|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#24 |
Moderator
|
![]()
Citam ovu temu... rekoh da se ne mesam, jer ovde ima mnogo boljih, uspesnijih i poznatijih od mene, pa sta ja tu imam da kazem...
No, medjutim... Najblizi sam Rajkovom stavu... Reko je covek lepo.. "ako procenim da je neko zainteresovan onda ga stavljam na "istu ravan"". E to je ono sto je bitno. Ima veeeelike razlike ko hoce da nosi zvanje inzenjer zvuka za nedelju dana i ko dodje da nauci da bude inzenjer zvuka uceci ceo zivot. Drugo...imate razne primere pocetnika i "pocetnika. Da ne bih mlatio praznu slamu uzecu moj primer. Muzikom se bavim preko dvadeset godina.. sviram gitaru, imao bendove, svirao na gitarijadama i na svirkama (koncertima), podesavao zvuk (tj. miksao te svirke), pratio deavanja u svetu muzike i opreme...modernizovao sam se, sklopio neku konfiguraciju i usao i u svet digitalnog audia.itd, itd. Pitam sve, da li biste dozvolili meni da vam postavljam pitanja i da kazem JA neko svoje misljenje ponekad, takodje da li biste me pustili za mix pultom ili bih i ja morao da vam "kupujem burek" a celog zivota sam voljan da ucim, imam energije i imam predznanje....mislim ne treba mi sae ili vec kako se zove...valjda sam za ovo vreme nesto naucio. Drugo, pricam iz ugla ucenika.. da li vi znate koliko nekom uceniku drago i koliko se zblizi sa uciteljem u smislu postovanja i volje jos vise da nauci ukoliko nekad i ucitelj skuva kafu uceniku. Ako nista drugo ucenik shvati da i tj ucitelj ume da bude obican covek i da je i on nekada bio ucenik. Moje misljene je da sae treba nekom da nauci osnove, a svi vi ste uglavnom rekli da ce NAJVECE znanje ucenik dobti u praksi. Pa da li je praksa ako nekog terate da vam sest meseci raznosi kablove, kuva kafu, ide po burek... i sta ako se desi da taj studio iz nekih razloga prestane da radi pre nego sto ucenik i sedne za mix pult. (ajd da ne idem na destruktivne elemente ali npr sudska zabrana...) Razumem ja napredovanje u poslu i pocinjanje od osnova, ali onda trebate da razdvojite totalnog pocetnika od nekog ko ima predznanje ili vec barata stvarima samo mu treba "zavrsno brusenje". Nadam se da me razumete sta hocu da kazem. Edit: Slazem u ovom slucaju s tobom da Bear!!!!
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Moram da pitam | nESbo | Audio Produkcija - Tehnike | 14 | 22-04-2005 10:32 AM |
Pitam se ... | cipela | Predlozi i sugestije | 2 | 29-01-2005 10:20 PM |