Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-08-2007, 09:51 AM   #81
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Default Re: SSL mix "protiv" SSL Plug in miksa...

Kada producent koji je snimao Shakiru,sa ponosom prica kako je sa odredjenim mikrofonom(koji kosta brrrr)dobio da Shakira
zvuci WOW,ja nikada nisam pomislio:1)e ajde da ja cujem taj mic,pa da ti kazem,...2)ma moj mic od 500e moze to isto 3)ma to je nebitno,prosecan slusalac to ne cuje...
Ako si inteligentan,radis s tim sto imas,ali ne pricas da tvoj monitor,mic,mikseta...zvuci kao ona 20 ili ...
Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2007, 10:05 AM   #82
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

...100 puta skuplje.Kao sto je malo ko od nas vozio Ferari...a nikada nece reci:e ajde bas da vidim,daj mi jedan krug da ga provozam... svi pricaju da je bolji od mog peugeot206,ali ja dok to ne probam,dzaba...
Ajmo vi koji imate ferari,ako neko ima vremena,neka jedan dan provoza nas koji nemamo,da vidimo da li to stvarno bolje przi
od 206...
Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2007, 10:17 AM   #83
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Jes, u pravu si.
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2007, 10:43 AM   #84
idekius
Mason

idekius's Avatar

... i jesi u pravu, a i nisi Shakira zna da peva, a ja jos nisam cuo da los pevac dobro zvuci na bilo kakvom mikrofonu, ali sam zato chuo gomilu odlicno odradjenih pesama na Shure SM7 i SM57... vec smo pricali o tome, da se ne ponavljam. Jeste lepo imati dobar mic, ali... igra tu mnooogooo stvari, a i sam izbor mica je razlicit i cesto zavisi od pevacha. To ne kazem ja, vec to kazu i mnogi zajebani likovi ukljucujuci i Bob Rock-a...

Dakle itekako je vazno i ko vozi Ferrari i da li je Ferrari namenjen odredjenom tipu trke. U rally-u Ferrari nema sta da trazi, a 206-ica se za to odlicno pokazala.
Attached Images

Last edited by idekius; 12-08-2007 at 12:00 PM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2007, 12:01 PM   #85
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

stvarno i dalje verujete da krekovan softwer ili original verzija od 600$ zvuce bolje od mixera koji vredi 500000$ :o . pa to je idiotizam pomisliti, a pojedini jos i brane stav tvrdoglavo.

isto kao da bih rekao, schumacher je bio svetski prvak 7 puta, ali posto je talentovan mogao je sve to i sa zastavinom kopijom ferarija da uradi
Manley is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2007, 12:03 PM   #86
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

idekius, da ferari ima interesa u raliju, nebi drugi tu imali sta da traze....tako da je i to stvar za diskusiju
Old 12-08-2007, 12:06 PM   #87
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Manley View Post
idekius, da ferari ima interesa u raliju, nebi drugi tu imali sta da traze....tako da je i to stvar za diskusiju
Odosmo u u automobilizam... ali... Ferrari je to sto jeste, a s' obzirom na njegovu konstrukciju i predispozicije, definitivno nije upotrebljiv za rally. Inace je to firma koja radi pod Fiat-om, tako da tu ima svasta nesto. Kako god bilo, Fearrai trenutno nema auto koji moze ista da napravi u ralley trkama...

A Zastavu bih voleo da vidim na trkama formule 1 Boze, na sta bi to licilo...
Old 12-08-2007, 12:16 PM   #88
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
A Zastavu bih voleo da vidim na trkama formule 1 Boze, na sta bi to licilo...
e to isto mozes da kazes na poredjenje ovih waves-a sa pravim ssl-om

nemoj da vredjas zastavu i to je na neki nacin fiat, a samim tim rodjak ferarija
Old 12-08-2007, 12:32 PM   #89
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Ne verujem da sam toliko lud da cu da pomislim da je stvar od 600 evra bolja od stvari od pola miliona evra, ali kada se kaze da je hardver bolji od softvera da li se misli da je i hardverski reverb od 50 evra bolji od softverskog reverba od 600 samo zato sto je hardver?

Da li je ta tvrdnja da je hardver bolji od softvera uvek tacna, i ako nije, kao sto svi znamo da nije, gde je granica?

Da li samo vrhunski hardver zvuci bolje od softvera, ili bilo koji hardver zvuci bolje od softvera?
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2007, 12:55 PM   #90
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
Ne verujem da sam toliko lud da cu da pomislim da je stvar od 600 evra bolja od stvari od pola miliona evra, ali kada se kaze da je hardver bolji od softvera da li se misli da je i hardverski reverb od 50 evra bolji od softverskog reverba od 600 samo zato sto je hardver?

Da li je ta tvrdnja da je hardver bolji od softvera uvek tacna, i ako nije, kao sto svi znamo da nije, gde je granica?

Da li samo vrhunski hardver zvuci bolje od softvera, ili bilo koji hardver zvuci bolje od softvera?
naravno da se ne govori o svakom harweru u poredjenju sa softwerom....ja na primer ne bih dao moj revibe i dvr2 reverb za nizasta ispod tc 4000, pa cak ni za lex 91 i 81 jer mi softwer bolje zvuci, ali imao bih problem da mi neko kaze da je altiverb bolji od eventida h8000 ili lex-a 960.

ja razumem da ljudi pokusavaju da dodju do dobrih rezultata sa malo para, to tako i treba, jer samo tako mozes da naucis. ali sa istim znanjem na kvalitetnom hardweru ces sigurno dobijati bolje rezultate. nije samo pitanje talenta vec i mogucnosti.

evo dacu primer mog kolege Andreasa (koga i perun zna) koji je profesionalac kome mozemo samo pozavideti. pored razvoja Protoolsa i Logica 7 radio je na filmovima kao sto su Gladiator, Rom, 300, The Simpsons the movie i da ne duzim vise.

dosao pre par nedelja iz amerike i seli kod mene uz njegosku prsutu i zutu osu i razgovaramo. prica mi kako je svoj deo simpsonova radio deo u logicu, nuendu i na kraju zavrsio u protoolsu i kaze da je Hans Zimmer kesnu lovu za neke super Mac-ove i da je milina raditi na euphonix controleru sa tim softwerom i da je jednostavnije nego na hardweru. po zavrsetku svega toga su bili zadovoljni kvalitetom pa su nosili na mix u studio 1 da puste kroz ssl. sve je odjednom zvucalo jevtino, sam mix koji je pre toga zvucao vrh. caka je u tome sto su kao prvo u studiu 1 imali bolju akustiku, bolji monitoring i sam ssl.

znaci....kome treba ssl kada radi u nekim hobby uslovima i sa osrednjom akustikom....tu ce svako normalan pojuriti ka waves-u ili obrnuto, kome treba waves kada ima pravi ssl u pravom studiu

moje licno misljenje je da je zbir analognog sa digitalnim pun pogodak.
jedan 8-mo kanalni rak sa ssl-om i waves tdm za doradu manje bitnih kanala i onda smo na pravom putu sa malo para dosta muzike
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules