|
|||||||
| Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Pro Member
|
Kakve veze ima da uvezes studio sa milion evra kabla i da kupis sprave za jceo budzet koji Ameri odvajaju za vojsku kad to opet zavrsi na nekom iPod-u sa slusalicama ili liniji od 300 evra?
![]() Mozete li malo da pojasnite pricu, koji kablovi idu za pasivne, koji za aktivne, pri tome ne mislim na proizvodjace i modele vec na karakteristike koje cine jedan kabl dobar za odredjenu svrhu? Koje to karakteristike cine neki kabl dobar za mikrofon, neki za pasivne , neki za aktivne monitore, u cemu se razlikuju? Ja npr. idem iz mixete u tannoy sub sa pojacalom, pa iz njega u dva pasivna tannoy reveal-a. Koji bi meni kablovi trebali za to? Sada imam neke balansirane, sklepane u onoj prodavnici na novom beogradu sto samo kablove pravi ...
|
|
|
#2 |
|
Banned
|
.....
Last edited by paki; 18-09-2007 at 01:21 PM. |
|
|
|
|
|
#3 | |||
|
Psiho
|
Quote:
Quote:
Quote:
Dakle nechije iskustvo me mozhe samo uvjeriti da trebam ozbiljno uzeti neshto u obzir. No oslanjam se iskljuchivo na svoj sluh i vlastito iskustvo. Josh jednom hvala na objashnjenju.
|
|
|
|
#4 |
|
Banned
|
.....
Last edited by paki; 18-09-2007 at 01:20 PM. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Pro Member
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Banned
|
.....
Last edited by paki; 18-09-2007 at 01:09 PM. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
sjajna diskusija na temi o kojoj pojma nisam imao, u svakom slucaju mnogo toga se naucilo i naucice se
![]() samo jedna stvar je bitna, moguce je reci da li mi se vise svidja ovaj ili onaj kabl, ali mnogi ne znaju da cuju sta treba uraditi u snimku da on zvuci dobro, jos bolje ili najbolje... kapiram ja da i kabl ima uticaja na zvuk, ali ljudi ucite da miksujete, sumnjam da ce neko cuti da sam u miksu koristio ovaj ili onaj kabl, ali da mi je dobos jaci na 500 Hz nego sto treba to ce cuti mnogi... lepo je imati sve te lepe kablove, a voleo bih da cujem te miksove iz tih studija... i da li ti ljudi znaju da koriste ostale sprave koje se nalaze izmedju tih skupocenih kablova ![]() sve u svoje vreme, npr. ja trenutno imam bas te pomenute ADAM A7, i imam RCA konenktore sramne... ali cim nabavim bolju zvucnu, bice i npr ovi Klotzovi i kapiram da cu cuti nekakvu promenu (nabolje) ali za takve neke audiofilske kablove ne verujem da cu trositi pare bar u skorije vreme (narednih 4-5 godina ) ![]() hvala Bogiju, Pakiju i jos nekolicini koji su dolili "ulje na vatru" i temu ucinili zanimljivom (nista lose nisam mislio )pozdrav! |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|