rekli Englezi)
Ja ne mislim da zelis da ubijas neciji rad i uspeh, ja kapiram da si ti "tamo" od pocetka i da si prosao kroz celu tu pricu koja se prilicno *ebala to je nekada bio ozbiljan biznis, sada se vracamo na to da je house ipak andergraund muzika, sto i jeste, i da tu nema mnogo para. To sve treba shvatiti kao ozbiljni hobi pa ako se nesto desi moze da bude gotivne muzike i putovanja, zurki itd.
Hollywood is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules