| 
 | |||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  06-12-2007, 06:50 PM | #31 | 
| Pro Member Join Date: Jan 2005 Location: Split 
				 |  Re: exportovanje videa iz nuenda 

ja sam cesto unutar nuenda radio upravo sa mpeg1, rezolucije 360x288 (ravno pola pal rezolucije) i uvijek je glatko islo. za divx-e i sl. se slazem sa clusterom, to je presporo i neprakticno... kakav je mpeg2 u nuendu - NEMAM POJMA! nisam niti probao... 
				__________________ -- De?urni mrgud | 
|   |   | 
|  06-12-2007, 07:43 PM | #32 | 
| Pro Member Join Date: Mar 2005 Location: Balkan 

u sustini nikad se nisam smarao oko kvaliteta slike, bitno mi je da klizi, da je pouzdana sinhronizacija i da mogu u "sitna crevca" da natitram sfx... slijedece je pitanje: kolika vam je baza sfx-ova? p.s. pogledajte na dvd-u spiderman 2 kako su ljudi pravili efekte za film... strava   | 
|   |   | 
|  06-12-2007, 08:27 PM | #33 | |
| Pro Member Join Date: Jan 2005 
				 |  Re: exportovanje videa iz nuenda Quote: 
 .... i meni .... zato i pitam ..... Meni koci .... zato sam poceo da praktikujem mpeg 1 Pozdrav | |
|   |   | 
|  06-12-2007, 10:17 PM | #34 | 
| MAO Join Date: Feb 2004 Location: Shenzhen, China 

radim svakodnevno na postprodukciji za tv seriju, 45min videa po epizodi. Salju nam ga u QuickTime formatu, i radi odlicno pod dva uslova - ugasiti thumbnails, i "hide" video-trake . Kako? Lepo, podelis nuendov projekat na dva dela onom preckom. U gornjem delu ostavis samo video track, i taj gornji deo skroz navuches tako da se video track ni ne vidi, vec samo donja polovina, gde je sav audio.  Radim na quad-coreu, i cak sa ugasenim thumbovima a vidljivom trakom, nuendo osetno uspori. | 
|   |   | 
|  07-12-2007, 12:15 PM | #35 | 
| Pro Member Join Date: Mar 2005 Location: Balkan 

mozda je zbog qt formata? ne bi ti skodilo da ga sa ultra video converterom prebacis u nesto "lakse"...   p.s. thumbnalis odavno ugaseni a traka odavno smanjena i opet mi je stekao na reklami od 30 sec u qt formatu i divx-u...   | 
|   |   | 
|  07-12-2007, 03:41 PM | #36 | 
| MAO Join Date: Feb 2004 Location: Shenzhen, China 

meni 45minutna epizoda leti!    | 
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Cubase laksi od Nuenda???? | Arthur | Audio Software | 21 | 07-10-2009 08:54 PM |