|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#181 |
MAO
|
![]()
glupa skola svakako. Nikakav kriterijum za ispite, uglavnom preuopsteno gradivo, premalo valjane prakse i ljudi koji zele da se posvete studentima. Nadasve gubljenje vremena i novca ukoliko se ima sta pametnije u zivotu na tu temu raditi. Idealno za dokonu decu bez samopouzdanja mada moze da posluzi i za apsolute pocetnike od 18god.
Eto, nije frka da svake 2-3 strane sumiram misljenje o istoj. ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Member
|
![]()
Trebalo bi da neko upita Stinga dal radi na svoju opremu skolski
![]() Kakva bre skola ![]() pa muzika je prenos onoga sta uradis na druge ljude, najcesce emocije. Ja sam sto posto protivnik bilo kakvog skolovanja u muzici ![]()
#183 |
SuperModerator
|
![]()
to bas i nije dobar stav. Cesto imam ovu raspravu sa gomilom muzicara - i poznajem neke odlicne muzicare koji nemaju ni dan skole, i cesto se zakucaju u solazama i aranzmanima - jednostavno ne mogu da daju delivery. zaglave se u svoj preset i to je to - nema daljih progresija. I onda se cude zasto je to tako. mozda misle da je to trenutna kriza, ali kad posle godinu dve vidim da imaju isti problem, naravno da nije inspiracija u pitanju. Jednostavno - sve sto naucis iz bilo koje profesije ne moze da ti skodi ! A u muzici je najbolje naravno : sve naucis, zaboravis, i krenes u svoje! Naravno da ima ljudi koji bez trunke skole naprave nezaboravne melodije i riffove... i onda recimo vidis tipa sa simfonijskim kako izvodi svoje hitove... ali sigurno doticni kantautor nije seo za Sibelius i raspisao orkestracije
![]() znanje ne moze da skodi. ![]() ![]() pozz ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Apsolutno se slazem , htedoh da srocim nesto ovako , ali me je mrzelo ..... lakse je da sacekam pa da se slozim ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
#185 |
Member
|
![]()
Jbg, ne slazem se sa vama ali sta ces.... ja uvek po svom
![]()
#186 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
VIP Member
|
![]()
Pa OK je to - tebi ne treba ?kola, nekima pak treba. Meni lično je puno puta zafalilo formalno muzičko, pa i tehničko obrazovanje. Da sam ih imao verovatno ne bih morao da otkrivam toplu vodu, pa da izmi?ljam točak, pa rupu na saksiji...
#188 |
Member
|
![]()
Pa ne mislim ja sad bukvalno, naravno da je dobro nauciti neke stvari...
Poenta je bre u tome da se muzika ne slusa nego cuje, dok pevas, sviras, stvaras, moras to biti ti a ne neko drugi. Niko me nije ucio svirati bubanj, klavijature, kako da komponujem, pisem pesme, pevam... pa se ne zalim, ali zato svakim danom ucim ( zivis sa muzikom, shvatas zivot kroz nju, psihologiju..) i uvek sam na pocetku i nikad zadovoljan ![]() ![]() opusteno Pozzzz ![]()
#189 |
Pro Member
|
![]()
Imam ja par takvih u okruzenju , i fantasticna je kolicina gluposti koje iz neznanja naprave ..... koliko sam samo vremena potrosio ispravljajuci razne gluposti .....
A interesantno je da svi imaju tu teoriju ...... i onda kad shvate neka pravila posle izvesnog vremena , tako se i teorija menja ..... Zato sam u najboljoj nameri i rekao .... polako , ima vremena ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
#190 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() pozdrav bogi
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |