Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-03-2008, 12:57 AM   #181
slowstar
Pro Member

Default Re: Beovizija 2008

Vidi, priznajem da sam ucestvovao i na tome, al' mogu da kazem da je bolje organizovan od Beovizije, mada to nije bitno, jer je moje ucesce vezano iskljucivo za "kintu". Ipak, u nedostatku boljih poslova, od necega mora i da se plate racuni za struju, telefone, grejanje ITD ITD ITD - rupa bez dna.
U ovoj situaciji nemanja posla, ne sme da se bira. Na samom festivalu (Grand) nisam bio prisutan, nisam cak ni gledao TV prenos, jer sam imao snimanje nekih gudaca, koje nisam mogao da odlozim, ali znam da su nagrade na Grand festivalu neuporedivo znacajnije, kao i da nije bitno samo prvo mesto, vec i sledecih pet - sest, i sto se nagrada (love) tice, i pozicije...Ja pokusavam jos uvek da budem "profi", a kada si profi, moras da radis sve sto ti se ponudi, ukoliko nije nesto bas ekstremno lose, zar ne...
Uostalom, ako sam mogao da radim za Colu, Bregu, Zanu, Olivera, Cobija, Mikija Jevremovica, Sladju Milosevic, ITD ITD ITD, ne vidim problem da uradim i aranzman za Anu Bekutu, koja je vrlo prijatna i pristojna osoba, a osim toga, peva bolje od vecine pop-pevaca sa kojima sam radio, sto za mene znaci lak posao prilikom snimanja vokala, cak nisam morao ni da budem prisutan, do sinhronizacije muskog hora i mixa, koji ja Lacky iskusno odradio.
Licno bih veoma voleo kada bi se organizovao neki festival sa ZIVIM VELIKIM BENDOM, koji bi sam po sebi bio gala, a i "rascistio" bi situaciju sa totalnim neznalicama, koji nazalost vladaju danasnjom muzickom scenom (opet, CAST IZUZECIMA) iz prostog razloga, sto bi neko morao i da napise aranzmane za takav bend, a ne da folira slaganjem loop-ova i tzv "aranzmanima" uradjenim na piratskom Cubase ili Nuendo softveru, koristeci uglavnom gotove komponente - razumes valjda o cemu pricam...Sto se tice organizacije festivala, i tu pored dobre volje i truda, ipak vazi pravilo "Koliko para, toliko muzike" barem donekle. Ne znam zasto postoji toliko mucki i lobija, i pitam se, kako taj doticni kompozitor, tekstopisac, menadzer, ili pevac, legne da spava, sa saznanjem da je pobedio ili se visoko plasirao zahvaljujuci mahinacijama i manipulacijama?
Old 13-03-2008, 01:07 AM   #182
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Evrovizija je uvek bo festival "Bitan samo potlacenim narodima". A i uvek se oko festivala vuku price oko namestanja(izgleda prirodno), kako rece Balasevic: Svi koji gube se ljute. Tako da ima i tog faktora.
To dali se nekome od nas dopada ili ne neki pravac muzike je druga stvar.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2008, 01:25 AM   #183
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Uhhh, ne ide, ti si resio za neke stvari pogresno da me shvatis, i ja tu nista ne mogu... Nemoj da mislis da sam neko ko tripuje nesto, jer stvarno nije tako.

Quote:
Originally Posted by Oggy
Nisam drcan, a nisam odgovarajuci mislio samo i konkretno na tebe, vec na "sve" koji "znaju kako".
Nisam li vec gore napisao da ne smatram sebe jednim od njih? Nisam li napisao da takvi nisu vredni razmisljanja?

Quote:
Upravo sam to i ja rekao. Nisi "u poslu", pa ne znas. To ne znaci nista vise od toga sto sam rekao, niti znaci da si ti losiji covek od nekoga ko jeste u poslu, pa zna. Samo puka cinjenica koja se odmah primeti po tvom komentaru.
OK, slazem se...

Quote:
Ne secam se da sam i jednom spomenuo "vrhunski", cak i ni u skrivenoj formi, jer to i nije...
Nisam uopste ni mislio na tebe, samo sam ovim hteo da kazem da svakako moze da se uradi bolje, kao sto si i ti sam napisao u svom predhodnom, a ja podvukao u mom postu nakon tvog... Eee, u sta se pretvori ovaj rumski, toliko prepucavanja, da sad svaki put kad dodje do nekog nazovi sukoba misljenja, svako misli da je sagovorniku do prepucavanja, sto na zalost u poslednje vreme u vecini sukoba i jeste tako...

Quote:
Zrenjaninski festival ima budzet najmanje 10 puta manji od Beovizije i vizuelno, organizaciono (i sve ostalo vezano za cistu lovu) tesko moze da parira. Cak ni u najavi. Iako se dosta "izvrsioca radova" nadju i na jednom i nadrugom festivalu, razlika u novcu, podrazumeva i razliku u kolicini opreme i ljudstva... Realno.
True...

Quote:
Ono sto je kod nas uvek bolje bilo (pricam o periodu od 2004. do sada) je zvuk. Razglas se ne pali dok se monitoring ne sredi do onog nivoa da svi sve cuju bez problema. Takodje zvuk koji se cuje sa razglasa, neuporedivo je bolji od onoga u SC (e sad, da li je to prostor ili sta vec, to ne znam, ali znam da se cuje mnooogo bolje).

Licno sam uradio i nesto u vezi kvaliteta TV prenosa, ali to je sada preopsirno za ono sto hocu da kazem.
Eto vidis, na ovo sam mislio, pare jesu dosta toga, ali se nekad zaborave i dosta vaznije stvari. Ne povlacim ja direktnu paralelu izmedju Beovizije i Zrenjanina, jer je to izmedju ostalog i zbog tog sto si rekao neizvodljivo, ali zato mogu za neke druge stvari, gde ste vi bez obzira na to sto ste manji, daleko profesionalniji...

Quote:
Dzaba ti sve scenografije i sve organizacije i svog razglasa, kada ti na konkurs stignu LOSE PESME. Od toga nije imun ni najveci festival zabavne muzike na svetu, Sanremo, pa tako ni jedan drugi festival.
Nekada se dese dobre, a nekada lose i to je tako...
Dap, ali to opet ne znaci da se ne treba truditi da ostalo bude na mestu... Opet kazem, nemoj pogresno da me razumes, ova recenica ne znaci ni da se ekipa Zrenjaninskog niti bilo kog festivala ne trudi...

Quote:
Jos jedna zabluda...
Te "bolje pesme" su "bolje" samo njihovim autorima i izvodjacima koji zele da izvuku lovu od festivala, a realno su u praksi jednaka groblja kao i bilo koja druga pesma od onih "losijih". Te bolje ne ucestvuju zato sto uglavno zahtevi njihovih "vlasnika" bivaju odbijeni (opravdano) od strane organizatora festivala, te im ne preostaje nista drugo do da im sami andenu epitet "bolje".
OK, ja sam pogresio prvi sto sam generalizovao, a zatim ti - ima i jednih i drugih primera i na festivalima i ovako... Kako opet ne bi doslo do nesporazuma, znam da ni ti, a vala ni ja, ne razmisljamo tako, nego se jezicki potrefilo da zvuci kao generalizacija.

Quote:
Ne mozes...
Mogu samo da zamislim - nikako da osetim (sto ti mozes)... Opet jezicki problem koji lagano dovodi do nesporazuma...

Quote:
Pa to sam ti rekao i u prethodnom postu... Ne nudis resenje, vec pucas u prazno
Ehh sad, pa ovo nije tema tehnickog karaktera gde jedan pita zasto mu zica prekida kontakt, a drugi odgovara na to pitanje, dok je treci nepozeljan ako ne odgovori na to pitanje nego razgovara o kvalitetu zice... Pa trebam i ja valjda nesto da naucim iz ovog? Zato i zelim da razmenim misljenje sa nekim ko ima daleko vece iskustvo...

Quote:
Pa evo... Pretprosle godine je pobedila Madame Piano sa (grubo kategorisano) polu-jazz baladom, a prosle godine je pobedila grupa Highway, klinci koji se loze na neki rok-metal-sta-li-vec. To ces tesko videti na nekom drugo festivalu.
Dobro, to su stvari koje se ne mogu kontrolisati...

Quote:
Poenta je u tome da ne mozes osudjivati nesto o cemu ne znas mnogo (ili nista). Barem ne sa argumentima poput tvojih i ogromne vecine ljudi koji "znaju bolje".
Cemu sad ovo? Jesu li to moji argumenti?

Quote:
Htedoh reci da je festival poput Beovizije vrlo komplexan i jako tezak za organizovati. Postoji gomila problema i nije ih lako prevazici. Licna mi je zamerka sto su zakazali jedino tamo gde nije smelo. Zvuk na muzickom festivalu bi morao biti primaran, a posle toga moze sve ostalo da dodje na red.
Ostatak organizacije je prosao ipak na mnogo visem nivou nego sto je to slucaj kod ostalih festivala u okruzenju.
Svestan sam ja toga svakako, no to sto ja nikad nisam radio tako nesto, ne oduzima meni pravo da kritikujem neciji rad, bilo da je u pitanju pozitivna ili negativna kritika. To je velika manifestacija, i takve greske, kao i greske samih voditelja, ne bi smele da se desavaju...
Old 13-03-2008, 05:31 AM   #184
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

A niko nije pomenuo (ili sam propustio) Jelenu (Zana)... sta je bilo ono Cista sujeta ili...
Old 13-03-2008, 06:04 AM   #185
Aleksandar Filipovic
Member

Aleksandar Filipovic's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Moj najveći broj glasova (12poena) je oti?ao pesmi "Sada ili nikada" koju je dobro i ubedljivo otpevao Marko Vulinović, u takođe solidnom aran?manu autora, mislim da se preziva Preradović.
Po mom mi?ljenju, to je bila ubedljivo NAJBOLJA pesma, sa čime se na?alost ostatk ?irija očigledno nije slo?io...
Slobo, nisam ni sumnjao da ce ti se ova pesma najvise svideti, a nesvesno si i mene pohvalio ne znajuci da sam i ja tu malo umesao prste tj. uradio gudacki aranzman.Kad sam video da si u ziriju znao sam da ti ova pesma nece promaci.Voljom jedne nadobudne koze iz organizacije festivala mog imena i prezimena tu nema i pored izricitog zahteva autora pesme Vlade Preradovica da budemo potpisani zajedno kao koautori aranzmana.Jednostavno, prepisani su podaci o autorima sa demo snimka(gudace sam pisao naknadno posto je pesma usla na festival), pa je organizatorima bilo "jako komplikovano" da dopisu jos jedno ime.Elem, niti ce me taj potpis napraviti vecim muzicarem nego sto jesam,niti ce me nedostatak istog umanjiti,ali takav odnos i takav nemar od strane onih koji bi trebalo da brinu o organizaciji festivala je katastrofalan.Najgore je kad neki muzicki nebitni likovi tj. sitni televizijski cinovnici ovakve dogadjaje kao sto je Beovizija dozive kao "svojih 5 minuta" ,a onda neko na svom 50 i kusur festivalu treba da razmislja o tome da li ce biti ispostovane neke elementarne stvari.Toliko o organizaciji i RTS-u.Pomenuo si da bi trebalo napraviti novi festival sa velikim live bendom.Reci cu ti samo ovo:Radi se na tome!!!Toliko za sada.Pozdrav.
Aleksandar Filipovic is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2008, 01:58 PM   #186
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Vidi, priznajem da sam ucestvovao i na tome, al' mogu da kazem da je bolje organizovan od Beovizije, mada to nije bitno, jer je moje ucesce vezano iskljucivo za "kintu". Ipak, u nedostatku boljih poslova, od necega mora i da se plate racuni za struju, telefone, grejanje ITD ITD ITD - rupa bez dna.
Koliko ja znam vi ste slavni unuk jos slavnijeg dede,kako onda imate finansijske probleme?Mala sala nemojte se ljutiti.Znam da ste dosta zastupljeni kod Fute Radulovica i kod mnogih drugih koji se bave folk muzikom(za vas nema zime)
Vrhunski ste muzicar i nema potrebe da se pravdate i bilo sta priznajete.To bi isto bilo ko kad bi Stolar znao samo duboreze da pravi i kad bi morao da se pravda kupcima koji hoce obicne stolice(znate ja to radim samo zbo para)Vi to vrhunski radite(Marina Zivkovic-Godine prolaze) je jedan od lepsih vasih aranzmana u toj bransi.Puno pozdrava i hvala na odgovoru
master29 is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2008, 11:52 PM   #187
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by master29 View Post
Koliko ja znam vi ste slavni unuk jos slavnijeg dede,kako onda imate finansijske probleme?Mala sala nemojte se ljutiti.Znam da ste dosta zastupljeni kod Fute Radulovica i kod mnogih drugih koji se bave folk muzikom(za vas nema zime)
Vrhunski ste muzicar i nema potrebe da se pravdate i bilo sta priznajete.To bi isto bilo ko kad bi Stolar znao samo duboreze da pravi i kad bi morao da se pravda kupcima koji hoce obicne stolice(znate ja to radim samo zbo para)Vi to vrhunski radite(Marina Zivkovic-Godine prolaze) je jedan od lepsih vasih aranzmana u toj bransi.Puno pozdrava i hvala na odgovoru
Hvala na lepom misljenju, koje cenim, veoma, ali moram da ukazem na neke cinjenice koje ne stoje:
1. Taj na koga mislis mi nije deda, naime on je DRUGI muz moje babe, sa kojim nije imala decu, dakle moj pravi deda (otac moje majke) je umro jos pre II svetskog rata, tako da taj na koga mislis moze da bude samo "DEDUH"
(izvedenica od "OCUH")
2. Sto se kvalifikacije mog talenta tice, hvala mnogo, ja to za sebe ne tvrdim, ali mi naravno prija kada me drugi tako "kvalifikuju"
Sa Futom se poslovno ODAVNO nisam cuo, on mnogo manje radi, a i kada radi, radi sam, iako bi za neke numere evidentno mogao da me pozove, pogotovo kada su u pitanju pop-naklonjene balade, to vise ne cini, nego radi sam, sa promenljivim rezultatom, ali ne zameram mu, njegovi su projekti, pa je njegov i izbor, zar ne?
Sto se pravdanja tice, nisam sa tom namerom nista napisao, nego jednostavno izlazem svoj stav, da profesionalac, ako je u stanju, treba da radi SVE sto mu se ponudi, sa izuzetkom neke materije tojest stila, koji ne poznaje, ili mu manje dobro ide. Dovoljno sam neskroman da izjavim kako dosta dobro znam da radim arr. i produkciju za "anglo-saksonske" balade,
problematiku gudaca, polifonije, "horizontalnog" nacina pisanja i programiranja za gudacki i duvacki ansambl i naravno, klavir, prilicno dobro poznajem, i sa "naucne" i sa kreativne strane, solidan sam i u Latino-maniru, klavir, brass i perkusije, ali se zato ne upustam u neki jaci dance, techno, rave, i srodne im nacine izrazavanja, jer sam vrlo svestan da postoje mladi ljudi, koji to rade bolje, modernije (relativan pojam) ADEKVATNIJE, i sa vise razumevanja za tu tematiku, mada licno, veoma volim da slusam takvu muziku, pa cak i sterilne kreacije DJ-eva mi nisu daleke.
Jos jednom hvala na lepom misljenju, sve najbolje,

Sloba "Slowstar"
Old 14-03-2008, 01:07 AM   #188
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Sad' ce da radis jos jednu novu baladu.
I to opet samnom.
Old 14-03-2008, 01:38 AM   #189
slowstar
Pro Member

Nema sta da mislim kada je sa tobom, jedino se sekiram ko ce da peva...
Old 14-03-2008, 08:18 AM   #190
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Iznenadjenje! A i po tvom ukusu, POP.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules