Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-08-2009, 02:11 PM   #1
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Test mix - kanali za vezbanje...

@ss: nazalost, nisam vishe toliko mlad (sad ce 22) pa mi se sve manje prashtaju ovakve stvari..

primecujem i ja da pishem dugachke postove, ali ne znam shta to smeta.. jbg kad imam puno da kazem, a ne umem da pishem u sazetoj formi. a i neretko iza sebe ostavljam dozu konfuzije, jer ochigledno ne znam da se sporazumem sa ljudima, tj da prenesem misli na forum, a da pri tome ne ispadnem nadobudan itd..

al ajd da ne trujemo temu, hvala na skretanju paznje u sv sl, drago mi je shto si iskren..

poz
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2009, 02:25 PM   #2
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

@HeatMan-znas kako se kaze... Sto manje stvari isprichas, manje ti se sranja pripise da si uradio...
"Problem" je sto se "sveasno ili nesvesno" postavljas kao vrh profi producent sa miljom iskustva... Na stranu da li ti to jesi ili nisi ( a da jesi ne bi tako prichao )... I to ume da iritira, chak i nas neiskusne ( a mogu da zamislim ove iskusne)... Postovi su ti "sa visine" skoro uvek (znam da ti nije namera)... MAlo sagledaj, razmisli, renderuj i tako to... Bice sve okej..
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2009, 02:44 PM   #3
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
@HeatMan-znas kako se kaze... Sto manje stvari isprichas, manje ti se sranja pripise da si uradio...
"Problem" je sto se "sveasno ili nesvesno" postavljas kao vrh profi producent sa miljom iskustva... Na stranu da li ti to jesi ili nisi ( a da jesi ne bi tako prichao )... I to ume da iritira, chak i nas neiskusne ( a mogu da zamislim ove iskusne)... Postovi su ti "sa visine" skoro uvek (znam da ti nije namera)... MAlo sagledaj, razmisli, renderuj i tako to... Bice sve okej..
oce to dok si mlad...i ja sam mislio da sam faca i najpametniji kad sam bio tog godista!! Imali smo ISTU opremu kao sto su tad imali Yazoo. Depeche Mode i Human League...a sad sto smo nabadali i sto su nam pesme bile kita itd..to nismo primecivali!!
Onda kad smo otisli u London (sa 24 godine i torbom puno demo-kaseta) i kad su nas sve disko kuce redom izprdeli i odbile...i kad sam usao u SSL studio (da radim kao asistent) i shvatio da nemam pojma (iako sam pre toga proveo 6 godina u kucnom studiju / Encovom studiju, petici itd...) i mislio da sve znam...onda sam se malo spustio sa oblaka...

cak i posle , posto sam preturio stotine komercijalno izdatih singlova / mikseva i remiksa preko glave...svremena na vreme, neko (od onih vecih od tebe) te malo spusti na zemlju..i shvatis da nisi uvek u pravu i da (jos uvek) neznas sve !!!

covek se uci dok je ziv...!!

rad u kucnom studiju i produkcija i sve sto ide uz to NE MOZE DA SE UPOREDJUJE SA radom u pravom studiju, pravim budzetima, pravim artistima, AR ekipom itd...to moras sve ponovo da prodjes i tek onda shvatis koliko malo znas...

Pazi..ko god se uhvati u kostac sa HeatMan-om..pocne da pise puno !! AAAaaaaarghh !!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2009, 02:49 PM   #4
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

uz duzno postovanje ucesnicima diskusije "o Heatmanu" zamolio bi vas da otvorite temu u pricaonici i nastavite tamo

thnx
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2009, 03:03 PM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
po meni nije toliko puno bass-a(ako govorimo o samom instrumentu), koliko je low-mids nagomilan i trebalo ga je iscistiti, a ima ga u vecini kanala poprilicno
Potpuno si u pravu!

Ja kazem puno basa, jer je ovakav bas koji sam cuo u vecini mixeva dobijen uglavnom odvrtanjem krajnjeg pota za najnize freq... Proizvod je sve sem low tonova a low mid izadje u prvi plan... A njega bash ne treba... Nego vodim racuna da ljudima koji uce skrenem paznju da to ipak nije tako jednostavno...he,he...

HeatMan...

Mislim da je covek sasvim ok,mlad je, hoce da grize i grebe i to je cak pozitivno! Mozda i treba da se nadje na ovakvom threadu da ostali nauce i takve stvari,jer je bitno za ovaj posao da ti povremeno neko razlepi cusku, i tako naucis puno, pa tako i ostali nauce! Bolje je tako nego da su usrani i njunjavi mlohavci... he,he.. Mozda mu samo treba posvetiti manje paznje i stvar ce biti u redu,smirice se...

Last edited by Bockie; 07-08-2009 at 03:38 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2009, 11:12 PM   #6
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Jos koji mix..?

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2009, 11:17 PM   #7
Tribal_kg
Senior Member

Tribal_kg's Avatar

Ako ti nije tesko, poslusaj ovu verziju. Bas me zanima kako ti se cini. Ovoga puta sam na kraju stavio malo saturacije na master shinu i limiter.

http://www.fileden.com/files/2007/7/...Mix%202%29.mp3

Poz!
Tribal_kg is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2009, 02:19 PM   #8
google
Banned

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Jos koji mix..?
Smiksao sam obe pesme. Kako (gde) da uplodujem?
google is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules