Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-05-2008, 11:34 AM   #1
BladeR
Member

Default Re: Kako da dobijem čistinu zvuka?

Imam jo? jedno pitanje malo je of topic. Ispricavam se moderatoru sta sam vec na jednom tredu postavio pitanje ali mi je masu bitno.Nigdi nisam nasa odgovor a ne mogu radit bez toga. Pitanje je ?to se tiće rewire Reason 4-Cubase sx3.Problem mi je kako equlizer staviti da mi radi na oba mono kanala iz reasona. Nasa sam neke odgovore ali mi se javlja drugi problem.Npr. kada znaci dva mono kanala posaljem u stereo grupu a to napravim tako da na mono kanalu idemu send i staim tu grupu i uno crtu dignem do 0 i ukljucim na onaj gumb "on".Mono kanale stavim ljevo i desno dobijem stereo zvuk.Ali problem je u tome sta se i zvuk pojaca kada sendam i podignem onu jacinu do 0 i onda mi se puno jace cuje i kada eq-uom skidam frekvencije onda ne skida sve.Ubiti eq djeluje samo na taj pojačani dio (i svi ostali pluginovi) .I kada npr. na stereo grupi smanjim volume na nulu meni se i dalje cuje samo se smanji to ?to mi se prethodno dodalo sendanjem.Ne znam da li sam jasan.Da li negdi treba nesto iskljuciti ili sl?
BladeR is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2008, 01:51 PM   #2
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by BladeR View Post
Imam jo? jedno pitanje malo je of topic. Ne znam da li sam jasan.Da li negdi treba nesto iskljuciti ili sl?
Za?to stavlja? EQ na "send"? Na stereo grupu po?alji dva mono kanala (jedan lijevo - drugi desno) i EQ stavi kao "insert" na stereo grupu.
Old 21-05-2008, 02:11 PM   #3
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

s'tim sto redrum zvukove ne moras ici na stereo svaki bubanj , osim ako je sam sempl stereo tek onda idi na stereo ... elem jludi kako vam se cini thor ??? meni je dodavanjem thora , reason poceo da lici na nesto ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2008, 02:29 PM   #4
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
elem jludi kako vam se cini thor ??? meni je dodavanjem thora , reason poceo da lici na nesto ...
I dalje je mixer katastrofa Ne kapoiram ih da nisu do sada skontali (propellerhead) i popravili to. Sjajan program za ozbiljan rad al samo u rewire
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2008, 08:47 PM   #5
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

ne znam, ja imam utisak da su u ovoj cetvorci malo popravili mixer, mada je channel mixer bolji od velikog mixera..
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2008, 09:52 PM   #6
BladeR
Member

Quote:
Originally Posted by SHIVA View Post
Za?to stavlja? EQ na "send"? Na stereo grupu po?alji dva mono kanala (jedan lijevo - drugi desno) i EQ stavi kao "insert" na stereo grupu.
E pa ja to i napravim. Ali kad smanjim volume na grupi onda mi se ne smanji zvuk do kraja,isto tako i npr. stavim wavesov s1 imiđer,on djeluje samo na taj signal u grupi a ne na onaj koji ostane kad smanjim volume grupe.Pa mi onda to nije dobro. Npr, multi tap i takve stvari nemogu koristit jer jedan dio signala svira bez plugina a drugi sa plug inom i onda je gu?va.
Old 22-05-2008, 01:34 PM   #7
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

da li mono kanale shaljesh na grupu preko "send-a" ili ih rutash na stereo grupu? U cubase-u iznad channel strip-a imash "route" za svaki kanal... obichno su svi kanali po default-u rutani na "stereo out". Tamo klikni i odaberi "group channel"... Kad stishash grupu nishta se ne smije chut.

inache... kad sve drugo zakazhe... RTFM!
Old 23-05-2008, 02:36 AM   #8
BladeR
Member

Quote:
Originally Posted by SHIVA View Post
da li mono kanale shaljesh na grupu preko "send-a" ili ih rutash na stereo grupu? U cubase-u iznad channel strip-a imash "route" za svaki kanal... obichno su svi kanali po default-u rutani na "stereo out". Tamo klikni i odaberi "group channel"... Kad stishash grupu nishta se ne smije chut.

inache... kad sve drugo zakazhe... RTFM!
Da ja sam radio preko senda. Hvala puno, spasio si me.
Old 23-05-2008, 02:45 AM   #9
BladeR
Member

Ej tek sad sam promjetio da si iz rijeke i ja sam,tj. srednji i faks sam tu. I zanima me sta ti znaci RTFM
Old 23-05-2008, 10:47 AM   #10
dawid
Senior Member

dawid's Avatar

Quote:
Originally Posted by BladeR View Post
zanima me sta ti znaci RTFM
dawid is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules