|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#22 |
SuperModerator
|
![]()
+15 db ?
moze, ali samo ako je Behringer mixer, ili neki ultrakatastrofalan razglas. Uradi to na dobrom razglasu pa ce te tuziti masa sto je ogluvela ![]() bez zeze, evo ja sam odradio preko 700 koncerata na svacemu, od kucnih FBT, Mackie, Zeck i ostalih pa do velikih EAW, Turbosound, Vertec, Meyersound.... tesko da ces ti uraditi +15 na upeglanom sistemu. Ali nesto si dobro rekao - vijaj sound, a nemoj ici na predefinisane presete za instrumente! evo ziv primer - snimam vec drugu godinu EXIT, pa malo malo obidjem Alesise HD24 da vidim rade li (posto znaju da stanu i kad dune vetar, ali inace za te pare su super), a na putu do reka cujem "e bas je simpa kick drum" popnem se kod mixera, EQ nema veze sa mozgom! sve kontra, ekvilajzerom odseceno sve! nema nista od 200-8000, a radi! eto dokaza - dabome da su korisni ti preseti u glavi, ali ne mora obavezno da znaci da je to to. Pa samo uzmes i ekvalizujes jedan te isti bubanj na Open Air, i u klubu... nema veze jedno s drugim. ...ali generalno ima dobrih saveta u proslim postovima, tako da ih procitaj jos koji put ili zapisi (bolje da zapamtis ! a ne ko jedan kolega ! - snimamo mi neku svirku u studiju, i krece baja da ekvalizuje i miksa - sa numerickom tastaturom!! otvara Kick EQ - i kuca: visoki toliko, lo mid toliko... Enter. Snare, visoki toliko.... ko na blagajni - sve napamet !!!! budi bog s nama, uspeo sam da ga udaljim, iako je vlasnik studija, pa smo sredili sve ok. trust your ears i vozi ![]() ![]() usi wide open i teraj. pozzz ![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snaga na 'live" svirci? | akordeonista | Audio Produkcija - Tehnike | 26 | 31-10-2007 08:50 PM |