|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Zakon zakona!!!!!!
Pa ne mogu vjerovati!!! Pa ?ta si sve uzo? Koje komponente? Evo ba? sam sada bio na sastanku sa Clusterchordom i pričali smo i o MOTM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Pa evo ukratko....
2 x MOTM-300 Ultra-VCO Assembled (MOTM-300) 1 x MOTM-900 Dual Power Supply Assembled. 1 x MOTM-440 Discrete OTA Lowpass VCF Assembled 2 x MOTM-800 ADSR EG Assembled (MOTM-800) 1 x MOTM-320 VC LFO Assembled (MOTM-320) 1 x MOTM-101 Noise/S&H Assembled (MOTM-101) 1 x MOTM-120 Sub-Octave Multipler Assembled (MOTM-120) 1 x MOTM-190 Dual VCA/RM Assembled (MOTM-190) 1 x MOTM-19A Mounting Rails (pair) 1 x MOTM-2UB Blank Panel (MOTM-2UB) 1 x MOTM-940 Patch Panel (MOTM-940) Kum če da mi napravi kabinet od tre?njinog drveta,...jo? moram smisliti kako ču ?eni objasniti da je to zapravo stari tranzistor is II. svjetskog rata koji čuvam kao uspomenu na dedu. ![]() Moram jo? nabaviti kablovinje.....ako imate kakav savijet... Ugodan dan svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MCI Master
|
![]()
heh evo savijet..
nemoj zeni nis objasnjavat..PRIVIKAVAJ JU prvu godinu vicu, drugu uglavnom pitaju a zasto? i sta ce ti to, a trecu odustanu i MIR..... kupujes a da vise i ne gledaju sta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() salim se a u svakoj sali pola istine,,,, savjet ..kupi kvalitetne kablove BELDEN, MOGAMI , GOTHAM,,,, |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Koliko te izasao sistem? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
-MOTM VCO je kao klon moog 912B VCOja -OAKLEY VCO je vrlo dobar klon Minimoog VCOja (to bi ja uzeo). Oakleya ima u "MOTM formatu" - http://www.aurk24.dsl.pipex.com//krisp1/price.htm -PLAN B ima sound ala Buchla (kazu da je kvalitet izradnje los, isto neki kazu i za COTK) ako ima tvoj drugar puno puno puno strpljenja, da ceka na module da jih izrade onda ima naravno i drugih i (kao) boljih varianta ala COTK, koji rade ultra moog clonove! (ali cekat ce godinu dana) Cyndustries (cekat ce vise nego godinu ![]() za mene jedna od najboljih stvari kod mudular syntha je mogucnost, da kombiniras module. tako ti mislim ja, a naravno svako ima svoju preferencu VCO sounda i ideju sta bi sa modular synthom radio. Last edited by sare; 19-04-2008 at 01:21 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ovo je i meni odmah upalo u oči. Naime frend je hvalio kako imaju vrhunski VCO koji ima savr?en pitch sa odstupanjem od svega nekih 0.1% ili tako nekako, a ja sam mu rekao da to ba? i nije tako "dobro". Da je puno bolje da oscilator nije sav?en i da ima drifta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ako se ima love, MOTM svakako preporucam. vco jest prilicno tocan, i nema mi bas puno veze sa 901 odnosno 921 koji dobro poznajem. ali po demosima koje sam cuo zvuci MOCNO. ne moze se rec. samo sistem s jednim VCO-om radi takav bas da se svi voyageri, lphatty, i slicni mogu sakriti. strava.
ako frend ima nekog da mu to slaze, vise se isplati kupovati u kitu, i jos po mogucnosti ne platiti carinu na to ![]() uz to ja bih mu prepourcio da zaokruzi MOTM, sa par modela iz OAKLEY serije. pogotovo State Variable Fitler , multimode a la S.E.M. . to MOTM nema u ponudi a zvuci fenomenalno. to i ladder filter svaki respektabilni modular treba imati. od MOTMa takodjer GX diode filter (koji nisam cuo u MOTM verziji), ali ako zvuci kao pravi (svirao sam ga na SY-2) onda je to pre*ebeno. HP/LP sa toliko organicnim, zivahnim zvukom, i nestabilnom rezonancom koja stalno nesto "kuha", da nemozes vjerovati. btw, OAKLEY je klon zadnje (trece) verzije minimooga, odn. "new oscillator board". ne od originala. agresivniji i fokusiraniji zvuk, dok su stariji topliji i meksi. prvi mini je nesto a la 921 moog modular vco, a srednji iliti "old oscillator board" je negdje izmedju. Last edited by clusterchord; 19-04-2008 at 08:30 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Eh. On je odlučio kupit gotovo i full platit carinu. Ajd, barem im je shipping besplatan preko jedne određene cifre......
Last edited by Don Solaris; 19-04-2008 at 11:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Modular corner | goasia | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 18 | 14-02-2008 08:32 AM |