|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
......
Last edited by paki; 18-09-2007 at 11:46 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
ofrlje pomnozeni metri kabla... i cene tvojih predloga dovode u pitanje izvodljivost svakog projekta U vreme prilicno jeftinih polovnih velikih miksera, dati 20000EUR SAMO za kabliranje,... sumnjam da ce se bilo ko odluciti na to. Quote:
A vec sam rekao, izmedju kablova za TA peci sa buvljaka i Belden/Klotz ja predlazem ovo drugo, najvise zbog toga sto ovakvih prica i pricica ima puno, a na kraju na terenu zateknem svakojake "mudrolije"... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
sta biste preporucili od ovih?
http://alcpro.com/shop/index.php?cPath=51_56
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
.....
Last edited by paki; 18-09-2007 at 11:47 AM. Reason: paki, molim te da pravilno koristis quote |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Pogledaj Crane Song Avocet, njegovu cenu... pa uporedi.... (namerno navodim monitor kontroler/selektor.... koji ima najvise konektora) Moze li se on koristiti kao centralni uredjaj u nekom (skupljem) audiofilskom sistemu? Ne kazem da je neophodan... nego da li moze da posluzi? Quote:
![]() Ma nisam.... ![]() Cak i ovo sto sam naveo je dovoljno da se gomila nus pojava (sumova, smetnji, nekih pojava u kablovima...) ponisti ili smanji prilicno. Poskupljenje sprave u sasvim urednoj realizaciji nije vece od 3-5EUR po konektoru u spravi... a moze se dobiti da se ne cuje svaki "komarac" koji sleti na kabl. Druga je prica kada se radi potpuno balansirani dizajn interno... ali prsti jedne ruke su dovoljni da se proizvodjaci koji to rade prebroje... TADA se duplira kolicina materijala... grubo receno,... jer svaka od + i - linija se obradjuju/pojacavaju zasebno... grane moraju da budu jednakih karakteristika u tolerancijama i do 0.1% u nekim slucajevima da bi to dobro radilo... time se poskupljuju komponente drasticno (dupla kolicina drasticno skupljih komponenata!)... no onda te sprave zvuce brutalno (ili barem jako specificno) ali imaju i brutalnu cenu.... Millenia Media, Grace Design... recimo, to rade u spravama... e... da... ![]() ![]() ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Kakve veze ima da uvezes studio sa milion evra kabla i da kupis sprave za jceo budzet koji Ameri odvajaju za vojsku kad to opet zavrsi na nekom iPod-u sa slusalicama ili liniji od 300 evra?
![]() Mozete li malo da pojasnite pricu, koji kablovi idu za pasivne, koji za aktivne, pri tome ne mislim na proizvodjace i modele vec na karakteristike koje cine jedan kabl dobar za odredjenu svrhu? Koje to karakteristike cine neki kabl dobar za mikrofon, neki za pasivne , neki za aktivne monitore, u cemu se razlikuju? Ja npr. idem iz mixete u tannoy sub sa pojacalom, pa iz njega u dva pasivna tannoy reveal-a. Koji bi meni kablovi trebali za to? Sada imam neke balansirane, sklepane u onoj prodavnici na novom beogradu sto samo kablove pravi ...
![]() |
#7 |
Banned
|
![]()
.....
Last edited by paki; 18-09-2007 at 12:21 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Psiho
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Dakle nechije iskustvo me mozhe samo uvjeriti da trebam ozbiljno uzeti neshto u obzir. No oslanjam se iskljuchivo na svoj sluh i vlastito iskustvo. Josh jednom hvala na objashnjenju.
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
.....
Last edited by paki; 18-09-2007 at 12:20 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |