|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#20 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Na pr, da si izdao plochu u zlatno doba...mozda bi prodao 10-20.000 (sirom sveta) ..max...30-50K..tesko. ali nema veze.. I sam vidis da su cifre prodatih ploca male...to 500-600 komada je SADA WORLDWIDE!!! A pre 3-4 godine, toliko se prodavalo samo u Engleskoj za jedan weekend!! To "nekad" o kome pricam je bilo svega pre 3-4 godine...nije pre 20 godina!! Klubovi su bili isti i tad i sad (samo sad ih ima manje i ima manje ljudi po klubovima..-oficijelni podatak !) Ti ljudi o kojima pricam, rade i danas...jedan je Grant Nelson (sigurno si cuo za njega...legenda!), drugi je MJ Cole...obojica i dalje DJ-ishu...odlicni su producenti i muzichari, MJ pogotovu...i obojica izdaju svoju muziku ali je to samo 5% od onoga sto su radili i zaradjivali pre 3-4 godine!! BTW, Stvar je OK, chuo sam je... uz malo srece, mogu da je ubace u neku TV reklamu (kao muzicku podlogu - ne da nju reklamiraju!!) sto ce pomoci jos vise... nije svetski hit, ali je "quirky" i lepo radi. Imali su Audio Bullys (sa Nancy Sinatra) slicnu zvaku, samo je bilo "malo tvrdje", techno / elektro...i odlicno je proslo. Sve je cool, cim izadje neki novi track, svi DJ to "odvrte" lepo..na kraju, svima treba nova muzika svake 2-3 nedelje, inace dosade iste ploce... Moj point je da je sve sad kratkotrajnije nego pre 3-4 godine...i sve se mnogo brzo zaboravi, nego pre... kad smo (sami) izdali Doobie Bros bootleg (Zanzibar - Rock Stars)..poceli su da ga vrte svi DJ-i..(samo smo poslali 100 komada "taste maker-ima)..od Dave Clark-a, Full Intention, Pete Tong-a, Boy George-a, jako sirok dijapazon DJ-a..svima je radilo po nesto...prodali smo sami preko 8,000 komada i na kraju (2 godine posto smo je uradili) potpisali za Warner Bros (za velike pare!)...koju su ga opet na kraju zabrljali...(njihov dance pod-label, ostao bez para, remix kasnio (Space Cowboy ga uradio)..nisu izdali singl, i samo je zavrsio na gomili kompilacija... Ne zelim da "ubijam" niciji rad i uspeh, ali samo kazem da PO MENI, bavljenje dance muzikom nije vise vredno kao nekad. Rezultati (a i nagrade za sav taj trud, putovanje, rad u studiju itd...su smesne...da kazem opet, u poredjenju kako je bilo pre. !) E sad ko hoce i dalje da se bavi house muzikom pod tim uslovima - fair enough ! (sto bi rekli Englezi) meni je sad interesantno, sto mogu da se osvrnem i pogledam iza sebe i sagledam neke stvari, koje nisam mogao kad sam pocinjao...a nije ni bilo nekoga da mi skrene paznju, posavetuje, kaze..sta vec.. ajde..dosta vise..udavio sam! Good luck...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |
Kako Mix na CD?? | idvi | Audio Software | 4 | 29-04-2005 11:04 AM |
kako | File | Audio Software | 25 | 10-04-2004 12:16 PM |
Kako vam ide? | zmaj | Promocija radova | 7 | 24-02-2004 08:32 PM |
Kako je to u svetu a kako kod nas | dr.Ru | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 23-06-2003 08:45 AM |