|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
MCI Master
|
![]() Quote:
kakve veze ima tip RAMA s samplom ...NIKAKVE..SD ram je i dan danas sasvim dovoljan svojom brzinom...a to sto da je tehnika pregazila je drugo!!!! kakve veze ima kolicina RAMA sa samplom ..NIKAKVE..ako jedan sampler ima 2MB rama, drugi 128 MB rama i treci 2 gige rama...meni je u zivotu 2 MB dosta za sve sto drugi rade u 2 GB... naravno da ima veze AD konverter ali vec duuuuugo ni jedan sampler na ovoj planeti nema kvalitetan AD konverter....sve sami prosjek... A osobno sto se tice klavira neki sampleri u 2 MB rama imaju bolje klavire od nekih u 512 MB rama!!!! a i ono drugo dam se kladiti da mnogi od vas nikad nisu nis samplirali vec koriste PRESET samplove ![]() ja se u zivoti sasvim dovoljno nasemplirao i znam sto se moze i sa 512 K a bome i 2 GB rama eto...no hard feelings ![]() Last edited by roginator; 11-12-2007 at 01:34 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Senior Member
|
![]()
Hm ovaj DJ se bas neda, hehehehhe
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
VIP Member
|
![]()
Ja sam radio ploce sa S900 (750K RAM !!!!!) pa ih naseckah sitno bato..! Pa malo sampling na 8K , i stane sve u S900 !!
Meni je i dalje S6000 GLAVNI izvor zvukova !! Recimo 90% u svakoj produkciji koju radim...ima i preseta ali ima mnogo vise samplovanih zvukova...sto sa ploca, sto sa klavijatura itd... Uradim u MIDIju, prebacim u audio i onda chmaram!!! Od kad mi se poremetio PTools zadnji put, izgubio sam sve soft synths na starom G4 i sad imam samo Virus TDM...dosta! ..isto, meni su SVI AKAI CD-ROMs essential !!! Ima tu mnooogo materijala! (samo i dalje, SEARCHING TAKES TIME!!!!) onda cesto dolazim u iskusenje da koristim ISTE zvukove iz miksa u miks !! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |||||
Mason
|
![]() Quote:
Quote:
Npr. BFD bubanj... DeLuxe verzija ima dobose koji su veliki i preko 1 gb! Jedan isti dobos je samplovan vise putu... u ovom slucaju svaki sample ima 127 layera u full instalaciji. Nije isti zvuk udarca dobosa u svim delovima... boja je druga... jacina udarca takodje ne menja samo "jachinu", vec i boju tog dobosha. Klavir nije ni malo naivan za samplovanje i stvarno ne postoji sample koji moze da zvuci identicno klaviru... jer kad Misko tamo pripali akord, ne chuju se samo zice koje sviraju taj akord, vec vibrira cela konstrukcija, trepere i ostale zice, zavisno od toga sta je Misko lupio, kojom jachinom itd. Dakle i sample od nekoliko GB je mali za tako nesto (savrsen samplovani klavir ne postoji), a kamo li Akai od nekoliko MB. Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() Quote:
'si lood??? Kakvi "hard feelings"??? Nisam lud da ljutim nekoga ko mi chuva, pazi, mazi i neguje MCI ![]() He, he, he... Ni "Muppet Show" ne bi bio zanimljiv bez ona dva starca koja sede na balkonu i gundjaju, pa mozemo i mi malo ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 11-12-2007 at 04:54 PM. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
MCI Master
|
![]()
Muppeti RULLEZZZZZZZZZZZZZZZ
SOUND BLASTER LIVE RULEZ.... neki vrhunski sampleri iz toga vremena nemaju takav konverter ( NE PRETJERUJEM) kad bi vam rekao koji hit koji je prodan u SKORO 400 000 komada CD na ovim prostorima i mixan na "SAMO" SB live opali bi na guzicu ALI necu da ne bacim urok ![]() ![]() ![]() ![]() a meni se sada kad slusam SOUND s recimo 16 bitnih adata vise svidja neko 95% 24 bitnih konvertera ...samim time zelim reci da 24 bitas i nije neka sreca u samplerima osim sto zdere memoriju..(KOJE FALA BOGU U OVA VREMENA IMA JEFTINO) ima 24 bita svoje prednosti ali i mane... meni ta urka za BITOVE i HERZE LAGANO IDE NA K..... jednostavno neke 16 bitne pa cak i 12 bitne sprave koje rade na 50 hz ili cak 100hz...i nakon 20 godina zvuce..LIJEPsE, REALNIJE, PRIRODNIJE, MASNIJE I IN YOUR FACE!!!! eto I DALJE.... MENI DAJTE 2,25MB rama u 4 sprave...EMU II, ADD ONE, AKAI S950 i EMAX i ispuhat cu vam zvucnike od tankih 24 bita na milijon KHz ![]() pa da vidis Klavira ala Black Box, stringova Pet shop bojsa, deep bass, DRUM o kakvom Timba snuje, perkusie kroz filtere ala house, vangelis Voices, FM Bells, neki mini solo i jos puuno soundova, a pricamo o 2,25 MB..I jos cu imat viska ram-a ![]() i napravit ono o cemu PLUGSI sanjaju...mislim da ce ovo DaBear shvatit jer se klao s 750KB ![]() e da ako neko ide iz ZG za BG nek se javi da napokon IDEk i BRACA dobe svoj paket ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pitam skroz ozbiljno, pošto niko živ nije u stanju napraviti više od 15-20 razilčitih nivoa udaraca u neki bubanj, a kamoli 127! Mislim, to već ulazi u science fiction da netko može rukom toćno odrediti "ok, sada ću udariti jačinom 89/127" - na što tehničar odgovara "u redu Miško, snimamo layer 89 od 127, stisni Rec". ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Mason
|
![]() Quote:
Zaista ima 128 (ja sam greskom napisao 127) layer-a, s' tim sto ne moras da instaliras sve. Imas tri tipa instalacije, a ti biras zavisno od tvojih potreba i resursa kojima racunar raspolaze.
![]() |
![]() |
#38 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nisam imao pojma da ima ovakav studio tj. 3 kom... Znam da je producirao Nirvanu-In utero, i da je poznat po tome da ima neki kofer prepun starih mikrofona koji nosi gdegod ide da radi. Inace jedan od zacetnika pravca znanog kao "Industrija"... Sta reci, FACA ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Moderator
|
![]()
Mislim da Idekius prica o real drums i samplovanju istih sto je potpuno druga prica u odnosu na samplovanje ritam masina itd. Jasno je zasto su sample banke toliko velike.. Govorite iz perspektive razlicitih muzickih pravaca. I svako je u pravu na kraju..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
MCI Master
|
![]()
Malo mozda OT ali mene fascinira ( JOS UVIJEK) C64 koji sa svoja 64 K rama ( znaci 64 KILOBYTA RAMA) moze : svirat TUNE ( makar ima SID cip ali negde treba stavit sequencu) ima lijep graficki backgroun i istovremeno sampliran kompletan RAP od INDEEP - last night DJ saved My Life..
![]() ![]() IF there is trouble that you cant fix..................... znaci SEQUENCA + GRAFIKA + cca 15 sekundi vokalnog sampla 8 BITA i to sve u 64k jadnog commodorea.... to mi nikad nebu jasno koliko god ja razumio tehniku ![]() ![]() ![]() LOAD "*" ,8,1 ![]() ![]() ![]() eto sto znaci RAM :O ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|