|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
koliko znam, jedina prava razlika je kod Chandler Germaniuma sve ostalo su zanemarljive nijanse
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Da se malo ukljucim u raspravu o API-ju. Naime, ovih sam dana napravio dva komada API 553 pasivnih ekvilajzera i lijepo rade, cak su dosta radikalni u smislu podizanja i gusenja frekvencija. Moj se prototip razlikuje u tome sto sam dodao selektor za tri frekvencije na midlu i po dvije frekvencije na basu i visokima, te balansirani ulaz sa operacionim pojacalom. Cak sam klonirao i API op amp 2520 (kao driver izlaznog trafoa) i nevjerojatno je koliko ima "masti" u tom zvuku. Zanime me samo da li je velika razlika u zvuku od modela 550 i 553 s obzirom da je po shemi ipak to sasvim razlicit ekvilajzer, a 550 hardver (osim plugina) nisam imao prilike cut. U kojim se je konzolama uopce koristio 553 eq? Evo i fotke mojeg prototipa. Pozdrav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
interesantno,
mada, nista mi nije jasno, al,ajde,elektronika je cudna. Caskom zasvira Oduvek mi se svidjala ta ideja,kako da ulozim 50 a da zvucim za 2000 vidim da ima resenja i za to mada nisam siguran vredi li truda. Verovatno je privlacno,kao i mnoge druge stvari,verovatno i interesantno,ali po meni pogresno. Licna ideja,licni proizvod,pa na trziste,kako muzicko tako i elektronsko sve ostalo je sarena laza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ja namjeravam prec na 500 rack i zamijeniti svoj Great River N
V, za NV500. za sada me uvjeravaju da je potpuno ista stvar. inace ne radi se o samom napajanju jer moderni 500 moduli imaju svoje regulatore koji im pretvore tih +/-16 volta (sto je 500 standard) u onoliko koliko im treba. tako onaj rolls i la chapell rade i po 200 i nesta volti da gone TUBE preampe u 500 formatu. naravno, za sada je kod nas sve o tome samo nagadjanje, jer dok se ne proba uzivo... ja im nista ne vjerujem. neki od njih nemaju regulatore, vec idu na tih 16 a originalno su radili npr na 24V ili cak vise - sto de facto znaci ni?i headroom. ![]() ono sto je interesatno je da API2520 (u API512C i sl) a i mnoga druga operaciona pojacala koja koriste neki od tih modela, zapravo rade i mogu podnijeti vise, pa me ideja DIY api racka jako privlaci jer mozes napraviti PSu koji ?iba van i +/-20V, i sve ce i dalje raditi kako treba, ali... bolje. to mi je informacija od tipa koji radi DIY API 500 preampe (Jens @ Eisen Audio), razgovarali smo preko maila. najnovije vijesti (od rogine) su mi da Purusha iz ljubljane, s kojim sam prosle godine diskutirao o mogucnosti DIY racka, jest krenuo u taj projekt.. to bi moglo bit fenomenalno jer bi cijena sigurno bila jedno 4 puta manja od API, BA ili Purple 500 racka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Sva sreca da se radi o prebijanju dugova , jer 500 format moze brzo da ti izmuze velike pare iz dzepa ![]() Quote:
![]() Quote:
Pozdrav |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
u svakom slucaju, i ja sam pun povjerenja u NV500. taj tip je genijalac i nadam se da ce uskoro i napraviti EQ, vjerojatno isto double space ako zadrzi konfiguraciju od rack modela. nemam pojma sto je s Purushom , informacija je stigla od Roginatora.. hint hint .. u svakom slucaju, da sad imam para za 500 a nemam ove godine, jer kupujem gajbu, prvo bih uzeo Avedis MA5 (i amp card i trafo identicni 1073), Purple Action i A Designs EM PEQ. to mi je dream channel strip. aproksimativno nesto kao 1073>Pultec>1176 .. ![]() ali svi ti 500 eq-ovi su nemoguce skupi jao majko.. preampi mi se cine bolji deal u odnosu na samostalne verzije. npr API 5500 je jedva skuplji od 2 x 550A (a ima i neke dodatke (range), balansiran i/o i veci headroom). eto malo sanjam na javi, al trenutno nista drugo nemogu.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Zasto to mislis ? Ako su delovi za npr 1176 stvarno jeftiniji od onoga koliko sprava zaista kosta .... znam da se tu placa ulaganje u umni rad kao i u marketing , razne kuvarice , cistacice ..... zato bih voleo da mi kao strucnjak obrazlozis razliku .... Licno sam radio na desetinama 1176 i ca i iako su mi imale slican karakter ( kao uostalom i UAD 1176 ) Svaka od njihj je radila prilicno drugacije ..... I sprave su se obelezavale ( kao i pojedini razliciti kanali na istom stolu ) kao , ovaj je dobar za dobos , ovaj je super za bas ..... ( govorim o UK u ranim 90 im ) Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
opste je poznato da sve stare sprave , pogotovu 1176 itd zvuce razlicito...isto tako je poznato da to sto je unutra kosta vrlo malo u poredjenju sa cenom celog proizvoda. Sad, ko voli DIY i ko ume (pre svega), moze lepih stvari tu da se napravi..jedno vreme sam imao problem sa DIY tehnikom jel je bila ruzna do bola...ali u danasnjje vreme SVE se da napraviti , pa cak i da izgleda super.. Secam se prve grupe u kojoj sam svirao, pre mnoogo godina (28!) lik je imao neko malo pravljeno pojacalce u konzervi, maltene, i svirao na nekom malom papirnom zvucniku, Ibanez Les Paul kopija, ali zvuk !!! L U D I L O !!! Santana na kvadrat i ko sve jos ne... Evo decko is Poljske uradio Pultec clone (i doradio ) Amtec, http://www.amtecaudio.com/ svi se izuvaju na EQ..sad ima i distribuciju u Americi..Vintage King! 'De je ta lemilca?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MCI Master
|
![]()
DIY je super
evo primjer U pultecu ili 1176..ono sto je unutra realno vredi cca 20% vrednosti proizvoda ... pa sad koliko se isplati ![]() drugo mislim da je trziste zatrpano mic preampima za 500 seriju i svi su cijenom priblizno blizu osilm par extrema!!! osobno vidim da fali u 500 seriji - BBD belaya - de essera - gateova - phasera ![]() - pannera - langera - TUBE processora..doduse tu treba step up voltage regulatora koji uzmu puno prostora a i cijevi su velike - ozbiljnih FET kompressora , ali cuo sam da ce COMPEX uskoro na trziste u 500 formatu - fali definitivno PWM compressora - i neka ludorija poput SATURATORA ili SL Eto |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
IK multimedia T-RackS moduli - sada pojedinačno | dejankuki | Audio Software | 0 | 28-04-2009 11:07 AM |
rolandovi moduli? | dlukace | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 14 | 25-11-2005 01:36 PM |
Novi CW moduli... | idekius | DSP forum | 13 | 05-04-2005 02:42 PM |