| 
 | |||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  13-03-2007, 01:11 AM | #1 | 
| Moderator Join Date: Jan 2007 Location: Beograd 
				 |  Re: Ne znam, a voleo bih da znam! (kontra-faza) 

da li postoji neki program/plug.. koji ogranichava u mixu zvuke da ne lete u "kontra fazu"... pun mi je vishe q da gledam u paz analajzeru kako mi je kontrafaza puna pikova.. a sve mi zvuchi jako lepo.. iskreno..    | 
|   |   | 
|  13-03-2007, 05:07 AM | #2 | 
| Moderator Join Date: Sep 2005 Location: Beograd 

ahm... zar to nije CILJ!    pozdrav bogi 
				__________________ Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) | 
|   |   | 
|  15-03-2007, 12:50 AM | #3 | |

hahhaah.. pa jeste, samo mnogo producenata (nashih uglavnom) mi pricha kako bi trebalo da se u monou chuje sve isto kao i u stereu.. a meni jednostavno kada suzim gitare (recimo) nije to to.. izgubi se ta shirina ali se vrati sve u fazu.. uff... ne znam.. svi mi to prichaju jer, zaboga, to se nishta ne bi chulo na tv-u.. pa naravno kad nam je televizija u mono tehnici.. jbt.. koja je drazz sterea ako opet sve mixash u mono.. ili bash usko..   Quote: 
 pa taj fazon.. samo shto mi dosta ljudi reche da je to loshe.. a meni je savrsheno.. uff.. sad izlazi spot uskoro za jednu od tih stvari shto sam radio pa cu videti kako zvuchi na foxu a kako na rts-u.. jbg...   Last edited by HeatMan; 15-03-2007 at 12:52 AM. | |
|   |   | 
|  16-03-2007, 04:39 AM | #4 | |
| Member Join Date: Jun 2006 Location: Beograd 
				 |  Re: Ne znam, a voleo bih da znam! (kontra-faza) Quote: 
   | |
|   |   | 
|  17-03-2007, 11:21 AM | #5 | |
| Pro Member Join Date: Jan 2005 
 Eto , stvar resena ..... ( nisam citako ceo topik , tako da ako je ovo vec neko rekao ..... jbg )  ..... a da ..... Fox je stereo TV , ali je mnoooogoooo TV aparata mono .... Pozdrav | |
|   |   | 
|  17-03-2007, 04:12 PM | #6 | 

hahahah.. ma, znam ja to.. nije to bilo pitanje..    | 
|   |   | 
|  13-03-2007, 07:37 AM | #7 | |
| Member Join Date: Jun 2005 Location: SF Bay Area 
 morao sam   
				__________________ Potrero Post The sound of a great picture. | |
|   |   | 
|  13-03-2007, 01:55 PM | #8 | |
| Pro Member Join Date: Jan 2005 Location: Split 
 slusaj, ne gledaj... zvuci dobro? pusti analajzer u k...utiju   | |
|   |   | 
|  13-03-2007, 08:22 PM | #9 | 
| Senior Member Join Date: Aug 2006 Location: Beograd, Novi BGD 

ma ja sam u fazonu da snimam close-miking, da svaki deo recimo bubnja snimam sto je moguce odvojenije i udaljenije od drugog dela(gleda se da se uzimaju sto usmereniji majkovi i da se postavljaju sto blize izvorima, i da se smanji efekat njihovog medjusobnog preslusavanja) i ako to sve zajedno sa eq-om i ostalom dinamicko-filterskom obradom zvuci lepo, sto bi neko iznad rekao veoma lepo, onda na faze vise ni ne mislim vec samo rokam-snimam   bitno je samo da neke tehnike snimanja jednog elementa bubnja npr dobosa pomenutog, kada se snima gornja koza i snar istog, to moze da zahteva obrtanje faze jednog od mikrofona i o tome se mora voditi racuna, jer se u ovom slucaju mogu mnoge frekvencije potrti a neke sabrati i sto bi boggy rekao imamo comb filtar koji je jako nepozeljan... mada mozda se nekome svidi tako snimljen dobos gde faze nisu obrtane... a mozda i ne... poenta cele price je u tome da slusas i ako nesto ne valja tj. zvuci neprirodno ili ruzno (ili mozda lepo, zavisi kako na to gleda  ) onda znaci da su se faze malo poigrale sa snimkom  znam da coveku nije i dalje jasno sta je sta, ali tako je to kada se bavi pojavama koje su jako kompleksne i komplikovane za ljudski mozak   | 
|   |   | 
|  18-03-2007, 11:55 AM | #10 | |
| Pro Member Join Date: Mar 2005 Location: Uzicka Republika 
 Voleo bih da cujem snimak bubnja snimnjenog samo close mikrofonima   
				__________________ .....Snimam sve (u)zivo .....   | |
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Sve sto znam o tebi | gorjan | Promocija radova | 22 | 25-02-2010 10:31 PM | 
| Ja ne znam da analiziram POMAGAJTE!!! | tom | Audio Produkcija - Tehnike | 14 | 08-10-2004 06:29 AM |