|
|||||||
| Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Banned
|
Quote:
pa napisah li ja Cmb5 ili Cm5b a ne Cm5 )...kako god...ovo 5b ili b5 znaci da je 5-ti snizen...i to je dim...a što se tiče drugog primjera za aug....pa napisao sam C5# a ne Cm5....gdje # znaci da je kvinta dignuta za pola stepena, a ako C duru dignemo kvintu za pola stepena, tada dobijamo aug...naravno, ako C molu dignemu kvintu za pola stepena, tada dobijamo Gis dur... Nije meni nista od toga bilo strano što se tiče čisto teorijske strane...nego sam čisto htio da čujem neke praktične primjere korišćena dim akorda da se dobije odredjeni, tako da kažem filing....poslušao sam savjete koje su mi dali neki i malo sam sviruckao sa dimovima... |
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Senior Member
|
Quote:
Quote:
Last edited by zoolander; 21-09-2007 at 06:07 PM. |
||
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
|
aaaaaaaaaa..ma kontam ja sta si ti htio reci! ti mislis na dim7...da..razumijem
...obicni dim ti je kad molu snizis peticu, a ti govoris o dim7! shvatam, i tacno je to, ali obicni dim je triton... |
|
|
|
|
#4 |
|
Vibrator
|
gde ima dima, tu ima i vatre.
balti, kapiram sta si hteo da pitas, znam da odredjeni akordi uticu razlicito na raspolozenje ljudi, voleo bih da nadjem neku literaturu o tome.. |
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|