Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 03-08-2008, 02:15 PM   #24
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Skolstvo bi trebalo zabraniti

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
...? nisam, veruj mi ko zna koji je mp3 i kako dolutao do tebe

ko sto kazes, nema pravila, moz kako osh da radis, a i to sto Oggy kaze je OK - kick, snare, bass, vocal - u centar, a ostalo panorama luna park voznja. Mada ja voolim malo da mrdnem dobos desno, pa se nekad i pokajem

pozz
Pa naravno da je svaka varijanta OK, i to čak i u pop muzici. Ustvari, pop muzičari su se prilično često poigravali stvarima koje mnogi (a ne samo Oggy) nikada ne bi uradili. Prince ima onu stvar Pop Life gde je glas ekstremno desno sa neznatnim slap ehom na levoj strani, pa ?ta? To je i dalje pop/funky/disco ili već takva neka pesma. Beatlese ne bih da spominjem, to je već postalo trivijalno.

Ali poenta mog prvog posta na ovu temu nije u tome. Hteo sam da ka?em da je bilo kakvo formalno obrazovanje (makar i lo?e) bolje od nikakvog formalnog obrazovanja. Čak i kada govore na pogre?an način, profesori bar govore o pravim temama. A smisao studiranja bi trebalo da bude upravo upoznavanje sa temama kojima se neka nauka bavi i sa do tada poznatim dostignućima iste.

U su?tini, jedino ?to mi je zasmetalo u celoj ovoj diskusiji je arogancija nekolicine učesnika koji se pritom nisu potrudili da istinski argumentuju svoj prezir prema nekoj tamo ?koli i prema nečijem tamo radu. Otkako sam omatorio imam sve vi?e po?tovanja prema tuđem vremenu i energiji, a M. Đorđević je očigledno potro?io i vreme i energiju da bi napisao rad i snimio pesmu. Argumentovano. Kako je znao i umeo. Svaka mu čast.

@Oggy: nisam smatrao da je to ?to sam te nazvao Kapetanom nekakvo intimiziranje, to ti pi?e ispod aliasa. Mo?e? i ti mene da zove? Juniorom, nemam ni?ta protiv. Opet, ako te je to pogodilo - izvinjavam se. Iskreno. Nije mi to bila namera.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules