|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ako vec pitas ovako nesto i kazes da neces da prica ode u tom i tom smeru (a otisla je) onda ne mozes da dozvolis da pricaju oni koji nemaju iskustva iskljucivo sa oba programa, desice se oni diplomatski odgovori:"PT je sigurno super, ali znas nije za mene i bacanje je para, ali znas nikad ga nisam imao..." i slicno!
Sto se tice audio editinga koji ti je bio cudan, pa kad sam prvi put probao PT sve sam gledao iz ugla Steinberg-a, pa mi je falio onaj dvoklik na traku, pa onda mi tek otvara editor, dok u PT to ide odmah i na licu mesta sto je i logicno, onda sam samo shvatio da je sam audio editing logicniji i laksi u PT! Kako sam radio sa oba i prvo bio Steinberg-ovac, pa presao na PT imam razloga da verujem da sam prilicno objektivan kad je ovo poredjenje u pitanju, a na kraju ce se sve svesti na to da se sa svakim moze, pitanje je navike! Nisam probao C5 pa cu se ograditi od toga, ali ono sto PT LE cini boljim u odnosu na Steinberg uopste je pregledniji mixer i menadzment pluginovima u njemu, audio editing, i routing! Ono sto mu ne ide u prilog je cena, nedostatak real-time bouncing, nedostatak freez-a i plugin delay compensation, koja postoji u HD sistemu! Sto se tice price o HD i LE, malo je neosnovana da je sve osim HD bacanje para jer je to jedan isti software sa manjim razlikama, pod ovim ne mislim na ono cuveno sabiranje o kojem necu pricati... Imam PT 8 i posle Steinberg-a i Logic Studio 8 sam preselio svoj rad totalno na PT, midi, audio, mix... Sta je bolje, zavisi od onoga ko koristi, nasao bih manu svakom od ovih programa, ali kad sam sve oduzeo i sabrao najmanje mi smetaju mane PT, kao sto mi njegove vrline najvise odgovaraju, pa sam se odlucio! Ovo ne znaci da ne koristim i Logic 8 zbog ovoga, ili onoga, sta vise nisam zadrt, generalno sam na PT, ali koristim prednosti i olaksice svega sto imam da ubrzam svoj rad i da ga ucinim boljim, a price ciji je duzi me ne interesuju, klanovi mi uopste nisu zanimljivi... Last edited by kravadinka; 14-03-2009 at 01:14 PM. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
samo urbano | Mika Technika | Pricaonica | 1 | 18-07-2009 07:10 AM |
samo malko ... | Arthur | Promocija radova | 4 | 19-05-2009 07:18 AM |
samo sto nije | alavuk | Audio Software | 10 | 15-06-2007 01:59 PM |