|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Moderator
|
![]() Quote:
to svi kazu, mada, taj isti se "zalepio" (membrana) dok smo snimali moj glas.. jeste, drao sam se.. i prilichno je mala soba, ali nije mene izdrzao, a bass jeste.. mada, mislim da ga nismo padovali.. pozdrav p.s. Za dobar bas ti samo treba dosta iskustva.. ili vremena pa se igrash sa njim.. dobar bass mozzesh dobiti i preko DI-a (pa chak i bez - ne gledajte me chudno) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Bas sa kojim sam najvise bio zadovoljan vec pri samom usnimku je bio odsviran preko starog ibaneza MC 924 pa u EBS-1 bass preamp (eq/compressor) i onda direktno u komp. Tako sam zaobisao izbor bas pojacala, mikrofona i placementa i ostalih
Ako trazis "prljaviji" zvuk preporucam ti da iskopas od nekud ili posudis Music Mana (Sting Ray V). Imao sam ga prilike posudit od kolege za jednu svirku. Savrsen bas sa dodanim piezo bridgeom i tu je tajna tog zvuka jer piezo hvata vibracije drva i ton je puno konkretniji (nije onaj tipicni anemicni "dmmmmm" kao kod Yamahe nego zdravi i barsunasti "brrrrrrr"), znaci ton koji dok god traje ima neki karakter i snagu te ga je lako obradjivati! Mislim da to vec mnogo olaksava posao snimatelju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Imam piezo u basu i njega nezavisno bojim na fishman preampu zbog impedance. Nista bez pieze
![]() Da li ste probali Ik multimedia Ampeg? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Usnimavanje zivog hora i gudaca? | Nemania | Audio Produkcija - Tehnike | 44 | 31-05-2010 04:47 PM |
Usnimavanje vokala | Harry | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 14-07-2008 12:44 PM |
vokali-usnimavanje, mix, itd... | gorjan | Ogi Radivojević | 10 | 28-03-2008 08:54 PM |
Usnimavanje bubnja | Heavy Jerk | Audio Produkcija - Tehnike | 14 | 30-07-2007 10:09 AM |
pitanje vezi usnimavanje vokala | saki | Audio Produkcija - Tehnike | 25 | 18-06-2004 12:57 PM |