|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Da li je ovo moguce uraditi unutar vec postojeceg D.O.O.? Pozdrav!
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Naravno da je moguce, jer se sada bilo koja firma d.o.o ili a.d registruje za jednu delatnost, a bez upisivanja ostalih delatnosti, moze da radi sve druge delatnosti osim onih koje su izricito zabranjene zakonom ili za koje je potrebna posebna dozvola (oruzje, atomska bomba, droga i sl.). Moj najozbiljniji savet jeste da ako nemate moguce mesecne prihode od najmanje 1.500 eura, ne otvarajte firmu uopste. AD hoc poslove mozete zavrsiti i preko necije tudje firme, jedino se tako isplati.To govorim iz sopstvenog iskustva jer za nekih 3 projekta godisnje se ne isplati placati drzavi namet.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Hvala, pozdrav!!!
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
svaka cast..
a kakva je situacija u hrvatskoj. zakoni, shifra djelatnosti, registracija, troshkovi.. dobar racunovodja.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
U svojoj karijeri sam učestvovao u pravljenju najmanje 3 studija, i to je uglavnom predstavljano kao "Autorski muzički atelje grupe autora" a naplaćivano je posredništvom tadašnje autorske agencije. Mislim da takva mogućnost postoji i sada, jer treba se ograničiti isključivo na autorske usluge, a ne na neku uslužnu delatnost, što je moguće ali totalno neisplativo zbog katastrofalnih doprinosa, nemojte me shvatati ozbiljno, proverite, ali mislim da je autorstvo najisplativije, jer je i sam snimatelj - tonac AUTOR snimka, zar ne?
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
registracija uad-2 na postojeci nalog | Treger | DSP forum | 44 | 19-04-2015 12:24 AM |
renoviranje studija | SandRob | Dizajn i konstrukcija studija | 173 | 27-09-2009 08:36 AM |
Registracija powercore pluginova | Shot | DSP forum | 1 | 28-02-2009 09:13 AM |
Registracija? | dvuckovic | Predlozi i sugestije | 22 | 19-01-2007 03:27 PM |