Quote:
Originally Posted by Bitch
jeste, to je ideja, da je live fazon, club atmosfera. Slobodno pitaj sta mislis. Ima taj roomy i boomy prizvuk, ali namerno, soba je malo takva, puno sam vukao iz overheada i room pzm-ova, da se dobije ta sirovina. A kick je jos vise roomy jer se cuje iz sax i trump majkova, pa dobija fini blend, jer je mala soba, nisam mogao da ih nesto odvajam
|
Onda je sve kako treba .... cak i taj gips gore doprinosi atmosferi
Quote:
(osim kontrabasiste, njega sam tutnuo u gluvac, jer je previse curelo u njegov majk, skoro pa neupotrebljiv sound).
|
Pretpostavio sam , kontrabas j etih instrument , bilo bi suvise svega ....
Quote:
...meni najbolje za klavire radi Steinway iz Logic Pro 8 - ja sam prezadovoljan tim, i rado ga koristim. Al posto sam pijanista (bio), i dalje nema zamene pravi Steinway ili Yamaha. Mozda je lakse za edit, ali je mnooogo bolji feel kad sviras pravi. Naravno ne snima se ni malo lako, al kad ga uslikas... dovidjons.
|
Nije problem u uslikavanju , vec je problem u studijima koji nemaju dovoljno prostorija ....
Konkretno ja moram da odvajam perkusionistu od bubnjara ( znaci 2 sobe ) , basistu mogu na line pa reamp ( mada cesto nije neophodno ) , rhodes takodje , sintovi line , a klavir ?!?!?!
Najbolje sto sam uspeo da iskombinujem je da u Pinku 2 stavim bubanj , bas i rhodes keyboard u veliku sobu , perkusionistu u reziju , a pojacalo za gitaru u predsoblje ...... da ne pominjem da je premestan perkusionista kad se snimala truba i sl .....
Sve glasni instrumenti , glasna svirka .... a jednom sam se opekao sa uzivo snimljenim klavirom ( snimao ga je tvoj kolega iz Studija M ) brrrrrrr ....

Pozdrav