Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-11-2009, 03:33 AM   #9
Chax South Side
Junior Member

Default Re: Materijali za "ogluvljavanje" studija

Quote:
Originally Posted by puRe View Post
Taj sundjer sa piramidama sluzi da spreci stvaranje refleksija i upija zvuk.
E sad, najveci problem kod njega je cena koja je dosta velika (cini mi se 30 funti po kvadratnom metru ali mozda i nisam u pravu).
Takodje, nije u pitanju obican sundjer vec ako potrazis videces da neke firme prave te obloge da budu gusce i deblje tako da vise absorbuju.
Jos jedan problem namece se i kod absorbovanja niskih frekvencija tako da ljudi cesto pribegavaju metodi gde koriste razlicite absorbere za visoke i niske frekvencija ali to vec zalazi u mnogo skuplje vode

Doduse, imas dosta knjiga koje se bave ovakvim stvarima, a toplo preporucujem:
Stanley Alten - Recording for Media
(tako nesto, u pitanju je fenomenalna knjiga koja je stvarno opsezna po pitanju mixovanja, produkcije, snimanja i akustike. obavezno procitati)

E sad ovako, ovo je moja prva poruka ovde, mada resio sam da vam pomognem, zato sam se i registrovao... jer se dosta razumem u muziku i akustichna reshenja (verujte mi, posle toliko muke oko resavanja akustichnih problema - sigurno sam neshto naucio )

dakle, sto se tice piramidalnih sundjera u Srbiji ih ... - IMA !!!! uvoze se iz madjarske i prodaje ih firma iz Subotice pod nazivom ELEMENTA (www.elementa.co.yu).... ja sam ih tamo nabavio....

losa strana je sto tu postoji samo jedan model, HT 2340, piramidalnog tipa, debljine 3 cm, i prodaju se u velicini 30 x 60 cm i kad vam stigne na kucnu adresu, svaki je posebno hermetichki upakovan u celofan sa etiketom i deklaracijom (znaci serious shit!) ... fenomenalno izgleda, ja sam nabavio nekih 70 komada za moju gluvu sobu (uskoro kacim slike) i verujte mi ... isplati se.... E A KAD SMO VEC KOD TOGA.... CENA! - jedan komad je 292 dinara + PDV (maloprodaja) ili ako uzimate preko neke firme, kao naprimer ja - 142 din + PDV.... znaci mene je iskostalo nekih 15 hiljada sve. ... a vec se isplatilo u roku od 3 dana

a ako ste iz hrvatske, tamo postoji distribucija AURALEX sundjera ali su papreno skupi...jedan set za gluvu sobu kosta i preko 5000 kuna

drago mi je sto sam vam pomogo...
ako vas bilo shta interesuje saljite na mail...
Chax South Side is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules