|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
MCI Master
|
![]()
Evo to mi je upravo na rasporedu:
skinuo sam dosta slika s neta i malo gledao po forumima... svidjaju mi se rackovi od punog drveta ali ovdje (a bio sam na par mjesta u i okolo ZG) to ili previse kosta ili su likovi DOSLOVCE KRETENI pa im nista ne mogu objasnit..svi oni misle da je sastavit kuhinju iz izrezanog martijala uspjeh ![]() ![]() ![]() ![]() ima li tko da to radi jeftino u SRBIJI ILI HRVATSKOJ.. najbolje sto sam dobio ponudu je 400 EURA za 2x 16HE rack od iverice bez holder L profili holdera i nisu neki problem..radi ih Ivica Stritof pa time ne razbijam glavu!!! ideja je i mozda dati sve to napravit iz medijapana pa fino sastavit pokitat, zastitit i dati prelakirati.....Izracunao sam da je ta varijanta ako to sam radim 2x16HE cca matrijala 700kn (100eura) + oko 700 kuna lakiranje sto mi ispada ok ... cijena pokriva sve od matrijala , kita, sarafa, rezanja, boje i L profila za rack!!!!! mozda jos neki prijedlog??? D |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
I ovde ima mnogo "stolara" kojima stovarista sve skoro pripreme a oni sklope, i nazivaju sebe stolarima... nemoj me pogresno shvatiti, ali uz stovariste koje moze kvalitetno i precizno izrezati materijal, koje ti moze kvalitetno kantovati komade ti je skoro sve sto ti treba da bi sastavio rack, koji se i ne razlikuje mnogo po principu gradnje od kuhinjskog elementa... osim ako ne zelis neke specijalne "djindjuve" u smislu ivica od punog drveta i sta ja znam...
Ako mozes... pokusaj sam da ga napravis, inace rizikujes da to platis nekome pa da tek POTOM zakljucis da je bilo bolje da si ga SAM pravio... Kazem, nemoj me pogresno shvatiti, ali ovde sam do sada radio sa barem deset stolara... ima ih i dobrih, ali su skupi, a ima i losih, koji su takodje skupi... pozdrav bogi
![]() |
#3 |
MCI Master
|
![]()
mislim da cu na medijapan pa sam sve sastavit
imas li kakve sheme rezanja ili sl ???? hilfe |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
zar nema po netu vec upotrebljivih crteza... jesi li pogledao ovde? Za pocetak, mislim da je bitno da ustanovis da li ces u racku drzati sprave koje se jako greju (Manley tubes sprave su kao shporeti, greju se nenormalno)... te onda moras ekstra da razmisljas o hladjenju, jer nije dobro da se rack rasushi preterano brzo... raspasce se vremenom... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#5 |
MCI Master
|
![]()
boggy ....nema puno ljepljenja...
medijapan + sarafi (puno sarafa..volim pretjerati) pa kitanje i lakiranje u ....bordo boju..definitivno ![]() organizirao sam Rack (2x 16 HE) ..evo kako ce izgledat..to ce se sigurno i grijat... u racku (A) ili lijevoj polovici odozgora prema dole: TASCAM DA 30 MkII FOCUSRITE Red 7 DBX 160 SL APHEX 661 Tube Expressor (x2) SPL Transient Designer ADR Superdynamic Limiter Drawmer DF 320 DBX 120 XP SSL Alpha Link u racku (B) ili desnoj polovici odozgora prema dole: Lexicon PCM 70 TC Fireworx v2.0 Ensoniq DP 4+ URSA MAJOR 8x32 MkII URSA MAJOR Space Station PUBLISON DHM 89 B2 Lexicon 480L BTW ..ppppsssssssss nemoj nikome reci da imam ovo sve ![]() ![]() ![]() Last edited by roginator; 05-06-2007 at 09:53 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MCI Master
|
![]()
mozda da napravim i treci za buducnost???????????
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Onda ovako... Prvo, ne preteruj sa srafovima, pogotovo pokusaj da ne postavljas susedne srafove TACNO po simetrali preseka ploce od medijapana u koju usrafljujes... jer medijapan zna da se rascepi. Onda nemas vise nista... Drugo, izbusi pilot rupu pre srafljenja (nemoj da te mrzi, radis za sebe!), od 2mm, time ces znatno smanjiti mogucnost da se medijapan rascepi. Trece, najbolje su mi se pokazali srafovi za gipsane ploce (oni crni), kada se koriste za spajanje medijapana, posto imaju najtanje vreteno i najdublji navoj... posto ih ti ionako ukopavas... svejedno ti je sto su crni. Standardni srafovi za drvo uopste nisu konstruisani za medijapan, koji je strukturno prilicno mekan. Ako ti nije zao, idi na deblji MDF od 19mm... lakse ces razmetati srafove. Quote:
![]() Nemas problema... ja nista nisam video! ![]() Nikakav to nije problem... ako vec pravis dva... treci ces najbrze ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#8 |
MCI Master
|
![]()
idem na 28 mm MDF za busenje znam ...hvala ti na svim savjetima..
BTW ostavio sam po jedan perforirani blank panel na sredini svake komore te rupu straga pri dnu i pri vrhu da zrak moze cirkulirati!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]()
TO!!!!
![]() ![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#10 |
MCI Master
|
![]()
gornja pvrsna ploca na racku bit ce 5 cm straga duza od racka..radi zraka, kablova a i da izgleda masivniji...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Napraviti SABIRNICU | quake | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 85 | 20-02-2012 11:52 PM |
Kako sa monotimbralnim Synth-om napraviti aranzman? | Comodo | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 24-04-2009 04:50 AM |
Solina eBay - kako treba napraviti fotku sinta da se proda za vi?e para.... | gregor z | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 14 | 02-12-2008 09:29 AM |
KEYSWITCH (kako napraviti instrument sa vise artikulacija) | ANITA | Tutorijali | 2 | 31-03-2004 11:47 PM |