![]() |
omiljeni poly synth za bass
Koji su vasi omiljeni polifoni sintovi za bas linije?
|
Re: omiljeni poly synth za bass
andromeda , big i deep. a la taurus, sh2, mini ..
jupiter8 za brze sekvencer/arpeggio bas linije, kad ne smije bit preglomazan. prophet5 rev2 fenomenalno topao ali punch-y, kao moog. ob-xa radi odlican agresivan Curtis (čitaj: synth pop) tip basa, ali ne koristim to baš. od ostalih, svakako bih jos spomenuo Prophet5 rev3, takodjer Curtis masina, agresivan i vrlo punchy. jos bolji za to od obxa. |
ok, da se mi spustimo koju klasu nize,
sto se tice bas linija dali imate nekog favorita u sledecim poli sintovima: nord lead, virus, yamaha dx7, roland JP8000, oberheim matrix 1000, mozda neki rompler??? ili bilo sta za slicne novce... |
Moj bi trenutno izbor za bas, od polisinteva, bila Supernova 2. Stavit cu neki klip da se cuje...
|
Quote:
nebi bilo lose da navedes glazbeni stil ili stilove za koje ti treba bass. i koji tip trazis, analogni, digitalni, sample od bas gitare i sl..? od navedenih, ovako napamet, cuo sam par dobrih na Nord 2X i na Nord3. Virus uglavnom ne, tanasno, osim ako je neka linija koja ne zahtjeva duboki bass, vec neki lagani arpeggio .. a la 303.. DX7 ? najbolje radi "DX7" baseve.. druga polovica 80tih ... vuce na slap bas gitaru.. zna se nac i nekih FM baseva koji imitiraju analogiju, i zacudjujuce dobro rade u tehnu, minimalu itd.. vrlo su brzi i fokusirani.. ne znam za ROMpler cija bi "specijalnost" bila bass. imam par jako dobrih koje sam slozio na JD990.. ali nebi nikom rekao da ga kupi samo zbog toga.. |
Quote:
Quote:
Quote:
|
ume virus (TI) da bude debeo i mastan.. :) ali mozda po defaultu nije.. :/ ja recimo, ako hocu sa njega da skinem bass, puknem ga kroz dbx 376 sa kilo saturacije i/ili ga izequujem do smrti..
dodushe, to radim sa svim stvarima koje koristim.. :? |
|
Quote:
http://rapidshare.com/files/92102247/bass_cut.mp3 |
Quote:
da nisi mozda zaboravio jedu nulu??? |
All times are GMT +1. The time now is 10:30 PM. |