|
|||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Pro Member
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pro Member
|
E, zvina..... mixer od 700e, karta od 400, i 3 sata mixa, sa 5 minuta 'masteringa'........
Last edited by OFF; 13-06-2007 at 11:42 PM. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
|
....
Last edited by paki; 18-09-2007 at 10:48 AM. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
Ne mogu vam reci pouzdano kakvi su preampovi na mikserima Mackieve Onyx serije, jer sam u startu odustao od kupovine miksera, pa se dalje nisam ni raspitivao za njihove kvalitete! (Inace vec imam jedan mikser Allen & Heath GS1 iz 1996. godine, koji je sve ove godine verno sluzio ( bez ikakvih problema), ali ce sada malo da se odmara! Povremeno ce se koristiti kao podmiks mikser za slanje matrice u slusalice!)
Sto se tice kvaliteta preampova Mackievog Onyxa R800 i Audintovog ASP008 vladala su oprecna misljenja, ali je broj pozitivnih kritika za Audientove preampove za nijansu bio veci (i cena je bila malo veca), pa je i moja odluka prevagnula na stranu Engleza! Mada, ne treba zanemariti ni znatan broj pozitivnih kritika za Mackiev proizvod. I njega ozbiljno treba uzeti u razmatranje. (Jedini problem je sto se kod nas (u Beogradu) tesko moze kupiti. Zastupa ga Sky music koji te stvari nema na lageru i rok isporuke je u nedogled. Neozbiljno za jednu veliku firmu.) Sto se tice live snimanja radije bih se odlucio za miksere firme Allen & Heath iz bilo koje serije, mada je moja preporuka Wizard ili GL serija. Iz ovoga se moze zakljuciti da volim ''egleski zvuk''. Ali, to je licni ukus o kome se ne vredi raspravljati! Problem sa ovim mikserima je i to sto nemaju expansion card za AD konverziju, vec se za to moraju koristiti eksterni konverteri ili audio interface! Prelazem Dawidu da razmotri I Allen & Heath varijantu! (I oni imaju talk back i nesto bolji EQ, po mom misljenju!). Sve to vazi, pod uslovom da je i dalje ostao pri misljenju da mu je u studiju neophodan mikser! Predlazem, takodje, da, ukoliko je sminka u studiju vazna, a ne sporim da jeste, za vecinu neukih musterija, razmisli i o nabavci nekog polovnog, mozda ne sasvim ispravnog miksera, koji ce moze naci za male pare, a sluzice da ocara musterije! Pozdrav i srecno! |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
Zaboravih da predlozim Dawidu da pogleda i neke proizvode firme Presonus. Imaju zanimljive audio interface uredjaje i preampove! Pogledaj modele Firestudio, Digimax 96k i Digimax FS (zanimljiva sprava, osmokanalni preamp koji moze da radi i kao osmokanalni AD/DA konverter za cenu od oko 500 eura!)
Jos jedenom pozdrav! |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Banned
|
....
Last edited by paki; 18-09-2007 at 10:45 AM. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Senior Member
|
Quote:
A sto se tice preampa svakako bih u skorije vreme uzeo i jedan kvalitetan stereo, bez obzira kakav mixer uzeo. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
mod?rateur analogue
|
osobno nemam povjerenja u te "expansion" karte tipa 16 AD inputa za 400eura. to ne moze biti neka kvaliteta. hocu reci, bespredemetno je razgovarati o pomacima u kvaliteti preampa ako ih poslije guras u neko potencijalno groblje od konverzije.
nisma radio s onyxom - prije je rak rana mackiea bila EQ. boze mi pomozi cim ga upalis. kakvi su ovi novi to se nezna, jer je njihov marketinski odsjek vrlo jak i glasan, ali realna iskustva iz "rovova" o tim EQ-ima su rijetka. ja bi ti preporucio rabljeni wizard 2, sa 16 kanala, ima odlicne eq-ove, dobar mix bus itd.. vrlo fleksibilan, i kad budes mogao.. rastegni i ubodi na direkt i group izlaze jedan RME Fireface 800, cija konverzija stvarno dobro radi. nisam bas presretan s njihovim preampima, ali ne trebas ih ni koristiti. RME ti daje totalmix routing fleksibilnost, povezujes ga s mikserom na sve moguce nacine. dodao bih da bih ja na tvom mjestu osim snimanja, radio i mixdown preko miksera, 10 izlaza po grupama (stemovima) plus neki midi hardware - farbas sa analog eq-om itd.. natrag u stereo u comp. vratit ce ti se osmjeh na lice.. jest nesto vise love ta kombinacija, ali na kraju ces cut i znat zasto si platio. |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|