|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Tesko je jurit piratski softver u zemlji gde je prosecna plata otprilike kao i jedna primerak Microsoft-ovog Winda.
Druga stvar je da (sto se nase branse tice) realna naplativost autorskih prava krece izmedju 10-15%. Ovo kao nije kradja intelektualne svojine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
Svaki pocetak je tezak,sem ako covek nije rodjen kao bogati naslednik... Ja kad sam kao klinac pocinjao da se bavim muzikom,dok sam isao u nizu na klavir,kuci sam prvo imao neku razdrnadanu akustaru,pa kad sam nesto naucio na njoj izmolio sam roditelje da mi kupe JEFTINU SOLTON(krsh i katastrofa!!)elektricnu gitaru,pa sam na njoj svirao godinama,pa tek posle jedno 5 godina svirki,demo bendova,i dobijene prve ploce sam ustedeo da kupim svoj prvi pravi instrument-Fender Stratocaster,koji i danas sviram. Svi smo tada svirali,radili,stedeli koliko je ko mogao.da bi kupili jos neku spravu,pa prodas staru,malo dodas,pa kupis novu, pa itd itd,i ako si vredan i dobar i uporan u svom poslu,uz dosta truda mozes da steknes jednog dana i ceo studio! Danas,klinci ulaze u posao tako sto kupe za 100-200 e sav softver ce im ikad u zivotu zatrebati u poslu!To je sasvim ok za rad po kuci,dok se nesto ne nauci,ceo svet tako radi(i u zemljama sa zakonima koji funkcionisu i primenjuju se)ali se ne moze opravdati kad udjes u neki kao profi studio koji se svede na nabudzeni kompjuter,napunjen gomiletinom piratskog softvera,koji bi da je placen,kostao bar kao 15 tih kompjutera. Ja razumem besparicu,i znam i sta je i imati i nemati,sve sam to prosao,ali nekada si jednu pristojnu klavijaturu ili ne daj Boze sempler morao da platis izmedju 2000 i 5000 maraka, a danas je nekom postalo neshvatljivo mnogo da za VST instrument plati izmadju 200 i 500 e ,a sa ta dva pametno odabrana VST-a moze vec da zavrsi celokupan bilo kakav posao sa bilo kojim zahtevima(ako ume)!?! Tu mislim da prestaje prica o besparici,a pocinje o nasoj bahatosti i "sta me briga moze mi se"trenutku koji potoji SAMO ZATO sto ova drzava ne sankcionise ozbiljno kradju intelektualne imovine. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ako su i toliko dali onda bo im sve oprostio!
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
I dali treba da prvo zastitimo svoju pa onda tudju svojinu? To sto tebe muci. Sto danasnji klinci(a bogami i ljudi iz posla) koriste piratski softver, nema veze sa tvojim primerom. Ti si stedeo i kupio gitaru koju mozes i danas da prodas(a mozda danas vredi i vise), a klinac piratski Cubase nemoze. Zasto mislis da je on u prednosti u odnosu na tebe? Pa i tebi je to dostupno. Muci te?, sto je sve dostupno i onima bez para, pa to je zdrava konkurencija. Last edited by LACKY; 03-03-2008 at 02:59 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
sve je to reket - uzimaju pare ( a mi nismo toga svesni!!) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ljudi se vecinom pale na nove stvari nego na pravljenje dobre muzike danas.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
Princip je ostao isti,muzika je oduvek bila i ostala mamipara za one koji se njom bave. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Nista mene sine ne muci,ja hvala Bogu, veoma dobro zivim od svog posla(pu,pu,da ne ureknem) i puno ga imam...i tako vec zadnjih petnaestak godina. U stvari lazem.Muci me manjak slobodnog vremena zbog toga sto uvek radim po tri posla paralelno,a hteo bih malo vise vremena da provodim i sa porodicom i prejateljima. Ali ko zna kako je to,zna i da se posao juri dok ga ima,a ne kad ga nema,i zato picim i ne zalim se... Klinci sa besplatnim softverima nisu moj problem,dao im Bog puno posla i para,pa ce moci da kupe i legalne. Konkurencija? Ne bi valjalo da je nema,onda se ne bi znalo sta je dobro,a sta je lose,ko ume a ko ne ume. Ocigledno je da nisi pazljivo procitao sta sam napisao,jer da jesi, video bi da sam bio krajnje dobronameran i nikoga nisam prozivao ili zamerao mu sto nema za ono za sta nema da plati. A vidim da je tvoje pitanje nazalost onako iznebuha i nicim provocirano, prilicno prozivacko i svadjalacki nastrojeno,pa kad ti pitas mene,da pitam i ja tebe: Da li tebe mozda nesto muci? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Moj ton je zazvucao preagresivno, nije bila ta namera.
OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Da li ovo ima da se kupi u Bg ili Srbiji? | Klarinetista | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 11-01-2008 07:14 PM |
Status muzichara u srbiji? | HeatMan | Ogi Radivojević | 14 | 05-09-2007 11:49 PM |
Audix u Srbiji | OFF | Razno | 5 | 05-11-2006 06:50 PM |
Upomoc, KRADJA!!!! | Diogen | Razno | 10 | 08-05-2006 03:39 PM |