|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#161 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Postoje i primeri prirodnog pozicioniranja instrumenata ( kao npr na bini ) gde se bas pomeri 10 % na jednu stranu . Takodje se u ponekad modernoj RnB ili House muzici , basevi koriste razvuceni levo i desno ( znaci van centra ) iz razloga da ne smetaju nozi i da prosire sirinu mixa . Ovo se najcesce radi na sint basevima ..... Ponovicu , nisam pratio diskusiju , ali bas zaista ne mora da ide u sredinu , mada se u 97 % slucajeva tu stavlja .... Pozdrav Last edited by Max; 02-08-2008 at 02:43 PM. |
|
![]() |
![]() |
#162 |
Moderator
|
![]()
"Izlazi iz forme modernog pop aranzmana".
Nisu Bitlsi, nije dzez, vec bend koji svira neki "pop-rok-stali-je-vec" ![]()
#163 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
#164 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Pro Member
|
![]()
Ja kazem da ne moze hi hat da bude na 100 hz i da bas ne moze da bude na 10000
![]()
#166 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
#167 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ko sto kazes, nema pravila, moz kako osh da radis, a i to sto Oggy kaze je OK - kick, snare, bass, vocal - u centar, a ostalo panorama luna park voznja. Mada ja voolim malo da mrdnem dobos desno, pa se nekad i pokajem ![]() pozz |
|
![]() |
![]() |
#168 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ali poenta mog prvog posta na ovu temu nije u tome. Hteo sam da ka?em da je bilo kakvo formalno obrazovanje (makar i lo?e) bolje od nikakvog formalnog obrazovanja. Čak i kada govore na pogre?an način, profesori bar govore o pravim temama. A smisao studiranja bi trebalo da bude upravo upoznavanje sa temama kojima se neka nauka bavi i sa do tada poznatim dostignućima iste. U su?tini, jedino ?to mi je zasmetalo u celoj ovoj diskusiji je arogancija nekolicine učesnika koji se pritom nisu potrudili da istinski argumentuju svoj prezir prema nekoj tamo ?koli i prema nečijem tamo radu. Otkako sam omatorio imam sve vi?e po?tovanja prema tuđem vremenu i energiji, a M. Đorđević je očigledno potro?io i vreme i energiju da bi napisao rad i snimio pesmu. Argumentovano. Kako je znao i umeo. Svaka mu čast. @Oggy: nisam smatrao da je to ?to sam te nazvao Kapetanom nekakvo intimiziranje, to ti pi?e ispod aliasa. Mo?e? i ti mene da zove? Juniorom, nemam ni?ta protiv. Opet, ako te je to pogodilo - izvinjavam se. Iskreno. Nije mi to bila namera.
![]() |
#169 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Da se ne bi previse udaljili od sustine i to "ko sta bi, a ko sta ne bi uradio", procitajte jos jednom onaj nesretni "diplomski", koji formom, kvalitetom i pismenoscu ne bi zadovoljio ni kriterijum za "maturski" u trogodisnjoj skoli, pa mi recite da je to OK i zavrsavamo diskusiju. Verujem da je vecina vas odavno prestala da prica o tom radu i sada prica o sebi, a rad i to ko je takav rad uopste mentorisao i na kraju odobrio, pa ocenio prelaznom ocenom, je upravo bio inicijalna kapisla za ovaj thread. Zato pokusajte da zadrzite fokus na temi ili argumentujte zasto je taj rad dobar i cime je decko koji ga je napisao zasluzio da stekne diplomu visokog obrazovanja, a cime je profesor (ili "profesori" posto se diplomski brani pred komisijom) zasluzio to zvanje kada je dopustio da mu studenti zavrsne godine prvo budu nepismeni, a zatim i neupuceni. Samo je to prica. A to sta bih ja ili neko drugi uradio ili ne, u nekom drugom threadu ![]()
![]() |
#170 | |
Moderator
|
![]() Quote:
A sad, ko je "kriv" sto covek pise tako kako pise... mislim da to tek nije tema. Inace... ja ne znam da je uslov za polaganje diplomskog ispita na Elektrotehnickom Fakultetu u Beogradu, dobro pisanje i izrazavanje... moze biti korekcija i sugestija... naravno... ali se ocekuje da je polaznik "zavrsio" sa nekim standardnim obrazovanjem iz maternjeg jezika sa zavrsavanjem srednje skole... Sta god, ovaj zahtev koji postavljas, bojim se da nijedna visoka ili visa skola, koja se ne bavi maternjim jezikom, ne moze da ispuni. pozdrav bogi
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zabraniti... | idekius | Predlozi i sugestije | 8 | 03-04-2005 11:34 PM |