|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#91 |
Psiho
|
![]()
ja bih vishe volio vidjeti ferarijevu kopiju zastave 101
![]()
![]() |
#92 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() @SumaNut... heh... svako radi valjda sa onim sto mu se svidja. Naravno da su varijante iz PCM serije odlicne, Lex 300, L480 itd. da ne pominjem, jer su to zaista vredne stvari. Ali... kojekakva MPX chuda (izuzev MPX-1), ja bih zaobisao u sirokom luku... Za mene su kud i kamo bolji npr. Altiverb, Plate 140, VSS3, Princeton Digital Stereo Room, IK CSR... Ali... to sam ja i to je moj ugao gledanja, a na svakome je da odabere ono sto mu se svidja. Ako se tebi nesto dopada, a jos ga i primenis na pravi nacin... onda je dobro, sta god neko treci rekao o tome. Vrlo mali broj ljudi poseduje ezotericne uredjaje poput L480, Manley eq-a, SSL stolova i to je neka druga prica, jer to obicno ne kupuje "svako"... , ali zato vrlo veliki broj ljudi kupuje razne krsheve (zato sto je to ipak hardware) trazeci magicni stapic i "dugme za SUPER", a najcesce problem nije u spravama. Nista nece da radi umesto nas... Rekao bih da postoji veliki broj krsh snimaka radjenih na vrlo skupoj opremi (barem kod nas, a verujem da je tako i u svetu), a takodje i u obrnutom slucaju. U slucaju software-a je to cak i znatno cesce, ali ne zato sto "software ne valja", vec zato sto je zahvaljujuci piratima pristupacan, pa svakome padne na pamet kako bi bilo lepo da sasvim sam i bez icije pomoci uradi pesmu ![]() Treba praviti razliku i da li neko kupi ezoteriju od hardware-a zato sto to stvarno voli i ume sa tim da radi, ili da bi namamio priglupog pevacha kod sebe u studio uz reci "Vidi sta imam... proser... proser", a mozda i zbog vere u dugme "super"... i jedno i drugo i trece su cesti slucajevi, a nije na firmama da brinu o tome ko ce da kupi njihov proizvod... Takodje postoji i nepostovanje prema software-u upravo zbog pirata... posto je onda to "dzabaka", a kad bi morali da ga plate, kao sto ga mnogi i placaju, video bi kako bi ga hvalili na sva usta. He, he... kao sto rece agent Molder: "Istina je negde izmedju"... ![]() Vec rekoh, ovo su moji stavovi, razmisljanja, ugao gledanja, ili sta vec, a ne tvrdokorna tvrdjnja, te vas molim da se ne svadjate samnom ![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Mason
|
![]() ![]() Nema sanse... ![]()
![]() |
#94 |
Pro Member
|
![]()
u pravu si skroz. nema svadje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
ONI SU IMALI ODLICAN MIKS I PRE SLUSANJA U DRUGOM, VECEM STUDIJU, ALI JE ZVUK BIO PROBLEM!!! BILI SU NEZADOVOLJNI ZVUKOM, NE MIKSOM! TO SU DVE RAZLICITE KATEGORIJE, O TOME SVE VREME I PRICAM. I LOGICNO JE DA SU U JOS BOLJIM USLOVIMA, SA BOLJOM OPREMOM, BOLJIM SLUSANJEM MOGLI SVE TO DA POPRAVE... A TU RAZLIKU NECETE IMATI PRILIKU DA CUJETE, JER STAROG SNIMKA NEMA, DAKLE CAK I DA JE MALA, FINALNI ZVUK JE MRAK! I NA MP3 PLEJERU O KOM PRDITE, I NA LAPTOPU, I NA AVANTGARDE TRIO ZVUCNICIMA OD 40000! SVUDA I UVEK! TO JE POENTA. SVE VREME PISEM O RAZLICI IZMEDJU MIKSA I ZVUKA! NIJE ISTO! U MIKSU SE STVARI USKLADJUJU, POVEZUJU, ODVEZUJU ![]() Pozdrav. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
MCI Master
|
![]()
ZASTAVU 101 je skopirao CASIO imaju model CRVENA ZASTAVA 101
aka CZ 101 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Junior Member
|
![]()
Nema smisla uspoređivati mixanje ITB i OTB,iza svakog stoji drugacija ideja i drugaciji pristup i nacin rada.(npr.analogne sprave lijepo zaobljavaju trasiente,skidaju duboke bassove i visoke,itd....,ITB toga nema,puno stvari koje se u analognom svijetu događaju same od sebe moraš sam napraviti....itd.)
Sve ima svoje prednosti i mane,svako mora sam probati i naći što mu najbolje odgovara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Junior Member
|
![]()
ocigledno da neki clanovi nisu shvatili moj kratak komentar,ili nisu dobro procitali moj post
ajd' ![]() ![]() Last edited by LMstudio; 12-08-2007 at 07:06 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Member
|
![]()
Ne može, ipak, sve što je dobro da se dobije (tako lako) "analogijom". Semplujte analogijom i završićete kao Pink Floyd, razvlačeći traku po celom studiju. Kakav timestretching bolje zvuči - u ProToolsu ili "rastezanje" trake? A promena faze upotrebom modulacionog signala (recimo pomoću envelope generatora)? A osmobitni zvukovi - Akai S1000? Kompleksni delay kakav je Native Instruments Spektral Delay? Bitcrusheri?
Ima još primera, ali digitalno je više od "zvuči dobro - ne zvuči dovoljno dobro". Bounceujte take u loš .mp3, uvezite ga nazad u DAW, okrenite mu fazu, poslušajte - kako bi se to dobilo "analogijom"? Ako neko zna da sam pogrešio, neka kaže da naučim, nisam "digitalac on a quest"!
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'." |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |