Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-09-2007, 12:12 PM   #51
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

Default Re: pitam se pitam dal na sae da skitam

OSOBA KOJA NEMA SKOLU I NIKAD NIJE RADILA U STUDIJU za mene je i uvjek ce biti TOTALNI POCETNIK...eto to kao prvo (jer malo je onih koji doma imaju studijo pa odu drugome radit)

drugo da ste vlasnik studija koji radi komercijalno (Skupog ili ne ) pitam se dali bi dozvolili pocetniku da nesto sam radi i sarafi ili kao sto Da bear kaze da ulece di mu nije mjesto ( JER JE NAJCESCE radoznalost jaca od samokontrole i sl)

a klijent placa i nema milosti za gluposti...pogotovu na zapadu di je vrijeme novac...mozemo mi tu na balkanu drugacije..i tako smo navikli , ali...
mislim da ni tu rookiji ne mogu dat glasa kad se radi...

postoji teorija pa praksa...
ja cijeli zivot citam manuale...da lakse razumijem sto je za radit i kako....
a uvjerio sam se da obrnuto nevalja jer me dnevno zovu nekoliko puta i pitaju kako nesto napravit a da niko nije pipnuo manuale i ucio!!!!!!

zasto me zove????? zato jer ja valjda jedini jos uvjek vjerujem da praksa bolje radi uz znanje teorije i citam

a takvi koji me zovu htjeli bi radit u studiju....pa na taj nacin nece nikad!!!!!

i trece
IMA TALENTIRAIH, osobno ih znam i kako da im dam da odma rade KAD:

kazem da u studio dojdu u 10 ujutro oni se cijenkaju na 12..e jebiga
I ja volim biti budan do jutra , fukat, svirat, radit i zajebavat se , ali OVO JE OZBILJN POSAO , a neki talentirani ga tako ne dozivljavaju!!!!!!!!!!!

zato je nosenje bureka savrseno da steknu radne navike za pocetak!!!!!!!

( PS zna on na koga ja mislim procitat ce ovo)

e da i da se radi ad-hoc sa rookijima u studiju KOME BI TREBALI MANUALI, SAE, PRAKSA...ma bato ovi novi se rode s malom diplomom producenta

Last edited by roginator; 23-09-2007 at 12:20 PM.
roginator is offline   Reply With Quote
Old 23-09-2007, 12:19 PM   #52
perun
Pro Member

perun's Avatar

@@@ ROGINA!!!

Damire, zasto onda trazis klinca??? Neformiranog!? Sto se ne otvoris za nekoga skupljeg, jaceg, koji ti nece sjebati opremu??? ZATO STO NECES DA GA PLATIS! Reci to otvoreno... Nije problem. Citajuci tvoje postove, pricas o znanju, a mislis na NOVAC! Seti se onog Z.K.LJ.A.M.N.S.

Mi smo godinama, dok smo snimali u drugom studiju (nash tada nismo imali) uvek uzimali najboljeg tonca, placali ga vrhunski (citaj... onoliko koliko je trazio). Pa, evo, jedan od najiskusnijih ljudi ovde, LACKY, bio je deo naseg tima godinama! Boleo me je bas kurac za klince, kad sam zeleo da budemo temeljni, efikasni... trazili smo najbolje!!! A i sami ucili od njih paralelno... Dopunjavali se i radili posao!!!

Ne svidja mi se tvoje razmisljanje, nimalo! A studio jos nisi ni otvorio... Pozdrav!
perun is offline   Reply With Quote
Old 23-09-2007, 12:27 PM   #53
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

pa perune moj ovako

ne idemo na zub

ali ja imam i drugi studio no to je nebitno....
imam i iskusnog tonca u timu, imam i producenta (ima nas 3 -4)

ali ako zelim radit onako kako sam zamislio trebam jos ljudi....nazalost ovdje su tonci i producenti osim ako nemoju svoj studio pogubljeni....ZATO JE HRVATSKA GLAZBA TU DI JE

reci mi iskreno koga bi ti u HRVATSKOJ uzeo za producenta i tonca + ovdje nema ni 10% od studija kakvih ima u Srbiji, nema opreme, nema sviraca ( svaka cast izuzecima) i niko ne radi muziku s mudima ( kod vas je to INDUSTRIJA) a kod nas je propala....

nije problem uzet nekog za ozbiljan posao ALI KOGA ?????????
nije problem posao platit , ALI KOME ??????????

jebiga pajdo ja sam u drugom svijetu a samo smo 400 km daleko

vidimo se na kavi u utorak..dolazimo ja i mandrak pa se mozemo malo ispricat, ali ovo sto ti govorim je realnost....
Old 23-09-2007, 12:28 PM   #54
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

e da i ja sam davno bio klinac i hvala covjeku koji me uzeo i naucio neke stvari jer da nije bilo te faze danas ne bih bio tu di jesam.....

a dobro mi je i radim sto volim ......
Old 23-09-2007, 12:32 PM   #55
perun
Pro Member

perun's Avatar

Kakav zub!!! daleko bilo da mi je cilj da sa tobom, s kojim i privatno komuniciram, hocu nekakav beef! Ne radi se o tome, vec se prosto ne slazem sa tobom oko poslovne logike, tj. ne vidim na koji nacin privlacis klinca, ako vec takvog pominjes. Ja znam da bi se i u HR mladi polomili da rade kod Bratosa, jer to u startu gledaj najvise kao POSAO! Kod tebe vidim vise entuzijazma, a smatram da TO KLINCE DANAS NE PALI!!!

Ne kapiraj to pogresno, nije mi ni namera da se nas dvojica prepiremo. Vidimo se kad stignete!

Pozdrav!
Old 23-09-2007, 12:36 PM   #56
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

ajde znas da volim i zajebanciju na svoj racun i kreativnu spiku

sve je to u korist rijesavanju problema....

ja respektiram tvoje misljenje i smatram kad mi neko nesto kaze da treba poslusat, razmislit pa dalje ....

a ti pripremi se..STIZEMO ostajemo 2 dana i
Old 23-09-2007, 12:45 PM   #57
perun
Pro Member

perun's Avatar

Jebi ga, Rogina... Kad si vec poceo da poredis HR i RS!!!...

Kazes da ste tamo u problemu... jeste. Ali opet, mislis na tehnicki deo, tj. zanatski. Ovde, druze moj, u onom prvom, autorskom segmentu, svi mi retroaktivno uzimamo desetine hiljada DINARA, a u HR ljudi koji su mnogo manje od nas licno radili, uzimaju desetine hiljada EVRA!

Tako da, druze, ima prednosti i kod vas!!! A te o kojima pricam su i bitnije od mlakog VS nadrkanog zvuka! AUTORSKA JEBENA PRAVA!!!

Ajd, vidimo se od nedelje. Reci Vjeku da ponese neko dobro vino, hocu da pijem, hvalio se kako ima neki jak izvor vina... A meni je jako vino jak izvor za mnoge druge stvari!!!
Old 23-09-2007, 12:50 PM   #58
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Sad mi tek nista nije jasno, da li ici na SAE ili ne ici, hehehehehehe.
Uglavnom Roginator nije u pravu jer je meni hrvatska produkcija bolja nego srpska, pojedinacni projekti to dokazuju, a mi u Srbiji smo postigli strasan uspeh sa grandom, tu otkida pro tools (cast izuzecima al ukupno da ima 2-3 dobre kompozicije).
Problem je mnogo slozeniji, pre nekih 20 godina kod mene je radio inzenjer koji je zavrsio SAE u Australiji (sada je on svestenik zamisli), naravno da sam ga uzeo samo zato da bi moj studio imao referencu i nista vise, klijenti koji su kod mene snimali nisu imali pojma o svemu tome niti im bio potreban takav skolovan snimatelj.
Skola uvek na prvom mestu, ali ona sama za sebe nije dovoljna. Ja vise na to gledam kao na investiciju i mislim da je losa (osim ako nemas neki drugi biznis pa ti ovo dodje kao nesto sto volis-moj slucaj) Jebiga muzika u Srbiji nije biznis na zalost, ovo sto je biznis to je odvratno i to nikada ne bih radio ni za pare, Perunu svaka cast sto ima stomak da to radi, ali i Perun je u pravu, osecam da je on sa njegovom ekipom na dobrom putu.
Braca is offline   Reply With Quote
Old 23-09-2007, 02:18 PM   #59
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

uf lepo se zahuktala rasprava i dobro je sto ima dosta razlicitih a jakih stavova.. cini mi se da su svi i u pravu i u krivu..
Ja sam licno blizi burek stavu, manje vise zbog svoje istorije (bureci,kafe,usisavanja, pa cak i pranje kola ), i zaista sam stekao postovanje ka tim ljudima, njihovom znanju, i dokazao sebi koliku zapravo zelju imam ...
Do sada sam imao prilike da nekim mladjim drugarima dobrovoljno objasnjavam ovo malo sto ja znam, i da ih angazujem za neke stvari koje bi meni dobrodosle... Nevezano za respekt, najveci problem je sto iako izdrze i po dve-tri nedelje, na kraju podsvesno krenu da zabusavaju i izvlace se, po pravilu kad su najvise potrebni. A svakom od njih sam jos u samom pocetku posvetio dosta vremena i jako dobrih lekcija o osnovama audio tehnike, softwera i maximalnom koriscenju istog. Jer, iskreno verujem, da ono za sta je meni trebalo godinu dana gledanja, i retke prilike da nesto pitam, uz kvalitetno predavanje (kakvo se retko nalazi po skolama), posvecenom pocetniku treba maximalno 3 meseca. Za nuendo/ptools, osnove routinga i koriscenja mixera, i vezivanje kablaze.. Za samo radno iskustvo, naravno da je presudna satnica...

Dakle, za sada, ja nemam resenje za ono sto Rajko kaze, efikasnu procenu samog coveka. Par njih me je uspesno prevarilo.. ne zameram im, mladi su momci, imaju zivot, jure okolo zabavljaju se.. ja sam odavno studio prihvatio ne kao posao nego kao zivot.. Sa mojih 26 godina, vec mi je veci gust u petak uvece posle termina u studiju opiciti setnju od 2 sata nego se cimati do grada po kaficima i diskotekama...
Kada bih nasao nekog za koga bi mogao biti siguran da nece pobeci, voljan sam ubrzati burek proces, i posle mesec dana intenzivne obuke, vec mu dati stogod mudro da radi, i meni olaksava fizikalije..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 23-09-2007, 02:41 PM   #60
strasni zmaj
Member

strasni zmaj's Avatar

Quote:
Originally Posted by roginator View Post
OSOBA KOJA NEMA SKOLU I NIKAD NIJE RADILA U STUDIJU
sta znaci studiu?

...i zasto se cesto spominje rijec klinac? imam 25. nisam tata, ali dozu poslovnosti i ozbiljnosti imam. mislim da stvar lezi u tome koliko je mentor zeljan prenijeti znanje nekom drugom.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules