|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Mogu vam reći da mi Sonic Cell zvuči zaista zanimljivo.
Samo, imam jednu dilemu. Ne razumem se ne?to posebno u module. Znam o njima samo ono ?to nađem na netu. Proizvođač navodi da je dotični modul namenjen za rad na kompjuteru (stvarno bi mogli da navedu neke detalje o zvukovima koje sadr?i). Zanima me da li se mo?e koristiti i samostalno sa nekom midi klavijaturom, bez upotrebe kompjutera. I jo? da pitam u vezi master klavijatura. M-Audio ima dosta tipova ovih sprava, recimo Keystation Pro 88, koji ima stvarno gomilu dugmića i slajdera. Da li njih mogu koristiti samo tako ?to im dodelim funkciju u nekom programu, pa samim tim moram koristiti i komp kad sviram, ili mo?da mogu preko kompa (ili mo?da i bez njega) da im dodelim funkciju, pa da midi+modul koristim kao zasebnu klavijaturu? Last edited by tukoje; 14-12-2007 at 08:47 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ako planiras da sviras kod kuce i ne nosis nigde klavijaturu -onda ti mozda najjeftinije resenje Quantum Leap Colossus + neki midi kontroler po izboru...
http://www.eastwestsamples.com/details.php?cd_index=961 Poslusaj demose i videces da ce dosta dobro da pokrije zvukove koji ti trebaju - Grand Piano,Electric PIano, brdo starih bass i electric gitara vintage i modern,akusticni bubnjevi, i sve redom.... Za midi kontroler ne vredi pucati neke velike pare,ako hoces 88 keys onda bollje CME UF8 da razmotris nego Keystation Pro 88. Ja sam licno prezadovoljan sa EMu XBoard 61 ,izuzetno kvalitetne dirke,16 potenciometara,instant dugmici za zone i menjanje preseta za nesto preko 200 EUR. Neki minimum sto se tice kompjutera za ovo je 35gbyte slobodno na hard disku,1 gbyte rama ,procesor na 2 Ghz... Mozes ozbiljno da uzmes u razmatranje i RuDAW One ![]() I da,midi kontrolere mozes samostalno sa modulima da koristis-ne treba ti racunar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Uzgred, pročitao sam neke komentare ljudi iz belog sveta u vezi sa Keystation Pro 88. Nisu baš oduševljeni, posebno sa dirkom (kažu da čim se malo jače pritisne, odmah svira najjači intenzitet tona a crne dirke su nešto "lakše" od belih). Posetio sam sajt CME-a. Proizvođač je kineski, ali šta sve Kinezi danas ne prave? Verovatno polovina uređaja koje koristimo su napravljeni tamo. Ako neko ima iskustva sa UF masterom, nek mu ne bude teško da to podeli... I da, nisu naveli da li ima zasebno napajanje osim preko USB-a. Last edited by tukoje; 15-12-2007 at 08:19 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Hehe,pa da u pravu si -sto se tice kontrolera na trzistu ionako se sve sklapa u Kini.Ovo makar znas da je kineski brend
![]() ![]() Mislim da Artist nabavlja ove mastere,nazovi pa mozda imaju na lageru da isprobas... Sta si odlucio za modul? BTW Neko na forumu prodaje Kurzweil K2600 sa ekspanzijama i zipovima za 1500 EUR ,ako mozes da priustis i to je vredno razmatranja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
Poslao sam mejl u vezi sa UF, jer nisu naveli da li ima zasebno napajanje. Osim toga mo?da bi bilo bolje da nabave i ostale modele, ako već nisu, po?to je ovaj UF8 te?ak peko 20 kg! Ako pazarim modul, najerovatnije ću Sonic Cell, ako ne naiđem na ne?to zanimljivije. Voleo bih, ako je neko već kupio ovo čudo, da napi?e o utiscima. Last edited by tukoje; 15-12-2007 at 09:11 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ako vec gledas module mislim da je jako zanimljiv Korg Triton Rack. Njega mozes da koristis bez problema i na svirci i u studiju. Ima i sempler (Sonic Cell ga nema).
A sto se tice klavijature, ako su za zivu svirku od tih koje razmatras ubedljivo je najbolja CME VX-6,7,8. Naravno, one su i dosta skuplje. Ali eto, za razmisljanje! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
1. Gde si ga ti kupio i ima li ga tamo da se isproba? 2. Najvise me zanimaju dirke. Mozes li ih uporediti sa nekom od klavijatura, cemu su najslicnije? 3. Koristis li Proteus X2, koji dolazi sa klavijaturom u paketu, i kakav je njegov zvuk? Hvala, pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Kontroler ni ja nisam imao prilike da probam pre kupovine.Dok je jos burazer radio u staroj firmu ,on mi je nabavio preko IRIS Mega computersa (a oni preko ComputerLanda) .
Sto se tice dirki semi-weighted su su onim tzv" quicksand" feelingom ,kvalitetna mehanika pod prstima. Rekao bih 70% Fantom X jer su lakse nego uobicajene semi-weighted i 30% Korg 01w,Roland Xp30 zbog tog stiff osecaja .... Aftertouch bolje i prirodnije reaguje nego na 01w, i velocity je dobar. Knobovi i dugmici su gumirani tako da prsti ne klize a knobovi pruzaju dobar osecaj otpora kada se zavrcu sto je dobro za fine prelaze cutoffa i slicno... Sa desne strane od knobova ti se nalaze 16 dugmica za instant biranje preseta sa sve midi cc,midi kanalima ,program changes,velocity curves ... Takodje za svaki preset mozes podesiti i do 4 zone na razlicitim midi kanalima tako da mozes svirati 4 instrumenta ![]() Programiranje je boza sa XBoard Control softwareom: http://img239.imageshack.us/img239/9...controlkd0.jpg Da,dobijas Proteus X( sa raznoraznim General midi ,drums ,piano diskovima...) ,Cubase LE i 3 gratis sempling cd-a (Mo'Phatt ,Protean Drums i Planet Earth) Koristim Emulator X2 i od skora sam neke AKAI semplove i NI kontakt,konvertovao i mergovao radi jednostavnijeg odabira zvukova, Semplovi su samo solidni i nista vise ,interesantiniji su oni koje mozes dodatno nabaviti kao npr Vintage X Pro kolekcija ili cak da semplujes svoje sprave sto je pojednostavljeno na Emulatoru X2 . Sve je mapirano na XBoardu ravno iz boxa, od ADSR do Filtera,LFO speed i amount,aux za efekte,menjaje patcheva sa dugmicima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Last edited by fischek; 16-12-2007 at 10:55 PM. Reason: druskane |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Samo ne znam gde bih mogao da je kupim kod nas a da mogu da je isprobam pre toga. Ipak je osecaj pod prstima individualna stvar pa bih voleo i sam da osetim kako reaguje. U svakom slucaju, jako si me zainteresovao ovaj kontroler. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji delay preporučujete za synth? | redroom | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 12-07-2009 02:44 PM |
preporučite bluza | balthazaar | Razno | 17 | 01-05-2009 09:41 AM |
Rado bih ovo preporučio : | alfom | Audio Software | 0 | 28-01-2009 11:18 AM |
?to čujete kad ovo gledate? | ANITA | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 45 | 04-10-2008 02:30 PM |