Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Violet BLACK KNIGHT VS Ostatak sveta (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16882)

Manley 01-02-2007 10:47 AM

Violet BLACK KNIGHT VS Ostatak sveta

Vidim da ima par zainteresovanih za Violet mikrofone...pa dozvolih sebi da postavim par fajlova na uporedni test:

VIOLET BLACK KNIGHT

RODE NT1

SE 2200A

SE Z3300A

NEUMANN U89

Fajlovi su preuzeti sa Gearslutz-a, a snimano je kroz Focusrite Octopre.

filip 01-02-2007 11:02 AM

Re: Violet BLACK KNIGHT VS Ostatak sveta

Hvala Manley!

Violet mi zvuci super. Malo je nekako definisaniji (po meni) neumann, ali cene kazu svoje. SE su mi toliko neprijatni da me glava boli. Ni Rode mi se nikako ne dopada.

Hvala jos jednom

Manley 01-02-2007 11:11 AM

uzmi u obzir da nije pri svakom snimku stajao na istoj razdaljini od mikrofona....to se najbolje vidi kada se signal obradi, EQ i Comp i pusti sa muzikom zajedno, ali slazem se sa tobom da je sirov snimak odlican i da moze dobro da se obradi

kVu 01-02-2007 11:15 AM

iskreno... svi osim neumanna i violeta mi zvuce kao da im je potrebno dodatno sredjivanje u mixu... a violet mi izlazi kao pobednik... stice se utisak da violet najbolje leze u mix i koja god intervencija sa eq da se odradi da ce i dalje zvucati dobro i skladno, dok za druge (osim neumanna) to ne bi mog'o reci :confused:

Rhino 01-02-2007 01:22 PM

Meni se ipak najvise svidja neumannova "slina". Mada crni vitez je potpuno dobar, nema sto.:hyper: Pogotovo za te pare..

Danny Lou 01-02-2007 01:28 PM

violet i neumann mi nekako zvuce najprirodnije. glas za violet! hvala manley na testu!

Miha Blaze 01-02-2007 04:09 PM

Quote:

Originally Posted by Manley
uzmi u obzir da nije pri svakom snimku stajao na istoj razdaljini od mikrofona....to se najbolje vidi kada se signal obradi, EQ i Comp i pusti sa muzikom zajedno, ali slazem se sa tobom da je sirov snimak odlican i da moze dobro da se obradi

a jel si mozda pokusavao da snimas heavy elektricne gitare sa crnim vitezom? hvala puno ;)

Max 01-02-2007 04:12 PM

he he he he ...... super je test ...... jeftina roda je praaaavaaa :D

DA , ovde Violet lepo zvuci , doduse ne tako smooth kao Neumann .... ali stvarno zvuci vrhunski za 350 e ..... vrh !

Nego ....taj Amethyst ....... :rolleyes: :D

Pozdrav

dvuckovic 01-02-2007 08:33 PM

Amethyst je NEVJEROVATAN!

Max 01-02-2007 08:34 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic
Amethyst je NEVJEROVATAN!

Imas li ga ????

Daj izorganizuj kad si slobodan da svratim na slusanje ......

Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 01:51 AM.