|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
mod?rateur analogue
|
![]()
za Progressive House - uzmi SH-2, SH-09 ili SH-101, i ne pitaj dalje..
![]() rasturaju bas linije za sve vrste brze elektronike house, minimal, twisted, sta oces... . to je opce prihvaceno najbolje sto postoji za to, cak ukljucujuci i moogove, sequential itd. svi su od 350 - 600 eura. DCO sintevi kao matrix i ajuno se mogu sakrit u ovoj kategoriji. jedini DCO koji radi solidno i brzo, ali nije tako masan jest Pulse. VA sintevi, su ok za mnoge stvari, ali debeo bas im je gotovo uvijek ahilova peta. kad bih isao radit prog ili npr minimal/twisted house, a da slozim najmanji sistem, uzeo bi sampler/sequencer/beatbox recimo RS7000, Nord2X, za polifoniju i arpeggia, SH-2 i SH-101. ostalo sve fx. za vise para, dodao bi analog drum machine ala Jomox999, ili 909, i zamijenio Nord sa Jupiterom8. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() nisam mogao da nadjem servisera pa sam ga zamenio... skupljam pare za SE atc-x, nov,garancija,miran najmanje 5 godina ![]() samo sam hteo da nadjem neku zamenu(mislim da cu se zadovoljiti sa dx7 ili nord-om) dok ne padne atc-x.
![]() |
![]() |
#4 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
drugo, ATC-X je malo "finija" masina, nema taj rolandov sound, i nije tako brz ko sto su te SH masine. tj fali mu ubitacni perkusivni attack, sto je u prog house-u ili nekom srodnom stilu, vrlo cesto jako bitno na basu i sl.. mislim za te pare od ATC-X mozes dobit i SH-2 i SH-101 ![]() PS evo ja imam SH-2 3god, nikakvih problema. dere mamu u basu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
mozda ce zvucati cudno ali jx8p moze da tera masne baseve jeste malo mu je sporiji attack ali jbg ume to da bude nekad veoma korisno , ne toliko saw template bass koliko cepa sa square-om znaci uvek se uplasim za svoje zvucnike pa za mene pa za ostale stanare u zgradi ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
evo preslu?ao ovaj ponuđeni primer i prvo ?to mi je palo na pamet je da je neki od preseta sa Novation bass station ili v station...obiluju ovakvim bassovima..
![]() |
#7 |
MCI Master
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Member
|
![]() Quote:
http://rapidshare.com/files/92102247/bass_cut.mp3 Quote:
Mozda bass station on je ipak VCO.
![]() |
![]() |
#9 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ok poslusao sam napokon .. konkretno to na snimku mislim da je ili neki VA ili sample of analogije. mozda me low mp3 kvaliteta malo vara.. ali dosta je plasticno, ravno. mislim ne pratim taj stil toliko, mozda se to bas trazi.
to sto cujemo ti moze odraditi nord solidno. Pulse bi bio bolji - cak mislim da bi bio najblizi tome. SH-2 puno puno bolji, ali drugaciji, zivlji. da ti ilustriram, SH-2 bi ti bio tip basa kao na Miles "Children", ili malo novije na ovim disco house obradama recimo remix "What A Feeling", i sl.. EricPrdyz, i onda ovi twisted house hitovi zadnje ljeto.. neznam naslove jbga. imas ovdje na forumu i nesto demoa koje sam postavio od svog SH-2, samo malo napravi search. Last edited by clusterchord; 16-02-2008 at 01:42 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
Jos je na pitanje "analog vs. digital" odgovorio: "Digital is best because it offers you greater dynamics and flexibility than analogue". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Omiljeni AD/DA konvertori | Boskovic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 25-02-2012 10:46 AM |
funky synth bass refill | rasa01 | Audio Software | 0 | 22-06-2009 07:46 AM |
Synth Bass - pitanje !!! | Cadaverous | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 42 | 26-03-2007 06:36 PM |