Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Recenzije

Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-03-2007, 11:14 PM   #71
Bota
Member

Bota's Avatar

Default Re: PRESONUS Firepod - 96KHZ "malo sutra"

Evo još jedno razmišljanje zašto se možda osjeti razlika između 44.1 i 96. Koliko sam ja primijetio, svi koji rade na 96 K, rade sa 24 bita. Možda je razlika baš zbog povećanja broja bita na 24. Jel iko radio na 96/16 i čuo razliku u odnosu na 44.1/16?
Bota is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2007, 11:20 PM   #72
Bota
Member

Bota's Avatar

Ustvari...slažem se da nema ništa korisno u nastavku diskusije.
Old 21-03-2007, 11:33 PM   #73
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bota View Post
Evo još jedno razmišljanje zašto se možda osjeti razlika između 44.1 i 96. Koliko sam ja primijetio, svi koji rade na 96 K, rade sa 24 bita. Možda je razlika baš zbog povećanja broja bita na 24. Jel iko radio na 96/16 i čuo razliku u odnosu na 44.1/16?
bota, samo kvantizacija na 44.1kHz/16bit sinusnog sweepa 20Hz-20kHz izaziva znacajno talasanje amplitude na poslednjoj oktavi (to se moze i OCEKIVATI samo gledajuci slike koje je Sumanut poslao)... probaj pa ces videti... mozes ljudima ne verovati na rec, mozes biti sumnjicav, ali i to treba da ima neke granice...

Uzgred budi receno, ljudi koji se bave muzickom produkcijom moraju ushima da procene sta su uradili... to im je u opisu "radnog mesta" verovao ti ili ne.... tvoja ili moja "teorija" njima neki put slabo pomaze. Pa necemo se valjda sada baviti cujem-ne cujem pitalicama na OVOM Forumu... aman!

Pokusaj, ako ikako mozes, da ne delis packe svima koji se ne slazu s tobom... i odgovor nije (u tvom slucaju) da oni trebaju da prouce bolje materiju, nego je problem u tome sto ti ovo o cemu pricas nisi proverio i pricas napamet verujuci da ti je znanje kojim raspolazes dovoljno... vec sam pricao o tome...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2007, 11:48 PM   #74
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Ja sam, ako ništa, iznio svoje mišljenje koje, naravno, ne mora biti tačno. Ali ako kažeš da ono nije tačno onda obrazloži zašto je to tako da i ja imam neke koristi od toga. Zar to nije i suština ovog foruma, da razmjenjujemo mišljenja i učimo jedni od drugih.
Sve sto si radio jeste da si svaki moj post ponovio tvojim recima u stilu " sad' cu ti objasniti sta si hteo da kazes" sto je daleko od iznosenja stava.
Ti malo sa jedne pa sa druge strane, cas si taj koji zna i sa sigurnoscu nesto tvrdi cas si neko ko hoce da nesto nauci i koji samo pita...a sve ista tema, odluci se

Quote:
... još jedno razmišljanje zašto se možda osjeti razlika između 44.1 i 96. Koliko sam ja primijetio, svi koji rade na 96 K, rade sa 24 bita. Možda je razlika baš zbog povećanja broja bita na 24. Jel iko radio na 96/16 i čuo razliku u odnosu na 44.1/16?
Ovakve recenice puno govore o tvom iskustvu i idu u prilog tome sto sam vec napisao ...puno citas (ne znam koliko razumes) a malo praktikujes.
To sto cu ti reci da je snimak na 96K - debeo, mastan, ogroman, zut, plav, narandzast ili kakav vec nece ti nista znaciti. Ponovicu, idi poslusaj snimak na 96k u 16 bita, 24 bita i isti snimak na 44.1 16 bita, 24 bita i to na pro konverteru a ne home i ne sa SINUSOIDOM jer to ti ni jedan bend nece svirati nego sa instrumentima ( muzikom) , i onda se vrati na ovu temu da nam kazes kakva je razlika....da si odmah to uradio svega ovoga nebi ni bilo

P.S. Pitanje je da li ti pravis razliku izmedju dva snimka na 44.1 sa razlicitim konverterima, da li si ikada to radio? ....smatraj to kao pitanje a ne kao uvredu
Old 21-03-2007, 11:53 PM   #75
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Nekada treba znati kada se treba iskljuciti mozak a koristiti samo usi.
Old 21-03-2007, 11:54 PM   #76
Bota
Member

Bota's Avatar

Kao što rekoh, nema smisla dalje postovati. Izvinjavam se svima koje sam uvrijedio nečim što sam napisao, vjerujte mi, nije mi bila namjera.
Pozdrav i svako dobro!
Old 22-03-2007, 12:01 AM   #77
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

I sad ispadne da smo mi uvredjeni, e svasta.
Svako dobro i tebi
Old 22-03-2007, 05:29 AM   #78
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Već gotovo???...a tek mi je otekao mozak od ove vaše matematike..

Last edited by DADDY Z; 22-03-2007 at 10:02 AM.
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2007, 09:54 AM   #79
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Old 22-03-2007, 02:23 PM   #80
davormen
Member

davormen's Avatar

must... resist... ne mogu... da ne duzim... 44.1k je teoretski dovoljno da se savrseno rekonstruise signal na DA u cujnom opsegu, tj. sasvim je dovoljan broj "tackica" i sve ostalo je suvisno... pricam samo o reprodukciji, a ne i o situaciji kad ce se taj signal obradjivati... visi sample rate je potreban upravo zbog blazeg fitera, a inace weiss i lavry se slazu da nam ne treba nista vise od 60k... pa ako govorimo o slusanju, slusajte njihove konvertore... a i apogee je izjavio da njihovi konvertori treba da zvuce isto na svim sample rate-ovima...

http://www.talesofdark.org
http://www.nekropolis.net
davormen is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules