Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-12-2008, 10:09 PM   #21
rale_
Member

rale_'s Avatar

Default Re: Prdoukcija Phil Collinsa

Quote:
Originally Posted by newbieOP View Post
Phil ne koristi Hammond...
Naravno da ne,mada nikad se ne zna....zajeban je on...

Mislio sam na,recimo,neku njegovu pesmicu ili sta vec...

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
u miksu, nema sanse da se primeti !
Naravno!

Pozdrav
rale_ is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2008, 10:10 PM   #22
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

jupi. eto rezimea - LJUDSKI FAKTOR JE NAJBITNIJI.

tacka.

sprave samo pomazu da brze dodjes do cilja, nisu neophodan tool za dobar mix! Evo ja sam sad smiksao probe radi jednom bendu full plocu ITB! nista outboard, osim alana smarta. I to radi. Ali kad sam poslusao na par mesta, fali mi malo Neve low-enda i slicnih fora, ali to cujem samo JA, pojma ljudi nemaju sta neve levo desno manley weiss muda sarme... to i dalje dobro radi, samo eto stvar ukusa i pikanterije koje skontas samo na jako skupom monitoringu. U nekim studijima secam se plugin zvuci isto kao Tubetech multiband, ali u nekim studijima na dobrom monitoringu i te kako se cuje razlika. Ali ako je dobar mix, dobro snimljeno..... who cares.....

ljudski faktor. tacka. Ako je nesto lose snimljeno, ne vredi ti ni SSL duality sa 300.000 eura outboarda. I da je dobro snimljeno i da imas sve to, opet COVEK moze da sjebe

ziveli ljudi, jebo presete.

pozz
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2008, 10:14 PM   #23
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post

ziveli ljudi, jebo presete.

pozz
Da znas ....

Mada , cuje se razlika na mnogo monitora (bitno je ko slusa ) , ali ni to nije bitno ..... samo pozelenim od prica tipa , " kupio sam sabirnicu i svet mi se okrenuo ... " ( pri tome ne mislim na KVU a zaista , nego na izjave tog tipa .... )

Drugo , radio si sa ljudima koji su napolje neko i nesto , ja sam radio sa nekolicinom njih ... a i evo Da Bear ih zna 1000 .... jedno je pravilo .... sto je veci baja , to mu manje dlaka smeta

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2008, 10:26 PM   #24
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Da znas ....

Mada , cuje se razlika na mnogo monitora (bitno je ko slusa ) , ali ni to nije bitno ..... samo pozelenim od prica tipa , " kupio sam sabirnicu i svet mi se okrenuo ... " ( pri tome ne mislim na KVU a zaista , nego na izjave tog tipa .... )

Drugo , radio si sa ljudima koji su napolje neko i nesto , ja sam radio sa nekolicinom njih ... a i evo Da Bear ih zna 1000 .... jedno je pravilo .... sto je veci baja , to mu manje dlaka smeta

Pozdrav
naravno, ne sme da te dira kad mu dajes silne pare, ipak si ti izvodjac, ne on.

Ljudski faktor. Kad je bio Richard Evans da snima Trkulju u Hammeru preslusao sam mu sve sesije - covek je lud - usnimak svega i njegovi raf miksevi su 10 klasa iznad Srpske Masterovane Produkcije (SRMAP ). Amin. Kako je snimio bubanj. strasno. Nisam slusao final mix, ali trekovi su besprekorni.

odosmo u OT.
Zivela muzika. Ostalo je manje vazno.
pozz

Last edited by Bitch; 17-12-2008 at 10:27 PM. Reason: pravopis
Old 17-12-2008, 10:30 PM   #25
Max
Pro Member

Quote:
naravno, ne sme da te dira kad mu dajes silne pare, ipak si ti izvodjac, ne on.
Ma jooook , nije uopste poenta u tome , nego su ljudi easy going .... totalno , nemaju komplekse , pa se i ne opterecuju ...... imali su uslove i sve , ali se ne opterecuju ....

Quote:
Ljudski faktor. Kad je bio Richard Evans da snima Trkulju u Hammeru preslusao sam mu sve sesije - covek je lud - usnimak svega i njegovi raf miksevi su 10 klasa iznad Srpske Masterovane Produkcije (SRMAP ). Amin. Kako je snimio bubanj. strasno. Nisam slusao final mix, ali trekovi su besprekorni.
Pa eto vidis , jos ako si bio tu , skidaj fazone pa pravi isto/ slicno Covek se uchi dok je ziv ....

Pozdrav
Old 17-12-2008, 10:31 PM   #26
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by kVu View Post
ma daaaaj...

sto bi to radio lik koji ima uslova da radi na high end opremi?

nama je skoro stigla neve sabirnica 8816 i mogu ti reci da sam progledao! nema vise guzve, super karakter, mnogo brze se zavrsi posao i sve se "nekako sklopi"...

ako nista bar zbog brzine rada se nikad ne bi vratio na iskljucivo "in the box"...

pa tip kaze u intervju-u, kako je pre, kad je miksao kroz analogiju, kad se smori ili nije siguran da li miks radi, ili mu ne ide iz nekog razloga.. , morao da ide da gleda TV par sati ili da se seta par sati, dok se glava ne izbistri. (jer je sve setovano na mikseru i outboardu)..ovako, loaduje drugu pesmu i ide dalje!
Vreme je novac - novca malo (placaju sve manje i manje) !

Svako ko ima 2-3 projekta "on the go" zna o cemu prica,,,
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2008, 10:36 PM   #27
Max
Pro Member

Quote:
ha ha ha .... ooo kako si u pravu , a kad imas 2 koja traju i recimo 3 reklame gde ti na svaka 2 sata traze neke izmene .....

Pozdrav
Old 18-12-2008, 12:57 AM   #28
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Da znas ....

Pozdrav
kapiram ja stvarno sta hoces da kazes, a i ovo sto je ovaj lik rekao je potpuno ispravan rezon sa outboard-om... mi smo tamo tako setovali sabirnicu i ucepali sa sinusom nivoe i to vise nikada nece da se pipa bas zbog tog 'vracanja'... ali razlika u zvuku je bas bas ocigledna, nije to ono sto je buzge rekao da to cujem ja i niko vise... meni je vece, deblje, jednostavno bolje... druge nisam probao, osim sto sam cuo buzgetovog spl-a , ali sam cuo sa vise strana da ostale sabirnice ne rade posao dobro, osim bas ove...

verujem da bih mogao mozda cak i da postignem sve to i bez nje sa gomilom vozanja kanala, filtracijom do besvesti... ali kad je brzina veliki faktor zaista puno znaci...

dakle, jedino je to u pitanju.. brzina i nista vise... cak i sam mislim isto sto i ti.. da bih u kucnoj varijanti gde imam svo vreme sveta na raspolaganju uspeo ITB da uradim verovatno i bolje... i kad bi se naravno pazljivo birali sounds u aranzmanu, i da se dovoljno vremena posveti za usnimavanje, podesavanje mic-a, instrumenta... itd itd

inace, ja poplavim kad cujem komentare onog tipa "sace sve samo da se snimi i smixa jer sam kupio spravu od 5 somicja" ))

ali to sam samo ja...
kVu is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2008, 12:59 AM   #29
fipke
Senior Member

fipke's Avatar

Quote:
Vreme je novac - novca malo (placaju sve manje i manje) !
jeste, al kontam da ce jednoga dana ljudi samo pucji od toga. pa ne moze vecito da se loaduje druga pesma i ide dalje. danas je to 2-3 projekta on the go, sutra ce biti 7-8 itd itd. nije zdravo, mora se i glava izbistriti. i onda me jos pitaju zasto sam se povukao iz posla. kao da im nije dovoljno jasno sto sam uzeo trakas i analogni mikser bez automatizacije.
vreme = novac = biznis = industrija = nigde muzike i humanosti

mega OT
Old 18-12-2008, 01:09 AM   #30
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

@ kvu

ne mislim ja da ti ne cujes, nego kad neko slusa krajnji produkt, ne moz da kaze " e ovde ima Neve, a u ovoj pesmi nema", na to mislim.

@ fipa fubara

jes matora, ali jbg, kad je up to task, mora tako. Nemaju svi isti mesecni income, pa svastare, i meni je san da imam SSL4000 sa studerima, i da nemam automatizaciju , nego vremena na pretek, ali znas i sam kakva je situacija... mora se
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules