|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MCI Master
|
![]()
ajde i da ja kazem par rijeci!!!!
![]() prvo nije mi jasno zasto se sve vrti oko trafoa!!!! naravno da daju sound ..60 % sounda je u trafou!!!! marineri, stancore, sowter, jensen, beyer, wsw, haufe .. i mnogi drugi... svi imaju svoj zvuk.... postoji cijela nauka o tome..nesto sam probao, nesto citao, nesto cuo, ISTINA JE DA JE SOUND U ZELJEZU ALI NE SAV znaci ta stavka stoji.... ali ako na to zeljezo zakacis jeftine IC komponente u sumirajuce pojacalo neces se usrecit... naravno ..ne samo to ... subirnica su 2 stvari .... ZVUK I HEADROOM ni jedno ni drugo nije lako postic.... visoki headroom tesko ces dobit sa jeftinim komponentama..cak preporucujem tu diskretnu elektroniku a opet s druge strane...ozbiljne komponente za sabirnicu nisu jeftine...pocevsi od kapaciteta, tranzistora ( ili skupih kola), dizajn iste je jakooooo bitan!!! stavka koja je vazna je i kvalitetna stabilizacija i filtracija same sabirnice!!! kad sve zbrojis ... ako nesto dobro sastavis a da je bolje od i jednog pulta koji danas kupis za do 1500 eura ...u sta bas i nevjerujem da se da jer je za to potrebno dugogodisnje iskusto u audiju...( no hard feelings quake..zelim ti srecu i tu sam da pomognem ![]() prodaj to kao izum nekoj velikoj firmi...oni u takve stvari u razvoj uvaljuju vise 100.000 eura a zasto onda nebi kupili dobru sabirnicu :: ![]() razvoj je najskuplji ...hebes proizvodnju to u kini rade za djabe no salu na stranu.... meni se svidja koviniceva sabirnica.... pitaj kobca koliko ga je kostala u stvaranju ![]() vjerovarno ce stisnuti isti icon ko ovaj gore a da se razumijemo probao sam fat bastard ..... mixdream .... fat bastard je heeebeeeennnn... mix dream je ok ali pobogu ljudi za te pare se danas dobije cijeli stol... ali ko voli neka izvoli ..e da detalj koi cu jos dodat...... quake...da bi znao kakav sound oces..prvo napravi sabirnicu ......ELEKTRONSKI DIO... a onda ga farbaj trafoima, balansiraj i izoliraj,,, naime kupnja trafo je mahuna!!! prvo elektronika a onda biraj od par pari trafoa koje nabavis koji ti je set bolji...to je moj savjet za pocetak manji problem su trafoi VECI PROBLEM JE DIZAJN SABIRNICE!!!! KAVLITETNE SABIRNICE MADA MOZDA I NIJE SKUPA IDEA AKO ZELIS FOLCROM ![]() ![]() ![]() Last edited by roginator; 02-10-2009 at 11:16 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by quake; 03-10-2009 at 03:21 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MCI Master
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kako sa monotimbralnim Synth-om napraviti aranzman? | Comodo | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 24-04-2009 04:50 AM |
Kako Napraviti Rack Ormar | roginator | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 09-06-2007 01:16 PM |
KEYSWITCH (kako napraviti instrument sa vise artikulacija) | ANITA | Tutorijali | 2 | 31-03-2004 11:47 PM |