|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Member
|
![]()
Manley,imash pm...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Narode, da li je neko kupio, i snimio sta sa ovim Violetom?
Cuo sam do sada samo jedan snimak onog Athmeysta (kako se vec pise) i stvarno mi se EXTRA svideo!
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Kupio sam ga ja ........ javni se pa ti saljem usnimke ..... doduse , radi se o pevacici koja bi dobro zvucala i na mik u od 5 e , ali imam neke uporedne stvari koje ce ti dati sliku . S' obzirom da " volis " rodu , mislim da ce ti se Black Knight i te kako svideti
![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Kog Amethysta ste probali? Vintage ili Standard!?
Max, jel imas Amethysta ili Black Knighta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]()
Imam Black Knighta , a Sale Jankovic ima Amethysta ( mislim i jednog i drugog , nisam siguran ) pa ga zvrcni , siguran sam da ce ti ostaviti jedan na neki dan pa probaj .
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Member
|
![]()
ajde da tu pitam posto nema nesta smisla otvarat novu temu za jedno pitanje
a pitanje je di se moze nabavit na "sirem balkanskom podrucju" black knight...i tko bi bio neki (semi) sluzbeni uvoznik |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
jel moze neko da re-upuje ovaj test, molio bih lepo?
I, ortak se dvoumi izmedju Rode k2 i Black Knight-a, pa nas zanima vase misljenje i iskustva. Ne mora da bude ovaj test, moze i neki snimak ko ima violeta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Member
|
![]()
znam da nisam mozda najkompetentniji, ali hajde da ti ja probam pomoc koliko mogu, posto jednog od to dvoje imam, a drugog sam probao bas pri odlucivanju o tome kojeg ces uzet...a i kontam da znam za sto ce ti sluzit 90% vremena...
kad sam isprobavao micove, na "poligonu" su bili K2, Black Knight, SE4400a i nt2000...Audio Technice nisu imali tada nazalost, niti ih nabavljali u korije vrijeme...da ne pricam kakav je koji bio, idemo na ova dva u pitanju...Violet je zvucao siroko...neznam kako to drugacije opisati...kao da su vokali vec bili pannovano na 3/4 lijevo i 3/4 desno...no, zvucao mi je malo prenaglasen u visokima na mom glasu...ne sibilantno niti posebno ?trčavo, samo malo naglasenije...K2, na drugu stranu, je bio najneutralniji od ovo cetvero...Violeta sam zapamtio po sirini, nt2000 po tome sto je dosta dobro ulovio jako niske frekvencije, onaj neki growl ispod low midova, a SE po tome sta je bio dosta cist...K2 po nicemu od toga, ali zvucao je nekako dovrseno...malko dosadno, ali dovrseno... sad, u normalnoj situaciji bih ti preporucio K2 bez razmisljanja, ali pretpostavljam da ce ti, kao i meni, sluzit primarno i gotovo iskljucivo za vokale...i tu bih ti ga vjerojatno preporucio, ali jednostavno nije sasvim legao na moj glas kao sto je izgledalo da ce leci...doduse, iz iskustva, ja imam dosta tezak glas za ulovit kako treba...i nekako, nekom se to svidja, meni ne, uvijek imam osjecaj da sto god napravim, da glas malkice viri iznad ostatka mixa...prijatelj je snimao punk vokale kod mene s njim i ozvucili smo jendom git. pojacalo i on je bio odusevljen s tim, ali meni to jednostavno nije to...cak i kad sve u aranzmanu ostavim tako da postoji rupa od 300-800Hz u koji bi trebao lec veci dio vokala - on opet ispliva malo iz mixa...a i na kraju se zavrsi na tome da cak i boostujem visoke, sto je prilicno cudno za Rodu i zbog cega sam odlucio se zaletit do studija isprobat je tamo i usporedit malo... na kraju se svelo na to da cekam jun da mi prijatelj dodje iz Us i donese Sm7b i ove dane trazim studio koji ima sto veci izbor micova da ih usporedim s Rodom i vidim ako mi neki bolje pase, tako da sam u jendu ruku opet na trzistu za mic u tom nekom rangu 600-800e i rado bih cuo prijedloge ostalih, takodjer...osim ako se pokaze da je to bilo do neispravnosti Rode ili neke moje masivne greske pri usnimavanju ili mixu mogu ti cimnut neki vokal snimljen K2-ojkom, a i okaciti vokale snimljene s jos par micova ove dane kad ih se zaletim probat u studio...eto edit: i ako netko od Rijecana zna studio s malo vecim izborom mikrofona, cijenio bih informaciju... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
test mikrofona: se electronics 4400a vs. violet black knight | lesha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 11-04-2012 09:34 AM |
Srbija PRVAK SVETA!!! | peruzza | Pricaonica | 3 | 02-08-2009 01:08 AM |